صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۷ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

احتمال آغاز گفتگوی مستقیم میان حکومت و طالبان تا دو هفته دیگر

 احتمال آغاز گفتگوی مستقیم میان حکومت و طالبان تا دو هفته دیگر

مسئولان وزارت امور خارجه کشور می‌گویند که احتمالا تا یک یا دو هفته دیگر، گفتگوهای مستقیم میان حکومت و گروه طالبان آغاز خواهد شد.
صبغت‌الله احمدی، سخنگوی وزارت خارجۀ کشور، روز یک‌شنبه، ۹سرطان در یک نشست خبری در کابل گفت که وزارت خارجه آلمان، زمینه گفتگوهای مستقیم میان حکومت و طالبان را فراهم کرده است.
آقای احمدی علاوه کرد که شاید این گفتگوها یک یا دو هفته دیگر در آلمان برگزار شود و حکومت آلمان ضمانت کرده است که این گفتگوها را برگزار می‌کند.
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که صلاح‌الدین ربانی، سرپرست وزارت امور خارجه در کشور آلمان به سر می‌برد و تاکنون با شماری از مقام‌های آن کشور ملاقات داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که آقای ربانی به دعوت رسمی دولت فدرال آلمان به آن کشور سفر کرده و عمده ترین هدف این سفر، تعهد آلمان در سهم گیری بیشتر در تسهیل و زمینه سازی گفتگوهای صلح و تأکید بر نگهداری از دستآوردهای پسین تشکیل می‌دهد.
آقای احمدی گفت که گفتگوهای صلح در یک مرحله بسیار حساس قرار دارد و امیدواری‌ها بر این است که به زودی شاهد خبرهای بسیار خوبی باشیم.
او از اراده حکومت وحدت ملی بر برگزاری انتخابات در زمان تعین شده و همزمان نشست بین الافغانی به حمایت دولت فدرال آلمان و دیګر شرکای بین المللی افغانستان در آینده نزدیک خبر داد.
وی همچنان علاوه کرد که کشورهای آلمان، اندونیزیا و اوزبیکستان آمادگی خویش را برای میزبانی گفتگو های صلح بین الافغانی اعلام کرده‌اند.
این برای نخستین‌بار خواهد که طالبان با حکومت افغانستان به‌گونۀ مستقیم گفتگو خواهد کرد؛ طالبان هرچند دوبار با شخصیت‌های سیاسی کشور و شش بار با نمایند‌گان امریکا دیدار و دربارۀ صلح گفت‌وگو کرده‌اند، اما هرگونه گفتگو با حکومت را رد کرده‌اند.
گفتنی است که در حال حاضر، هفتمین دور گفتگوهای نمایندگان ایالات متحده و طالبان در قطر جریان دارد اما تاکنون نتیجه مشخصی از این گفتگوهای به بیرون درز نکرده است.