صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۲۸ قوس ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت انرژی و آب 9 قرارداد توسعه‌ای به ارزش 720 میلیون افغانی را امضا کرد

وزارت انرژی و آب  9 قرارداد توسعه‌ای به ارزش 720 میلیون افغانی را امضا کرد

وزارت انرژی و آب 7 پروژه توسعهای و عامهالمنفعه را به ارزش 249.4 میلیون افغانی با چند شرکت خصوصی به امضا رساند.
این وزارت همچنین دو پروژه (اعمار و بازسازی کانال ارچی کهنه و برنامه ماستری برای 60 کارمند وزارت) با هزینه 6.5 میلیون دالر را به امضا رساند.
این قراردادها روز شنبه (30 قوس) بین معین آب وزارت انرژی و آب و شرکتهای خصوصی با حضور برخی از نمایندگان مردم، امضا شد.
خان محمد تکل معین آب وزارت انرژی و آب در این مراسم گفت که این پروژهها به منظور توسعه و مهار آبهای کشور، انجام میشود.
آقای تکل افزود، از هفت پروژه عامالمنفعه که شامل 3 پروژه تحکیم سواحل رودخانههای آبپاشک ولسوالی گرشک ولایت هلمند و پنجشیر، 2 پروژه بازسازی و اعمار کانال در ولایتهای بلخ و فراه، یک پروژه نصب استیشنهای هایدرولوجی و اعمار اتاق محافظان در ولایتهای بادغیس و هرات و یک پروژه حفر چاههای تحقیقاتی در ولایت نیمروز است.
معین آب وزارت انرژی و آب گفت که پروژههای تحکیم سواحل و اعمار کانالها 5 پروژه است که هزینه آن 229 میلیون افغانی میشود.
به گفته او، پنج باب اتاق برای محافظان و 5 استیشن با هزینه 8 میلیون افغانی در ولایتهای هرات و بادغیس نیز ساخته میشود.
آقای تکل گفت که قرارداد اعمار و بازسازی کانال ارچی کهنه در ولایت کندز با طول 18.5 کیلومتر با هزینه 3.9 میلیون دالر ساخته میشود.
معین آب وزارت انرژی و آب با در نظرداشت تغییرات اقلیمی، ازدیاد نفوس و کاهش آب، مدیریت درست آب را مهم و ضروری بیان خواند و گفت: "با تطبیق این پروژهها از تخریب هزارها هکتار زمین زراعتی جلوگیری شده و در ساحات تطبیق پروژههای کانال حدود 4 هزار هکتار زمین زراعتی جدیداً تحت آبیاری قرار میگیرد که بیش از 29 هزار خانواده از آن مستفید خواهند شد.
همچنان آقای تکل نصب استیشنهای هایدرولوجی و حفر چاههای تحقیقاتی را در جمع آوری و تحلیل آمار و ارقام جدید تشخیص میزان سطح آب، تثبیت پوتنشیل و بررسی تحلیل وضعیت آب های سطحی و زیرزمینی موثر خواند.
در این نشست همچنین برنامه ماستری برای 60 کارمند وزارت انرژی در دانشگاه پلیتخنیک با هزینه 2.6 میلیون دالر به امضا رسید.
طرفهای قرارداد با وزارت انرژی و آب، نیز متعهد شدن که پروژههای مذکور را با کیفیت مطلوب و در زمان مشخص تکمیل و به بهرهبرداری بسپارند.