صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حمله به دانشگاه کابل؛ دست‌کم 19 تن کشته و بیش از 22 تن دیگر زخمی شدند

حمله به دانشگاه کابل؛  دست‌کم 19 تن کشته و بیش از 22 تن دیگر زخمی شدند

سه حمله کننده انتحاری حوالی ساعت  11 صبح  روز دوشنبه 12 عقرب  به دانشگاه کابل حمله کردند و با نیروهای امنیتی به درگیری  پرداختند که در نتیجه دست‌کم 19 تن را کشتند و 22 تن دیگر را زخمی کردند.
طارق آرین  سخنگوی وزارت امور داخله حوالی ساعت 5.5 عصر روز دوشنبه 12 عقرب گفت که حمله بر دانشگاه کابل با کشتن سه تروریست پایان یافت.
آقای آرین به رسانه‌ها گفت که «‏حمله تروریستان وحشی بالای پوهنتون/ دانشگاه کابل با کشته شدن سه تروریست پایان یافت. در این رویداد با تاسف ۱۹ تن شهید و ۲۲ تن دیگر مجروح شدند.»
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در واکنش به این رویداد گفته است که دشمنان کوردل مردم افغانستان در ادامه حملات تروریستی و سازماندهی شده بر مراکز علمی و آموزشی کشور، امروز بر دانشگاه کابل، قلب تپنده دانش و دانایی کشور، حمله کردند و صفحه دیگری بر جنایات‌شان افزودند.
آقای دانش با نشر یک پیام مطبوعاتی، ضمن نکوهش این رویداد، گفته است: با آنکه تلاش برای مذاکرات صلح با حمایت و همکاری جامعه بین المللی در دوحه قطر جریان دارد، اما موج جدیدی از خشونت و حمله بر غیرنظامیان در گوشه و کنار کشور از سوی گروه طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی می‌تواند عامل مستقیم شکست مذاکرات صلح و چرخه دوامدار جنگ و ناامنی در کشور باشد.
معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید که حکومت افغانستان با ایجاد انسجام مستحکم میان مردم و نیروهای امنیتی، تا ختم هر نوع دهشت و وحشت مسئولانه مبارزه می‌کند و دشمنان افغانستان را از تحقق نقشه‌های پلیدشان برای همیشه ناامید خواهد کرد.
حمله بر دانشگاه کابل در حالی انجام شد که سرپرست وزرات اطلاعات و فرهنگ، سفیر ایران در کابل و شماری از مقام‌های دولتی در حال افتتاح نمایشگاه بزرگ کتاب افغانستان- ایران بودند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری این حمله را به گروه طالبان نسبت داده و گفته است که حمله‌ی تروریستی امروز بر پوهنتون کابل را سخت نکوهش می‌کنیم.
گروه طالبان با نشر اعلامیه‌ای حمله بر دانشگاه کابل را رد کرد.
سخنگوی ریاست جمهوری اما می‌گوید که گروه طالبان با نشر یک اعلامیه نمی‌تواند از مسئولیت یک جنایت به این بزرگی برائت بگیرد.
آقای صدیقی گفت که گروه طالبان بستر امن فعالیت‌های تروریستی را در کشور فراهم کرده است و در هراس افگنی در کشور دست بالا دارد.
او همچنین افزود: پس از شکست ننگین تروریستان در هلمند، اکنون؛ این گروه‌ها، دست‌پاچه شده‌‌اند و مکان‌های اکادمیک را هدف قرار می‌دهد.
استفانو پونتیکورو، نماینده ارشد غیرنظامی ناتو در افغانستان نیز در توییتر خود نوشته که حمله خونین امروز دانشگاه کابل را به شدت محکوم می‌کند.
او افزوده که این دومین حمله به نهادهای آموزشی در کابل در مدت ده روز است. به گفته او کودکان و جوانان افغان باید از رفتن به نهادهای آموزشی احساس امنیت کنند. ناتو با قاطعیت از همه تلاش‌ها برای جلوگیری از خشونت حمایت می‌کند.
پیش از این در سوم عقرب سال جاری (حدود نه روز پیش) یک حمله کننده انتحاری بر مرکز آموزشی کوثر دانش در غرب کابل حمله کرد که دست‌کم 35 تن کشته و بیش از 57 تن دیگر زخمی شدند.
ملکه یکی از زخمیان این رویداد تروریستی حدود نه روز بعد از وقوع رویداد، صبح روز دوشنبه 12 عقرب بر اثر جراحات وارده درگذشت.
گروه‌های تروریستی طی سال‌ها گذشته چندین حمله را بر مراکز آموزشی و ورزشی کشور تدارک دیده‌اند که باعث کشته شدن صدها غیرنظامی شده‌‌اند.