صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۷ قوس ۱۴۰۴

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سناتوران: بدون فشار امریکا بر پاکستان، طالبان صلح نمی‌کند

سناتوران:  بدون فشار امریکا بر پاکستان، طالبان صلح نمی‌کند

شماری از اعضای مجلس سنا، روند گفتگوهای صلح نمایندگان امریکا و گروه طالبان را بینتیجه میخوانند و میگویند که بدون فشار جدی امریکا بر پاکستان و وادارکردن طالبان به روند صلح، این گروه حاضر به صلح در افغانستان نخواهد شد.
محییالدین منصف؛ عضو مجلس سنا در نشست روز سه شنبه (۱۰ جدی) این نهاد گفت، ضرورت است که دولت امریکا بر پاکستان فشار وارد کند تا گروه طالبان را وادار به حل مسئله صلح افغانستان سازد.
این عضو مجلس سنا افزود که رفتن هیات گروه طالبان به پاکستان برای مشورت و رایزنی نه؛ بلکه برای اجازهگرفتن در مورد آتشبس بود که این اجازه داده نشدهاست.
امانالله عظیمی؛ عضو دیگر مجلس سنا هم بر گفتگوی صلح با حضور دولت و نمایندگانی از مردم تاکید کرد و افزود که صلح در امارات، قطر، چین و روسیه نیست؛ صلح باید در افغانستان که میدان جنگ شده و هر روز قربانی میدهد، جستجو شود.
این سناتور گفت که امریکا، طالبان و حکومت هیچکدام خواستار تامین صلح نیستند؛ بلکه اهداف خودشان را دنبال میکنند.
اما محمدعلم ایزدیار؛ معاون نخست این مجلس ابراز امیدواری کرد که امریکا به تعهدات خود مبنی بر شروط امضای توافقنامه صلح با طالبان عمل کند.
معاون مجلس سنا گفت، نیاز است زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان توافقنامه صلح امریکا با طالبان را تا زمانی برآوردهشدن پیششرطهای صلح، امضا نکند.
آقای ایزدیار افزود، باید روی آتشبس دائمی توافق شود؛ زیرا صلح پایدار و عادلانه در نتیجه آتشبس دائمی امکانپذیر است و آتشبس موقت نهتنها مشکلی را حل نمیکند؛ بلکه وضعیت را بدتر خواهد کرد.
به گفته او، ترس مردم افغانستان از آتشبس موقت در این است که پس از پایان آن تلفات نیروهای امنیتی و مردم افغانستان بالا خواهد رفت.
این در حالی است که زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه امریکا پیش از این در دیدار با هیات مجلس سنا گفتهبود که آغاز مذاکرات بینالافغانی و برقراری آتشبس از شروط اساسی روند صلح امریکا با طالبان است و تا زمانیکه این شروط از سوی طالبان برآورده نشود، او توافقنامه صلح با این گروه را امضا نخواهد کرد.