صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خلیل‌زاد بر حفظ دستاوردهای 18 سال اخیر در گفتگوهای صلح تأکید کرد

خلیل‌زاد بر حفظ دستاوردهای 18 سال اخیر در گفتگوهای صلح تأکید کرد

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان، یک بار دیگر بر حفظ دستاوردها در گفتوگوهای صلح با طالبان تاکید کرد.
آقای خلیلزاد در یک پیام ویدویی به گروهی از جوانان افغان در سفارت امریکا گفت که زمان آن فرا رسیده که به جنگ پایان داده شود.
آقای خلیلزاد میگوید دستآوردها باید حفظ شوند و منحیث اساس تهداب  برای پیشرفت در روند  صلح و پیشرفتهای بعد از صلح از آنها کار گرفته شوند.
خلیلزاد گفت: «وقتش رسیده که جنگ باید ختم شود. وقتش رسیده که از پیشرفتهای که صورت گرفته، از آنها دفاع شود، آنها نگهداشته شوند و از آنها به حیث یک تهداب برای پیشرفت بیشتر در صلح و بعد از صلح در افغانستان استفاده شود.»
آقای خلیلزاد میگوید که هدف وی کمک به مردم افغانستان برای ختم جنگ کنونی است تا جهان مطمئن شود که در آینده از افغانستان خطری متوجه آنان نخواهد بود.
خلیلزاد گفت: «من به نمایند‌‌گی از ایالات متحده وظیفه دارم که کمک کنم به افغانها که جنگ ختم شود و همچنان دنیا قانع شود که از اراضی افغانستان در آینده خطری به آنان متوجه نمیباشد.» به گفته آقای خلیل‌‌زاد گامهای ابتدایی در باره خروج نیروهای خارجی از افغانستان و اطمینان از اینکه در آینده از افغانستان خطری متوجه جهان نخواهد بود، برداشته شدهاند. با این هم فرستاده ویژه ایالات متحده برای صلح  افغانستان میگوید که در راستای تلاشهای صلح هنوز گامهای جدی برای گفتوگو میان افغانان برداشته نشدهاست.
آقای خلیلزاد گفت: «قدمهای لازمی که در قسمت صحبت بین افغانها و مذاکره بین افغانها برای ختم جنگ در داخل، هنوز قدمهای جدی گرفته نشده. همچنان برای ختم جنگ و یک آتشبس دائمی و کلی پیشرفتی تا هنوز صورت نگرفته.»
در همین حال سفیر ایالات متحده در کابل از جوانان افغانستان میخواهد که در روند صلح سهم بگیرند و آینده شان را ترسیم نمایند.
جانبس، سفیر امریکا در کابل، گفت: «هرکس میتواند بخشی از گفتوگوی ملی درباره صلح باشد و شما باید این اعتماد را داشته باشید که کسانی که درباره حقوق شما، آرزوهای شما و آینده شما سخن میگویند، میدانند که چی چیزی برای شما مهم هستند.»
اظهارات آقای خلیلزاد در حالی ابراز میشوند که از دست دادن و یا نادیده گرفته شدن دستاوردهای گذشته در گفتوگوهای صلح، همواره یکی از نگرانیها مردم بوده است.