صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۵ ثور ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت خارجه ایران سفیر افغانستان در تهران را احضار کرد

وزارت خارجه ایران سفیر افغانستان در تهران را احضار کرد

افغانستان‌ما: در پی اعتراض شهروندان کشور در مقابل سفارت ایران در کابل و کنسولگری این کشور در شماری از ولایات، وزارت خارجه ایران عبدالغفور لیوال، سفیر افغانستان در تهران را احضار کرد .
وزارت خارجه ایران امروز (شنبه، ۲۴ جوزا) با نشر اعلامیه‌ای گفته که سفیر افغانستان به هدف ارائه "پاره‌ای از توضیحات" به این وزارت فرا خوانده شده است .
در خبرنامه وزارت خارجه ایران آمده که در پی تحرکات شمار معدودی از جریانات خاص سیاسی و برخی اقدامات اهانت‌آمیز و تعرض به سفارت و سایر نمایندگی‌های سیاسی ایران در افغانستان آقای لیوال احضار شده است .
این وزارت گفته که جریانات خاص سیاسی که دارای سابقه "ضدیت با ایران و حسن هم‌جواری" میان دو کشور اند، به بهانه جان باختن چند تبعه افغانستان در ایران، برخی از اقدامات "اهانت‌آمیز" را انجام داده‌اند .
وزارت خارجه ایران گفته که در جریان این دیدار مدیر کل آسیای غربی این وزارت از تأثیر این گونه رفتارها بر روابط دو کشور ابراز نگرانی کرده است. سفارت افغانستان در تهران تاکنون چیزی در این مورد نگفته است .
در جریان دو ماه اخیر دو حادثه که نیروهای نظامی ایران در آن دخیل دانسته شده، از مهاجران افغانستان قربانی گرفته و روابط دو کشور را زیر تأثیر قرار داده است .
حادثه نخست در دوازدهم ثور سال جاری در مرز میان دو کشور رخ داد. شماری از مهاجران افغانستان که قرار بود به ایران بروند، براساس گزارش‌ها، از سوی مرزبانی ایران مجبور به پریدن به رودخانه هریرود شدند. در این حادثه طبق یافته‌های دولت افغانستان در مجموع ۴۶ نفر از کارجویان افغان به رودخانه‌ هریرود انداخته شدند. از این میان، ۱۷ نفر ناپدید شده، ۱۲ نفر غرق شده و ۱۷ نفر دیگر نجات یافته‌اند .
هم‌چنان حادثه دوم روز چهارشنبه، چهاردهم جوزا، در یزد ایران رخ داد. یک موتر حامل مهاجران افغانستان گفته شده است که در پی شلیک پولیس ایران آتش‌ گرفته و در آن سه مهاجر کشته و شماری نیز زخمی شده‌اند .
این دو حادثه در افغانستان با واکنش‌های گسترده روبرو شده است و در برخی از شهرها باشندگان کشور دست به تظاهرات زده و خواهان رسیدگی به این رویدادها شده‌اند .
وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده که برای بررسی این حوادث، یک هیات بلند پایه به تهران می‌رود .