صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خلیل‌زاد: امریکـا خواهان افغانستـان مستقـل، متحـد، دموکـراتیـک و امـن است

خلیل‌زاد: امریکـا خواهان افغانستـان مستقـل، متحـد، دموکـراتیـک و امـن  است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان، از قطعنامه لویه جرگه و تصمیم محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان درباره امضای فرمان آزادی زندانیان باقی مانده گروه طالبان استقبال کرده است.
روز یک شنبه لویه جرگه مشورتی صلح که به فراخوان رئیس جمهور این کشور برگزار شده بود، رهایی چهارصد زندانی جنجالی و «خطرناک» طالبان را تایید کرد. بعد از آن آقای غنی گفت که حکم آزادی این افراد را امضا خواهد کرد.
آقای خلیلزاد در رشته توییتهایی قطعنامه لویه جرگه و تصمیم آقای غنی را قدمهای مهم بعد از ۴۰ سال جنگ دانسته است و آنرا فرصت تاریخی خوانده است. او گفته که از این روند مردم افغانستان سود برده و به ثبات و امنیت منطقه و جهان کمک میکند. او گفته در روزهای آینده انتظار دارد، رهایی زندانیان تکمیل شده و سپس اعضای هیأت مذاکره کننده افغانستان به دوحه سفر کنند و مذاکرات بین الافغانی آغاز شود.
آقای خلیلزاد ابراز امیدواری کرده که طرفین مذاکره برای دستیابی به یک نقشه راه سیاسی و آتش بس دائمی و جامع برای پایان دادن به جنگ افغانستان به توافقی دست یابند. او با اشاره به اینکه آمریکا در ۱۹ سال گذشته مردم افغانستان را کمک کرده، اکنون نیز از زنان و مردان افغانستان حمایت میکند تا به یک صلح پایدار برسد که آرزوی دیرینه آنان است.
آقای خلیلزاد افزوده که آمریکا به دنبال افغانستان مستقل، متحد و دموکراتیک است که در صلح با خود و همسایگانش زندگی کند و تهدیدی برای جهان نباشد و «امروز برای رسیدن به این آرزو یک قدم نزدیک شدهایم.» تلویزیون ملی افغانستان نیز گفته که مذاکرات میان حکومت افغانستان و طالبان ۲٦ اسد آغاز خواهد شد.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در گفتگو با بیبیسی از تصمیم لویه جرگه به خاطر رهایی زندانیان شان استقبال کرد اما گفت که این تصمیم جرگه «اقدامی نیک» بود ولی باردیگر تاکید کرد که خود این جرگه از نظر آنها مشروعیت ندارد.
او گفته بود که اگر زندانیان این گروه آزاد شوند، آنها آمادهاند طی یک هفته مذاکرات رو در رو با دولت افغانستان را آغاز کنند. به گفته او، مرحله اول گفتگوها در دوحه قطر برگزار خواهد شد و پس از آن با مشوره دو طرف مکان دیگری برای پیشبرد گفتگوها برگزیده خواهد شد.