صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

متن کامل قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح ماه اسد سال ۱۳۹۹

متن کامل قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح ماه اسد سال ۱۳۹۹

اشاره: در پی امضای توافقنامه میان ایالات متحده و طالبان در قطر که یکی از پیش شرط های آغاز مذاکرات بین الافغانی رهایی 5هزار زندانی طالبان از سوی دولت افغانستان ذکر گردیده بود، دولت افغانستان بیش از 5100 زندانی طالب را در مدت سه ماه گذشته رها کرده است. اما طالبان اصرار داشتند که باید رهایی زندانیان طبق لیستی که از سوی آنان ارایه می گردد، رها شوند. به همین خاطر بر سر 400 زندانی خطرناک و با جرایم سنگین طالبان اختلاف به وجود آمد. رییس جمهور محمد اشرف غنی در روز عید قربان اعلان کرد که او و هیچ کسی دیگر صلاحیت رهایی 400 زندانی مورد نظر طالبان را ندارد. زیرا آنان دارای جرایم سنگین ثابت شده هستند که در محاکم افغانستان محکوم شده اند. به همین خاطر باید مردم افغانستان از طریق لوی جرگه مشورتی صلح در این مورد نظر دهند.
دولت افغانستان اعضای جرگه مشورتی صلح را که در سال گذشته برگزار شده بود فرا خواند و نزدیک به 3400 نفر از سراسر افغانستان طی سه روز نظر خود را در مورد رهایی زندانیان باقیمانده طالبان ارایه کردند و بدان نظر مثبت دادند. اما در متن قطعنامه شرایطی نیز از سوی اشتراک کنندگان پیشنهاد شده است که در ذیل می خوانید:
«و امرهم شوری بینهم»
با الهام از آیه مبارکه «فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْكُمْ» و به تأسی از فرمان شماره ۵۱ مورخ ۱۴ اسد ۱۳۹۹ مقام ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، و همچنین طبق بند ۲۱ قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح ۱۳۹۸، این جرگه به تاریخ ۱۷ اسد سال ۱۳۹۹ آغاز و به مدت سه یوم ادامه یافت. ما ۳۴۰۰ تن از اعضای لویه جرگه مشورتی صلح اعم از زن و مرد به نمایندگی از ۲۳ صنف مختلف جامعه از ۳۴ ولایت در پایتخت کشور گرد هم آمده تا مشوره های خویش را در مورد رهایی ۴۰۰ تن زندانیان گروه طالبان و تعیین چارچوب برای مذاکرات صلح با طالبان ارایه نماییم.
با درک اینکه لویه جرگه منحیث عالی ترین مظهر اراده ملت برای مشوره دهی در مورد مسایل مربوط به مصالح علیای کشور پنداشته شده و تاریخ کشور عزیز ما نشان می دهد که مردم افغانستان در  مواقع خطیر برای حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و اتخاذ تصامیم مهم از طریق لویه جرگه های تاریخی به خرد جمعی خود مراجعه کرده و مناسب ترین فیصله ها را اتخاذ نموده اند.
لویه جرگه مشورتی صلح بر اساس مشوره اعضای آن در کمیته های کاری سفارشات ذیل را به جانب دولت جمهوری اسلامی افغانستان، طالبان، کشورهای اسلامی و جامعه بین المللی ارائه می نماید: