صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ساحۀ منارجام در غور پس از دو ماه از کنترول طالبان آزاد شد

ساحۀ منارجام در غور پس از دو ماه از کنترول طالبان آزاد شد

منابع محلى در غورمى گويند که در نتيجه يک عمليات تصفيوى، ساحۀ منارجام اين ولايت، پس از دوماه  از کنترول گروه طالبان خارج شد.
منار جام در مناطق کوهستانی ولایت غور در ۶۲ کیلومتری منطقه «شهرک» در روستای موسوم به «جام»، محلی که رودخانه جام از جنوب به طرف شمال به رودخانه خروشان «هریرود» جریان دارد و در زاویه تلاقی این دو رودخانه قرار دارد.
این منار، در سده دوازدهم میلادی ساخته شده و ۶۵ متر ارتفاع دارد و در سال ۲۰۰۲ مرکز حفظ میراث جهانی یونسکو، خواستار ثبت این منار در فهرست میراث فرهنگی جهان شد. این بنا بعد از منار قطب  در دهلی نو، هندوستان بلندترین مناره خشتی جهان است.
عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور، به پژواک گفته که طالبان، ساحه منار جام را دو ماه قبل تصرف نموده بودند.
وى افزوده که طى روز هاى اخير، نیروهای امنیتی و خیزش مردمی عمليات تصفيوى گسترده ای را جهت باز پسگيرى اين ساحه راه اندازى نمودند.
موصوف گفته که نيروهاى امنيتى، توانستند طالبان مسلح را از اطراف شهر فيروزکوه و ساحه منار جام بيرون کنند.
وی افزوده که به منار جام خساره اى وارد نگرديده و  تدابیر ویژه برای حفاظت از آن اتخاذ گرديده است.
کرامالدین رضا زاده نماینده مردم غور در شوراى ملى نیز گفته که هرچند نیروهای امنیتی و خیزش مردمی، محلات شمالی منار جام را به تصرف خود درآوردهاند؛ اما تاهنوز نتوانسته اند که در پاسگاه امنیتی نزدیک منار مستقر شوند.
موصوف افزوده که در زمستان سال گذشته، بخش هايى از این منار را سیلاب تخریب کرده که نیاز به مرمت دارد.
محمد قاسم صدیقی فعال مدنی در غور گفته که: «منار جام منار با ارزش و تاریخی است... بايد در حفظ آن توجه جدی صورت گيرد.»   موصوف خواهان بازسازى اين منار شده است.
سید میرامیری دیگر فعال مدنی غورگفته که: «منار جام یکی از با ارزش ترین آثار دوران غوریها است. متأسفانه، طالبان از دو ماه به این طرف، ساحه آن را تصرف کرده بودند، ما نگران بودیم که آن را تخریب نکنند و حال که حکومت تصرف کرده، باید نیروی زیادی برای حفاظت آن در آنجا مستقر کند.»
وى نيز افزوده که بايد ساحه اين منار که بيش از ٩٠٠ سال پيشينۀ تاريخى دارد، بازسازى شود؛ زيرا يکى از بارارزش ترين آبده هاى تاريخى کشور محسوب مى شود.