صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۷ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حمله طالبان در کابل ؛ دست‌کم 51 دانش‌آموز زخمی شدند

حمله طالبان در کابل ؛ دست‌کم 51 دانش‌آموز زخمی شدند

وزارت معارف کشور اعلام کرده که در نتیجه انفجار و حمله گروه طالبان در ناحیه شانزدهم شهر کابل، دست‌کم 51 دانش‌آموز زخمی شده‌اند.
در اعلامیه وزارت معارف آمده است که بر اثر این انفجار، ساختمان پنج مکتب نیز در این منطقه از شهر کابل، آسیب دیده است.
وزارت امور داخله کشور تأیید کرده که در انفجار و حمله تروریستی در ناحیه شانزدهم شهر کابل، 6 نفر کشته شده‌اند که شامل چهار غیرنظامی و دو نظامی است.
وزارت صحت عامه نیز اعلام کرده است که در این حمله 116 نفر زخمی شده‌اند. این وزارت گفته است که بیشتر زخمی‌ها پس از مداوا از شفاخانه‌ها رخصت شدند، اما وضعیت شماری از آنها وخیم است.
نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله گفته که حوالی ساعت 9 صبح دیروز (دوشنبه، 10 سرطان) تروریستان ابتدا یک موتر مملو از مواد انفجاری را در نزدیکی "برج گلبهار" از مربوطات ناحیه شانزدهم شهر کابل، منفجر کردند و سپس چند مهاجم وارد یک ساختمان نیمه‌کاره شده و درگیری با نیروهای امنیتی را آغاز کردند.
به گفته سخنگوی وزارت امور داخله، پنج مهاجم در این حمله دخیل بودند که از سوی نیروهای امنیتی کشور کشته شدند.
گروه طالبان مسئولیت انفجار و حمله دیروز را پذیرفته و گفته که هدف آنها بخش لوژستیک وزارت دفاع ملی بوده است.
واکنش‌ها
حمله دیروز طالبان در شهر کابل در حالی انجام شد که هفتمین دور گفتگوی صلح میان این گروه و امریکا در دوحه، پایتخت قطر، در حال جریان است.
این حمله با واکنش‌های گسترده مواجه شده است و شماری زیادی از شهروندان پرسیده‌اند که با وجود تداوم چنین حملاتی، گفتگوهای صلح با طالبان چه معنی دارد؟
ارگ ریاست جمهوری کشور با نشر یک اعلامیه مطبوعاتی این حمله را محکوم کرده و آن را "تروریستی" خوانده است.
در اعلامیه ارگ ریاست جمهوری به نقل از رئیس جمهور غنی آمده است که "حکومت افغانستان بر اساس فیصله‌های لویه جرگه مشورتی صلح، برنامۀ صلح را به پیش می‌برد،  اما طالبان یکبار دیگر با انجام این حملۀ وحشیانه نیت شوم شان را در تداوم جنگ و کشتار افراد ملکی نشان دادند."
رئیس‌جمهور تاکید کرده است که"  که تلاش‌های گروه‌های تروریستی برای رسیدن به‌اهداف شوم‌شان با استفاده از شیوه‌های غیرمشروع و ضد انسانی، راه به جایی نمی‌برد و قوای‌مسلح کشور بیشتر از گذشته لانه‌های این عناصر پلید را در هر کجا درهم خواهند کوبید."
عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه نیز با محکوم کردن حمله دیروز گفته که:"گروه مزدور، منافق، تروریست و تروریست‌‌پرور طالب از یکسو سخن از صلح می‌زند و از سوی دیگر به شهروندان بی‌دفاع و مراکز ملکی حمله‌ور می‌شود."
آقای عبدالله گفته است که گروه طالبان در میدان جنگ شکست خورده است و می‌خواهند با حملات انتحاری از حضور خود "با ناروا ترین شیوه‌های ضد اسلامی و انسانی" خبر دهند.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز اعلام کرده که "سازمان ملل از حمله گروه طالبان در منطقه غیرنظامی کابل، وحشت زده شد."
در اعلامیه یوناما آمده است که این نهاد از زخمی شدن کودکان دانش‌آموز در این حمله "غمگین شده" و از طرف‌های درگیر می‌خواهد  که حمله بر غیرنظامیان را پایان دهند.
وزارت امور خارجه پاکستان و سفارت ایران در کابل نیز این حمله را محکوم کرده‌اند. وزارت خارجه پاکستان نوشته است که پاکستان تروریسم را به هر شکل آن محکوم می‌کند.
گروه طالبان در جریان ششمین دور گفتگوی صلح با امریکا نیز چندین حمله تروریستی در شهر کابل انجام دادند. از جمله این حملات، حمله به موسسه کاونترپارت در مرکز شهر کابل بود که یک موسسه خیریه امریکایی است و با اداره توسعه بین‌المللی (USAID ) همکاری دارد.