صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در سه سال گذشته فعاليت ٢٦ رسانۀ چاپى و گفتارى در بدخشان متوقف شده است

در سه سال گذشته فعاليت ٢٦ رسانۀ چاپى و گفتارى در بدخشان متوقف شده است

منابع محلى در بدخشان از وضعيت بد اقتصادى رسانه هاى غير دولتى نگران اند و مى گويند که هر گاه حکومت و یا نهادهای کمک کننده رسانه های محلی در اين ولايت را حمایت نکند، يکى پى ديگر سقوط خواهند کرد.
عبدالبصیر حقجو رییس شورای ژورنالیستان خبرنگاران بدخشان در مصاحبۀ ويژه به آژانس خبرى پژواک از وضعیت نا به سامان رسانههای محلی در این ولایت اظهار نگرانی میکند.
وى مى گويد که از مجموع ٣٠ رسانۀ چاپى فعال در اين ولايت ٢٤ رسانۀ چاپى و دو راديو به دليل نبود حمايت هاى مالى، به فعاليت هاى نشراتى شان پايان بخشيدند.
موصوف گفت که پنج سال قبل، در کنار ٣٠ رسانۀ چاپى ٩ راديوى محلى و سه تلويزيون محلى فعاليت داشتند.
منبع مى افزايد که بیشتر رسانه های محلی در این ولایت به دلیل عدم امکانات وضعیت خوبی ندارند، هرگاه حکومت و یا نهادهای کمک کننده رسانه های محلی در بدخشان را حمایت نکند، ممکن رسانه های دیداری و شنیداری یکی پی دیگر در این ولایت فعاليت شانرا متوقف نمايند.
وى افزود: «متاسفانه در این اواخر به نسبت عدم توجه حکومت محلی در ولایت بدخشان در طی چندین سال به ما وعدها سپرده اند، در جلسات ماهوار با رسانه و حکومت که به رسانه ها رسیدگی صورت میگرد، ولی متاسفانه این وعده ها عملی نشد، و نسبت نبود امکانات و مارکتینگ و افزایش تکس از سوی دولت، یک روز فاجعه بار در تاریخ مطبوعات بدخشان است.»
موصوف از حکومت مى خواهد که بايد از رسانه هاى که با مشکلات مالى مواجه اند، حمايت کند.
از سوی هم احمد جواد فروغ مسئول پامیر گروپ در بدخشان که دو رادیوی محلی و یک تلویزیون خصوصی در این ولایت دارد، نيز از وضعيت بد رسانه هاى خصوصى نگران است.
او به يکى از راديوهاى محلى بنام «راديو بازگل» اشاره کرده گفت که راديو بازگل اخيراً نسبت مشکلات مالى و اقتصادى از فعاليت بازماند.
او در دامه مى افزايد: «مه یک تلویزیون دارم، به نام تلویزیون پامیر، دو رادیو دیگر دارم به نام رادیو پامیر و حریم زن که مخصوص خانم ها است، سی کارمند دارم، ده دخترخانم و بیست پسر، وضعیت اقتصادی ما خراب است، اعلانات نیست، برنامه حمایوی نیست، در کنار ان تکس دولت بالای رسانه ها خیلی زیاد است، اگر به این وضعیت توجه نشود، رسانه های محلی بدخشان یکی پی دیگر سقوط خواهد کرد.»
موصوف در حالى که مى گويد که از یک سال به این سو از پول شخصی اش مصارف و معاشات کارمندان در رسانه هاى اشرا مى پردازد، هشدار داده گفت که هرگاه حکومت و نهادهای خارجی برای تداوم نشرات رسانه های محلی در بدخشان توجه نکنند، پامیر مدیا گروپ به سرنوشت رادیو بازگل روبرو خواهد شد.
با این حال حکمت الله محمدی از مسئولان ادارۀ فرهنگ بدخشان میگوید که سقوط راديو بازگل و ديگر رسانه ها در اين ولايت نگران کننده است.
وى افزود: «در این شکی نیست، وقتیکه یک رسانه سقوط میکند، در حقیقت صداى مردم سقوط میکند، اما ریاست اطلاعات و فرهنگ در اين حالت در حد توان مطابق پالیسی دولت آنچه دست دارد، در خدمت رسانه ها قرار دارد، و همیشه در خدمت رسانه های محلی قرار داریم.»
موصوف مى گويد که ریاست فرهنگ بدخشان برنامههای را برای بهبود وضعیت رسانههای محلی این ولایت روی دست دارد که با عملی شدن آن تغییرات چشمگیری در وضعیت رسانههای محلی رونما خواهد شد.
نقیب الله ثاقب یار ريیس فرهنگ بدخشان می گوید که سقوط رسانه ها مایع نگرانی آنان است.
او می گوید هرچند وزارت فرهنک کدام بودجۀ مشخص برای حمایت رسانه ها ندارد، اما تلاش می کنند که به این رسانه ها بازاریابی کنند و پروژه های کلان را از طریق دولت و نهادهای خارجی در اختیار شان قرار دهند.
وى افزود که در گذشته به دلیل این که اعلانات و پروژه ها در بخش اگاهی دهی زیاد بود، رسانه ها مشکل مالی نداشتند اما اکنون کمک ها و اعلانات به رسانه ها کاهش یافته، ریاست فرهنگ خود را مکلف دانسته تا به این مشکل راه حل پیدا کنند.