صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۵ ثور ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

عبدالله: پایان جنگ و کشتار در افغانستان نیازمند توافق سیاسی است

عبدالله: پایان جنگ و کشتار در افغانستان نیازمند توافق سیاسی است

افغانستان‌ما: عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید که جنگ و کشتار در افغانستان ره حل نظامی ندارد و یک نیازمند یک توافق پایدار سیاسی است .
آقای عبدالله که شام دیروز (چهارشنبه، چهارم جوزا) از طریق ویدیو کنفرانس در نشستی به میزبانی "انیستیتوت صلح امریکا" صحبت می‌کرد، گفت که با توجه متغییرهای منطقه‌ای و جهانی و اجماع همه طرف‌های درگیر، جنگ کنونی افغانستان راه حل نظامی ندارد .
او همچنان افزایش خشونت‌های اخیر در آستانه‌ مذاکرات بین‌الافغانی را تأسف‌ بار خوانده، افزود که کشتار مردم افغانستان بویژه زنان، جوانان و کودکان در میدان جنگ، روستاها، شهرها، مساجد و حتا شفاخانه‌ها هیچ توجیه مذهبی ندارد .
رئیس شورای عالی مصالحه‌ ملی تأکید کرد که روند صلح با تلاش، انعطاف ‌پذیری و گذشت یک ‌طرف منازعه به نتیجه نمی‌رسد، بلکه باید دوطرف از خود خویشتن‌داری و انعطاف نشان دهند .
با این حال، او گفت که برای آغاز مذاکرات مستقیم فرصت بی‌نظیر و تاریخی پیش آمده است و دو طرف باید با رفع موانع و چالش‌ها به این مذاکرات روی آورند .
آقای عبدالله همچنان در بخشی از صحبت‌های خود گفت که دولت افغانستان برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی آمادگی کامل دارد و هیچ پیش‌شرطی برای آغاز این مذاکرات نمی‌گذارد .
دولت افغانستان پیش از این کاهش چشم‌گیر خشونت و یا آتش‌بس را به عنوان پیش‌شرط آغاز مذاکرات با گروه طالبان اعلام کرده بود .