صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: باشندگان ساحات غیرپلانی کابل نباید از خدمات شهری محروم بماند

 معاون رئیس جمهور:  باشندگان ساحات غیرپلانی کابل نباید از خدمات شهری محروم بماند

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری میگوید که 70 درصد خانههای رهایشی در شهر کابل، در ساحات غیرپلانی ساخته شده است، اما باشندگان این ساحات نباید از خدمات شهری محروم بماند.
آقای دانش که دیروز (دوشنبه، 31 سرطان) در پایان "سمپوزیم بینالمللی شهری" در کابل صحبت میکرد، گفت که سکتور شهری افغانستان دارای مشکلات گوناگون است که یکی از عمدهترین آن، ساخت و ساز غیرپلانی است.
او افزود که مطابق سروی که سه سال پیش صورت گرفته، تنها در شهر کابل، پایتخت، 361 هزار و 421 خانه رهایشی در ساحات غیرپلانی ساخته شده است که حدود 70 درصد خانههای رهایشی کابل و 80 درصد جمعیت کابل را شامل میشود.
معاون دوم ریاست جمهوری گفت که "غیر پلانی بودن این ساحات و نداشتن اسناد رسمی ملکیت باعث شده است که هم منازعات و دعاوی ملکیتها افزایش یابد و ملکیت مردم در این ساحات از مصؤنیت لازم برخوردار نباشد و هم این مناطق از خدمات و زیربناهای شهری محروم بمانند و در حاشیه قرار بگیرند و در نتیجه یک نوع فقر متداوم در زندگی شهروندان حاکم باشد."
به گفته آقای دانش مشکلاتی چون "ازدیاد جمعیت و سنگین شدن ترافیک از یکسو و نداشتن سرکهای معیاری و راههای ارتباط با مرکز شهر و کمبود امکانات آموزشی و صحی و فقدان فضای سبز و مکانهای ورزشی، تفریحی و عام المنفعه " در ساحات غیرپلانی شهر کابل "زندگی را برای ساکنان آن تلخ کرده است."
آقای دانش افزود  "باید تأکید کنم که در غیر پلانی بودن یک ساحه هرگز مردم تقصیری ندارند. مردم فقیر و کم درآمد افغانستان نیاز به سرپناه دارند و مجبورند در هر ساحهای هرچند غیرپلانی برای خود خانه بسازند. همچنین غیر پلانی بودن هرگز نمیتواند دلیل محرومیت این مناطق از خدمات شهری شود."
او گفت که از سوی دیگر، حکومت افغانستان امروز این توانایی را ندارد که تمام این ساحات و تمام چند صد هزار خانه و 70 در صد خانه های کابل را استملاک و از نو پلان ساختمانی دیگری را تطبیق کند، اما تأکید کرد که حکومت مکلف است که از هر طریق ممکن با تطبیق برنامههای اصلاحی، این ساحات را به ساحات پلانی تبدیل کرده و به مردم خدمات ارائه کند و با تثبیت ملکیت و دادن سند ملکیت، ملکیتها و جایدادهای مردم را قانونی و مصؤن بسازد.
معاون دوم ریاست جمهوری گفت که "تأسف در این است که تداوم بیش از 40 سال جنگ و خشونت و بی ثباتیهای سیاسی و بی توجهی حکومتها باعث شد که در طول این سالها این مشکلات نه تنها کم نشود بلکه حجم بیشتر و ابعاد گسترده تر و پیچیده تر هم پیدا کند و غاصبان زمین و مافیای سیاسی و اقتصادی نیز در این میان به غارت داراییهای عامه و حتی تاراج زندگی مردم عادی بپردازند."
دستاوردهای حکومت در زمینه شهرسازی
معاون دوم ریاست جمهوری در سخنرانی خود گفت که در کنار اینکه وضعیت شهرسازی در کشور "آشفته" است، حکومت وحدت ملی اقداماتی در این زمینه انجام داده که در 40 سال گذشته "بیسابقه" بوده است.
به گفته آقای دانش، ایجاد شورای عالی اقتصادی، شورای عالی شهری، شورای عالی آب و اراضی، تصویب پالیسیها و قوانین جدید در سکتور شهری، متمرکز ساختن همه فعالیتها و قضایای مرتبط به زمین در یک اداره، تثبیت ساحات  غیرپلانی، آغاز توزیع اسناد قانونی و رسمی ملکیت در کابل و شماری از ولایات، مبارزه با غصب زمین و پیشرفت قابل توجه در عرصه مسکن سازی، از دستاوردهای حکومت وحدت ملی در زمینه شهرسازی است.
سمپوزیم بینالمللی شهری، روز شنبه (29 سرطان) با سخنرانی محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور آغاز شد. متخصصان امور شهری در سه روز گذشته در این سمپوزیم، در مورد مسائل شهری افغانستان بحث کردند.