صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون ریاست جمهوری خطاب به طالبان: کشتار مردم و تخریب کشور جهاد نیست

معاون ریاست جمهوری خطاب به طالبان:  کشتار مردم و تخریب کشور جهاد نیست

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری می‌‎گوید که جنگجویان طالبان بدانند که میتوانند کشتار مردم و تخریب کشور را ادامه دهند و نام آن را هم جهاد بگذارند؛ اما از این طریق به هیچ صورت به آرزوهای خام خود نمیرسند.
آقای دانش روز جمعه 2 عقرب در محفل گرامیداشت از سالیاد درگذشت شماری از یاران شهید مزاری در کابل گفت که ادامه جنگ و خشونت و تخریب تاسیسات عامه و زیربناها و کشتار مردم هر روز باعث افزایش نفرت از طالبان شده است.
گروه طالبان با آغاز مذاکرات صلح حملات خود را بیشتر کرده است که در نتیجه این حملات و ماینهای جاسازی شده، تاکنون نزدیک به 300 غیرنظامی در نقاط مختلف کشور کشته شدهاند.
هفته گذشته در مسیر کابل- بامیان یک موتر مسافربری با ماین کنار جادهای برخورد کرد که 12 غیرنظامی کشته شدند و 4 تن دیگر زخمی شدند. در پی این رویداد و رویدادهای مشابه، شماری زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی نفرتشان را جنگ و گروه طالبان ابراز کردند.
آقای دانش در قسمتی دیگر از سخنانش گفت که مردم افغانستان انتظار دارند که گروه طالبان از زمانکشی و انسانکشی دست بردارند و با پذیرش آغاز مذاکره آتشبس را بپذیرند؛ زیرا هم مذاکره و هم تشدید جنگ یک تناقض آشکار در رویکرد طالبان و بیانگر آن است که این گروه میخواهد در پوشش تداوم مذاکره به فکر فتوحات نظامی باشند؛ اما این اندیشه یک خیال باطل است.
او تأکید کرد که افغانستان کنونی نه افغانستان زمان نجیب است و نه افغانستان زمان حکومت مجاهدین و اگر طالبان به فکر حاکمیت انحصاری باشند، این بار مقاومت در برابر آنان به مراتب شدیدتر و گستردهتر از دوره مقاومت قبلی خواهد بود.
آقای دانش همچنین بر حمایت از نظام دموکراتیک و کثرتگرا و نظام جمهوریت تاکید کرد و افزود که مشارکت در نظام حق و مسئولیت همه است؛ «مرکزگریزی در گذشته برمردم ما تحمیل شده بود و امروز انزواگرایی و دوری از نظام هیچگاه منافع مردم ما را تامین نمی تواند.»
معاون دوم ریاست جمهوری اضافه کرد که که تضعیف نظام در شرایط فعلی خیانت به آینده این سرزمین و آرمان مردم ما است.
او موقف رئیس جمهوری در راستای صلح عادلانه و باعزت و صیانت از نظام جمهوریت و مصالح علیای کشور را ستایش و اعلام حمایت کرد.
آقای دانش از شهروندان هزاره و شیعه مذهبان کشور نیز خواست که با شجاعت تمام از نظام جمهوریت حمایت کنند و  نیز تصریح کرد که زندگی مدرن و برابری انسانی فقط در سایه نظام جمهوری و مردم سالاری ممکن است. او گفت در شرایط حساس حاضر هر کس که به طرح غیر از جمهوریت دل بسته کند، بداند که آن ره به ترکستان است.
محقق: با جان و مال از جمهوریت دفاع میکنم
محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در این مراسم از نظام جمهوری حمایت کرد و گفت که «من آماده هستم که با جان و مال و تمام توان خود از نظام جمهوریت و ارزشهای کنونی دفاع و حفاظت کنم».
آقای محقق از محمد اشرف غنی رئیس جمهور خواست که برای حفظ و بقای جمهوریت و مردم سالاری مقتدرانه ایستادگی کند و بداند که همه مردم در این مسیر از او حمایت می کنند.
رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان از عبدالله عبدالله رئیس شورای مصالحه ملی نیز خواست که در پروسه صلح در حمایت از نظام جمهوریت و قانون اساسی استوار بایستد و نباید بلغزد.
او به مردم امیدواری داد که با خروج آمریکا، اردوی مقتدر، نیروهای امنیتی و رهبران سیاسی برای حفاظت از نظم جمهوریت مقتدرانه از مردم و خاک خود در برابر خشونت طلبان و دشمنان مردم محافظت خواهند کرد.
در این محفل همچنین فضل الهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه نیز نظام جمهوریت و تامین صلح باعزت و عادلانه حمایت کرد.
فضل احمد معنوی سرپرست وزارت عدلیه نیز در این محفل گفت که امروز دشمن بزرگ نمایی میشود و در این شرایط مظلومنمایی هرگز جایز نیست و ما با اقتدار و توانایی از سرنوشت، منافع ملی و مصالح علیایی کشور خود دفاع خواهیم کرد.
معاونت دوم ریاست جمهوری به مناسبت سالروز درگذشت جمعی از یاران شهید مزاری -قربانعلی عرفانی، سید عباس حکیمی، یوسف واعظی شهرستانی، مصطفی اعتمادی- محفلی را در کابل برگزار کرد. در این مراسم، سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، محمد محقق رهبر حزب وحدت مردم افغانستان، فضل الهادی مسلمیار رئیس مشرانوجرگه، محمد اکبری رئیس حزب حراست اسلامی افغانستان، ذبیح الله مجددی رهبر جبهه ملی نجات افغانستان، شماری دیگری از رهبران جهادی، شخصیتهای سیاسی، مقامات عالیرتبه دولتی، اعضای کابینه، نمایندگان مردم در شورای ملی، خانوادههای اساتید فقید و صدها تن از افشار مختلف مردم شرکت داشتند.
آقای دانش در این مراسم گفت که همه احزاب با حفظ تعدد و تنوع خود در یک چتر کلان بر محور منافع ملی جمع شوند. اتحاد و هماهنگی جریانها و نیروهای سیاسی جامعه از آرزوهای اصلی استاد مزاری و استاد عرفانی و استاد واعظی و استاد اعتمادی و سایر یاران بود که برای تحقق آن از هیچ نوع فداکاری دریغ نکردند.
او افزود: «نسل امروز جامعه  ما نسل کثرت گرا و جامعه امروز جامعه چند صدا و متنوع است و این نسل هیچ نوع انحصارگرایی و اطاعت کورکورانه را برنمی تابد ولی بازهم داشتن یک تشکیلات منسجم و انسجام سیاسی در راستای تحقق مطالبات جمعی و عدالتخواهانه مردم یک ضرورت مبرم است.»