صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت صحت: میزان اهدای خـون بین شهروندان افزایش یافته است

 وزارت صحت:  میزان اهدای خـون بین شهروندان افزایش یافته است

مسئولان وزارت صحت عامه میگویند که آگاهی دهی و تبلیغات رسانهها باعث شده که در سالهای اخیر، میزان اهدای خون افزایش قابل قبول یابد. فدامحمد پیکان، معین وزارت صحت عامه، روز دوشنبه 27 جوزا در نشستی که به مناسبت روز جهانی اهدای خون، در کابل برگزار شده بود، گفت که طی سالهای اخیر، علاقه شهروندان به اهدای خون، افزایش خوبی داشته است.
آقای پیکان افزود، در سال 1396 خورشیدی، 170 هزار یونیت خون اهدا شده بود که این رقم در سال 97 به 210 هزار یونیت رسیده است. هر یونیت خون حدود 450 تا 500 سیسی خون است.
معین وزارت صحت عامه همچنین علاوه کرد که روزانه 70 تا 80 تن برای اهدای خون به بانک خون مرکزی مراجعه میکنند و در مقابل نیز 70 تا 80 تن نیازمند به خون هستند.
او علت این افزایش را، آگاهی مردم از مزایایی اهدای خون و انسان دوستی شهروندان عنوان کرد.
بانک خون مرکزی نیز به منظور تشویق شهروندان به اهدای خون، به شماری از شهروندان که در طول سال به طور منظم خون اهدا کرده بودند، هدایایی را داد.
احمدشاه انجینر است، او حدود ده سال میشود که به طور منظم هر سه ماه یکبار، به بانک خون مراجعه و خون اهدا میکند. هدف احمدشاه از این کار، انسان دوستی است.
او گفت که حدود ده سال پیش وقتی که پی بردم، اهدای خون ضرری را متوجه من نمیکند، بعد از آن به صورت متواتر خون اهدا کردم. احمدشاه علاوه کرد که شرایط کنونی کشور با توجه با حملات انتحاری و انفجاری، ایجاب میکند که این فرهنگ توسعه یابد.
حسین انصاری جوانی دیگری است که گهگاهی خون اهدا می‌‌کند، میگوید که اهدای خون علاوه بر دلایل معنوی، میتواند دلیل مادی هم داشته باشد. او گفت که با هر بار اهدای خون، به صورت رایگان آزمایش خون از من گرفته میشود و پی به سلامتی خود میبرم.
مسئولان بانک خون نیز میگویند که هر فردی که به این مرکز مراجعه میکنند، خونشان آزمایش میشود و در صورتی که بیماری داشت، با شخص خون دهنده اطلاع داده میشود.
عنایت الله هاشمی، رئیس بانک خون مرکزی گفت: "در سال گذشته حدود 220 هزار و 611 نفر جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون در سراسر کشورمراجعه کرده بودند که از آن جمله حدود 209 هزار و 969 نفر واجدالشرایط اهدای خون شناخته شده و از آنها خون گرفته شده است."
حدود ده هزار تن دیگر به دلیل داشتن بیماری، خونشان استفاده نشدهاند. خونهای اهدا شده، آزمایشهای هپاتیت نوع ای و بی و ایدز گرفته میشود.
عبدالناصر، کارمند بانک خون مرکزی که از شهروندان خون میگیرد، میگوید که طی سه ماه گذشته سال جاری 5600 تن خون اهدا کردهاند که از این مقدار، بعد از آزمایش حدود 40 تن خونشان به دلیل بیماری هدر رفته است.
براساس آمارهای بانک خون مرکزی، حدود 58 هزار تن در این مرکز (کابل) ثبت نام کردهاند و در سال گذشته 57 هزار تن آنان خون اهدا کردهاند.
مسئولان وزارت صحت عامه همچنین میگویند که اکنون به دلیل افزایش اهدای خون، خونهایی که به بیماران داده میشود نیز رایگان است و هزینهای از آنان گرفته نمیشود.
سنگ تهداب دو مرکز اهدای خون
وزارت صحت عامه به همکاری سازمان صحی جهان، سنگ تهداب دو مرکز اهدای خون را در شفاخانههای جمهوریت و وزیراکبرخان گذاشت.
سید عنایت الله هاشمی، رئیس بانک خون مرکز گفت که این مراکز با هزینه 17 میلیون دالر با تجهیزات مدرن با کمک سازمان صحی جهان ساخته میشود.
گفتنی است که در حال حاضر هشت مرکز در کابل در قسمت جمع آوری خون فعالیت میکند. اکثر ولایتهای کشور نیز بانک خون دارند.