صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

برق وارداتی کابل و یازده ولایت دیگر در نتیجه درگیری‌ها قطع شد

 برق وارداتی کابل و یازده ولایت دیگر  در نتیجه درگیری‌ها قطع شد

ریاست برشنا اعلام کرد که در نتیجه منهدم شدن چهار پایه برق در شمال کشور، برق وارداتی از ازبکستان و تاجیکستان به کابل و یازده ولایت دیگر قطع شده است. این پایهها "در نتیجه ادامه جنگ و انفجار ماینها" منهدم شدهاند.
ریاست برشنا در اعلامیهای گفته که یک پایه برق وارداتی از تاجیکستان به افغانستان روز یکشنبه (24 سنبله) در منطقه عسقلان ولایت قندوز در شمالشرق کشور و در فاصله ۶۸ و ۷۵ کیلومتری به سمت شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان تخریب شده است.
این ریاست افزوده که دو پایه برق وارداتی ازبکستان هم دیروز در منطقه حسنتال ولایت بغلان منهدم شده و روز شنبه نیز یک پایه دیگر در دندشهاب الدین ولایت بغلان "در نتیجه ادامه جنگ" تخریب شده بود.
وحیدالله توحیدی، سخنگوی برشنا به بیبیسی گفته که از این دو خط انتقال برق هر کدام ۳۰۰ میگاوات برق وارد افغانستان میشد که اکنون کاملا قطع شده است.
او افزوده که از این برق وارداتی ۴۰۰ میگاوات در شهر کابل مصرف و بقیه به ۱۱ ولایت دیگر توزیع میشد.
با قطع شدن برق وارداتی اکنون نیروگاههای داخلی فقط قادر به تامین ۷۷ میگاوات برق برای شهر کابل هستند و این به معنی قطع برق در بیشتر قسمتهای شهر است.
برشنا گفته است که تیمهای تخنیکی این شرکت برای وصل کردن برق وارداتی آمادگی کامل دارند و "با بهتر شدن وضعیت امنیتی" در محل به آنجا اعزام خواهند شد.
ریاست برشنا در اعلامیهاش نوشته است:"برق و تاسیسات برق سرمایه ملی است. زیان رساندن به تاسیسات عام المنفعه زیان رساندن به منافع ملی ماست بناءً نگهداری آن وظیفه هر هموطن ماست."
افغانستان به شدت به برق وارداتی وابسته است و ۷۷ درصد برق افغانستان از کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و ایران وارد میشود.
میزان برق تولید شده در داخل نیز حدود ۱۹ درصد از نیازمندی کشور را تامین میکند. چهار درصد از تولید داخلی از طریق نیروگاه حرارتی و انرژی تجدیدپذیر و بقیه نیز در نیروگاههای آبی تولید میشود.
در گذشته برق شهر کابل معمولا تنها در فصل سرما، با مشکل سهمیه بندی رو به رو میشد ولی درسالهای اخیر در فصل بهار که میزان تولید داخلی بیشتر میشود، نیزمردم به برق مورد نیاز خود دسترسی ندارند.
ناامنی، کاهش آب در بندهای تولید برق، رشد شهرها و کاهش بارندگی در سالهای اخیر باعث شده که تامین برق به چالش جدی برای حکومت بدل شود.
علاوه بر اینها، شورشیان مخالف دولت نیز هر از چند گاهی با صدمه زدن به پایههای انتقال برق، سبب قطع برق در ولایتهای مختلف میشوند.
اکنون علاوه بر انفجار پایههای برق وارداتی در شمال، در ولایت میدان وردک در جنوب نیز پایه‌‌های برق در چند منطقه تخریب شده است. چند روز قبل برق وارداتی به ولایت بادغیس و هرات در غرب کشور نیز به دلیل انفجار پایهها، قطع شد.