صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نشست مشورتی کمیسیون شکایات انتخاباتی با نامزدان معترض بی نتیجه به پایان رسید

نشست مشورتی کمیسیون شکایات انتخاباتی با نامزدان معترض بی نتیجه به پایان رسید

نشست مشورتی کمیسیون شکایات انتخاباتی با نمایندگان دستههای انتخاباتی، احزاب سیاسی و نهادهای جامعه مدنی به منظور دریافت راه حل برای بنبست انتخابات بینتیجه به پایان رسید.
جنجال بر سر ابطال یا صحت حدود ۳۰۰ هزار رای از هفتهها به اینسو مانع شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری شده است.
دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله، از مخالفان اصلی روند بازشماری است. اعضای این تیم ادعا دارند که حدود ۳۰۰هزار رای نامعتبر از سوی کمیسیون در روند بازشماری شامل شده که باید باطل اعلام شود.
اسدالله سعادتی، معاون دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله در نشست دیروز گفت حدود ۳۰۰هزار رای "بدون اطلاعات بایومتریک و بیاعتبار و باطل است."
آقای سعادتی گفت در حالی که ممکن است با تفاوت یک رای، نامزدی برنده انتخابات ریاست جمهوری شود، "کمیسیون تصویب کرده که هر محلی که کمتر از ۵ رای در آن تفاوت وجود داشته باشد، مورد بازشماری و تفتیش قرار نمیگیرد. یعنی اینها در هر محل ۵ رای تقلبی را قبول کردهاند که خلاف قانون است."
او همچنین یکبار دیگر تاکرد کرد آراییکه خارج از زمان رای گیری ثبت شده، بیاعتبار است. این دسته انتخاباتی با شمار دیگری از نامزدان معترض مانع بازشماری آرا در هفت ولایت شدهاند.
در همین حال، محمد عمر داوودزی، مسئول کمپاین انتخاباتی اشرف غنی، رئیس جمهورو از نامزدان ریاست جمهوری در این نشست از دستههای انتخاباتی خواست تا به کمیسیون انتخابات فرصت بازشماری و اعلام نتایج انتخاب را بدهد.
آقای داوودزی تاکید کرد که تنها کمیسیون انتخابات صلاحیت تفکیک، شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات را دارد. او گفت: "اگر تصمیم نتایج انتخابات را نامزدان بگیرند، پس کمیسیون انتخابات برای چیست؟"
او گفت:"مطمین است که کارهای تخنیکی کمیسیون به پایان رسیده و شمارش صورت گرفته و حالا زمان اعلام نتایج رسیده است."
آقای داوودزی از دستههای انتخاباتی خواست تا شکایاتشان را پس از اعلام نتایج ابتدایی مطرح کنند.
همچنین قاسم الیاسی، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی در این نشست از دستههای انتخاباتی خواست تا به منظور رسیدن به یک راه حل، انعطافپذیری نشان دهند. او تاکید کرد که تا حدی به اعتراضات معترضان رسیدگی صورت گرفته است.
او گفت:"راه حل پیدا میشود اما مشروط بر اینکه دو طرف از خود انعطاف نشان بدهند و راه منطقی جستجو بکنیم. نگذاریم که انتخابات به بن بست برود. اگر این بار انتخابات به بن بست برود، سومین بار میشود و باید فاتحه جمهوریت را بخوانیم."
پیش از این کمیسیون انتخابات نیز نشست مشورتی را با نامزدان معترض برگزار کرده بود. این کمیسیون گفته بود در تلاش است تا با رسیدگی به این اعتراضات، روند بازشماری بخشی از آرای انتخابات ریاست جمهوری را از سر بگیرد.
پس از آن روند بازشماری بیش از ۸ هزار محل رایدهی دوباره بعد از یک وقفه پنج روزه در ۲۶ عقرب آغاز و در ۲۷ ولایت تکمیل شد اما معترضان همچنان مانع بازشماری آرا در هفت ولایت شدند.
سه روز قبل مسئولین این کمیسیون اعلام کردند که بدون تکمیل روند بازشماری آرا در این ۷ ولایت، نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری کشور را در روزهای جاری اعلام خواهد کرد.
اما پس از آن عبدالله عبدالله، از نامزدان معترض در صفحه فیسبوک خود نوشت: "اگر کمیسیون نتایج ابتدایی انتخابات را بدون رسیدگی به خواستهای قانونی تیمهای انتخاباتی اعلان کند، اعلان کمیسیون برای ما قابل قبول نبوده و در برابر آن بی تفاوت نخواهیم ماند."