صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فصل برداشت انار؛ پاکستان مالیه بر انار قندهار را سه‌برابر کرد

فصل برداشت انار؛  پاکستان مالیه بر انار قندهار را سه‌برابر کرد

همزمان با رسیدن فصل برداشت میوۀ انار در ولایت قندهار، پاکستان تعرفۀ گمرکیاش بر این میوه را تا سهبرابر افزایش دادهاست.
پاکستان، یکی از بازارهای بزرگ برای انار قندهار است. باغداران درقندهار، بخش عمدۀ فرآوردههای باغیشان را به پاکستان صادر میکنند.
اما اکنون اتاق تجارت و سرمایهگذاری قندهار، میگوید که پاکستان از هر موتر انار و انگور تا سهصدهزار کلدار پاکستانی تعرفه میگیرد.
به گزارش طلوع نیوز، نصرالله زهیر، رئیس اتاق تجارت و سرمایهگذاری قندهار در این باره گفته است که: «این یکی از مشکلات است که پاکستان بر موترهای انار و انگور تا سهصدهزار کلدار مالیه وضع کردهاست، که نسبت به سالهای گذشته سه برابر افزایش یافتهاست. ما برای حل این چالش، با مسئولان حکومت افغانستان نیز گفتوگو کردیم، اما این چالش هنوز حل نشدهاست.»
عبدالجلیل، یکی از صادرکنندگان میوه به پاکستان است. او همه ساله انار و انگور را از بسیاری از باغهای ولسوالی ارغنداب ولایت قندهار به پاکستان صادر میکند.
عبدالجلیل که اکنون ۲۲سال است به این کار میپردازد، از افزایش تعرفۀ گمرکی از سوی پاکستان بر انارقندهار نگران است: «امسال در یک باغ ۷۰نفر کار میکنند و از سوی دیگر پاکستان تعرفۀ گمرکیاش را افزایش دادهاست و نیز قیمت انار در پاکستان پایین آمدهاست؛ با این حالت، بازرگانان سخت متضرر شدهاند.» عبدالجلیل افزود: «ما دیروز یک موتر انار را به پاکستان فرستادیم. این‌‎جا درقندهار دو و نیمسیر انار را به ۲۴۰۰ کلدار میفروشیم در حالیکه در پاکستان پنجاه درصد قیمت انار کاهش یافتهاست.»
از سوی هم، شماری از باغداران درقندهار، با انتقاد از وزارت صنعت و تجارت میگویند که در هجده سال گذشته، این وزارت نتوانستهاست مشکلات تعرفههای بلند گمرکی با پاکستان را برطرف کند.
امینالله، یکی از باغداران درقندهار بیان داشته است که: «پنجاههزار تا صدهزار کلدار برای ما فایده میماند، اما حالا این فایده نمیماند. مالیه بلند رفته و ما همه متضرر شدهایم.»
عبدالغفور، باغدار دیگر نیز افزوده که: «حکومت باید توجه کند و برای پاکستان بدیلی پیدا کند. ما همهساله متضرر میشویم و پاکستان بر ما ظلم میکند.»
نبود بازار فروش برای فرآوردههای باغی و کشاورزی کشور، از مشکلات جدی باغداران و کشاوزان است.
پیش از این نیز میوههای فصلی افغانستان بدلیل نبود بازار فروش و سردخانههای مجهز در داخل کشور، فاسد میشد.