صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۶ قوس ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشدار مقام پیشین سی آی ای از پیامدهای بد تلاش‌های صلح درافغانستان

 هشدار مقام پیشین سی آی ای از پیامدهای بد تلاش‌های صلح درافغانستان

معاون پیشین سی آی ای از پیامدهای بد تلاشهای کنونی صلح واشنگتن با طالبان هشدار میدهد و میگوید که گفتگوهای کنونی میان ایالات متحده و طالبان نوعی بازی است که به راحتی راه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را فراهم میکند.
مایک مولر به این باور است که ترامپ میخواهد شتابان به سوی یک توافق برای پایان جنگ حرکت کند اما بی خبر از آن که چنین توافقی صلح را تأمین نخواهد کرد.
به گفته او، رئیس جمهور ترامپ گفته است که طالبان خسته شده اند اما این درست نیست زیرا طالبان نسبت به هرزمان دیگر پس از حملههای یازدههم سپتامبر بخشهای بیشتر را کنترول میکنند و به دنبال کنترول کامل بر افغانستان همچون یگانه حزب در آن کشور هستند.
به گزارش طلوع نیوز، آقای مولر گفته است که : «رئیس جمهور ترامپ گفته است که طالبان خسته هستند.این درست نیست. طالبان نسبت به هر زمان دیگر پس ازحمله های یازده هم سپتمبر بخش های بیشتر را به دست دارند واین گروه آن چه را که همیشه جست وجو کرده است دنبال می کند وآن: اداره کامل افغانستان همچون یک کشور یک حزبی است.»
همزمان با دیدار زلمی خلیلزاد و جنرال جوزف دنفور رییس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده از افغانستان، وزیر خارجه آن کشور نیز با رییس جمهورغنی تلیفونی گفتگو کرد.
مایک پومپیو گفته است که راهبرد واشنگتن درباره افغانستان تغییر نکرده است و تصمیم درباره بیرون شدن نیروهای امریکایی وابسته به بهبود اوضاع امنیتی  این کشور است.
مورگن اوتگُس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، گفته که: «مردم افغانستان باید بدانند که برای نزدیک به بیست سال،  امریکائیان جان های شان را درآن کشور ازدست داده اند وپول مالیه شان را که به سختی به دست آمده اند هزینه کرده اند تا مردم افغانستان انتخاب رقم زدن آینده شان را داشته باشند.این تعهد کوچک نه بلکه گسترده وفراگیر بوده است.»
هرچند احتمال رسیدن به یک توافق صلح با طالبان نسبت به هر زمان دیگر بیشتر شده است، اما شک وتردیدهای جدی دراین باره نیز دراین روزها بیشتر شنیده میشوند.
در همین حال راین کراکر سفیر پیشین ایالات متحده در کابل در گفتگو با فارین پالیسی به وعده های نخست وزیرپاکستان برای کمک به جنگ در افغانستان شک  دارد.
آقای کراکر میگوید: «اگر شما فکر میکنید که ما طالبان را درحالی به دشمن وجودی خود مبدل میسازیم که شما از افغانستان بیرون میشوید، دیوانه هستید.»