صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اداره تدارکات ملی: تمامی تصامیم تدارکاتی با حضور نمایندگان ملی و بین‌المللی انجام می‌شود

اداره تدارکات ملی:  تمامی تصامیم تدارکاتی با حضور نمایندگان ملی و بین‌المللی انجام می‌شود

اداره تدارکات ملی در پی ادعاهای وجود فساد در این اداره، گفته است که تمامی تصامیم تدارکاتی در کمیسیون، با حضور ناظران ملی و بینالمللی انجام میشود و این ناظران از روند تدارکات خرسند هستند. این اداره روز جمعه 29 سنبله با نشر اعلامیهای نوشته است که تمامی تصامیم در کمیسیون تدارکات ملی در حضور ناظران ملی و بین المللی از جمله بازرس ویژه امریکا براى بازسازی افغانستان (سیگار)، سیستیکای حمایت قاطع، دیدبان شفافیت افغانستان، کمیسیونهای اقتصاد ملی، مالی و بودجه شورای ملى و نهاد میک بر اساس یک میکانیزم اتخاذ شده است؛ چنانچه که این ناظران در گزارشات خویش از روند اصلاحات نظام تدارکات در کشور اظهار خرسندی کرده و از موجودیت شفافیت در منظوری قراردادهای در کمیسیون تدارکات ملی به دیده قدر نگرسته است.
در اعلامیه نوشته شده که اداره تدارکات ملی یک نهاد حسابده و پاسخگو به تمامی شهروندان کشور بوده و هيچگونه معلومات را کتمان نکرده است؛ زیرا این نهاد پاسخگویی، شفافیت و مشارکت را از اصول اساسی اصلاح نظام تدارکات میداند.
اداره تدارکات ملی خاطرنشان کرده است که این اداره تطبیق کننده پروژهها نیست، بلکه به عنوان یک اداره پالیسی ساز و تخنیکی تدارکات در هر مرحلهای که فساد وجود داشته باشد اقدامات جدی را روی دست گرفته است و در این مورد از هر مرحله، اقدامات و عملکرد خویش حسابده و پاسخگو است.
این اعلامیه در حالی منتشر میشود که وزارت خارجه ایالات متحده امریکا روز 5شنبه اعلام کرده بود که 160 میلیون دالر از کمکهایش را به دلیل عدم شفافیت و امکان فساد به خزانه دولت برمیگرداند.
علاوه بر این، کمیسیون مالی و بودجه مجلس نمایندگان نیز گفته بود که که اداره تدارکات ملی به قلب فساد در حکومت وحدت ملی تبدیل شده است و حسابده نیست.
اداره تدارکات ملی اما میگوید که دارالانشاى كميسيون تداركات ملى حاضر است به تمام اين نگرانىها پاسخ بدهد.
این اداره همچنین گفته است که اداره تدارکات ملی صلاحیت منظور، اعاده و یا رد پروژهها را ندارد، بلکه کمیسیون تدارکات ملی به عنوان یگانه مرجع تصمیم گیرنده مطابق قانون تداركات كشور در این زمینه است و مطابق قانون و طرزالعمل تدارکات صلاحیت دارد تا در مورد پروژهها تصامیم لازم را اتخاذ کند.
در اعلامیه اداره تدارکات ملی امده است که هرگونه معلومات از پروژهها و تصامیم اتخاذ شده در کمیسیون تدارکات ملی با استفاده از وسایل اطلاعرسانی همگانی شده است و در برابر هرگونه اقدامات و تصامیم اتخاذ شده این نهاد آماده است تا حساب و پاسخ بدهد. با این حال اگر در اتخاذ تصامیم مشکلی وجود میداشت، نمایندگان نهادهای ناظر میتوانستند در زمینه اعتراض و یا شکایت کنند؛ چنانچه که این روند هم اکنون نیز ادامه دارد.
اداره تدارکات ملی میگوید که با تلاشهای دولت افغانستان به ویژه اداره تدارکات ملی در راستای آوردن اصلاحات در نظام تدارکات سبب شد که در دو سال اخیر این کشور در بررسیهای سازمان شفافیت بینالملل با اخذ نمرات خوب از جمع 5 کشور فاسد بیرون شد.
این اداره همچنین میگوید که هر نهاد یا شخصی در رابطه به روند اصلاحات و کارکردهای اداره تدارکات ملی شکایت یا مشکلی داشته باشد، دروازه این اداره بروی همگان باز بوده و می تواند با ارایه اسناد در این اداره و یا نهادهای عدلی و قضایی عارض شود.
شورشیان گروه طالبان هفته گذشته چهار پایه برق وارداتی به کابل و یازده ولایت دیگر را منهدم کردند. جان بس سفیر آمریکا در افغانستان در صفحه رسمی توییتر خود نوشت "میشنوم که اداره تدارکات ملی افغانستان اجازه خرید سوخت برای تنها نیروگاه حرارتی کابل را نمیدهد، -در حالی که آمریکا و نیروهای حمایت قاطع به رهبری ناتو مشغول کمک به نیروهای امنیتی افغان هستند تا پایهها تخریب شده برق را ترمیم کنند. آیا این خبر درست است؟"
اداره تدارکات ملی در پی این توییت نیز اعلام کرد که شرکت برشنا در خرید سوخت مصرفی خود مختار است و ربطی به تدارکات ملی ندارد.