صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امرالله صالح: مهاجمان حمله بر دانشگاه کابل، دستان خود را به خاطر شناسایی نشدن، منفجر کرده بودند

امرالله صالح: مهاجمان حمله بر دانشگاه کابل،  دستان خود را به خاطر شناسایی نشدن، منفجر کرده بودند

امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری می‌گوید که تحقیقات حمله بر دانشگاه کابل، نشان می‌دهد که تروریستان مهاجم در ثانیه‌های آخر، وقتی می‌بینند که نیروهای امنیتی به آنان نزدیک شده‌اند، دستان خود را منفجر می‌کنند.
آقای صالح روز دوشنبه 19 عقرب با نشر گزارش بیست‌ویک در جلسه «شش‌ونیم» نوشته است که تروریستان با منفجر کردن دستان‌ خود تلاش کرده‌اند که شناسایی نشوند.
او می‌گوید که «این کار نشان می‌دهد که به آنها تفهیم شده بود که به خاطر پنهان سازی رد پای و ثبوت انگشتان خود را از بین ببرند. یعنی گمان مسلکی این است که اینها قبلا به ارتکاب جرم دستگیر شده و بایومتریک شده بودند.»
معاون اول ریاست جمهوری گفت که «باز هم تلاش جریان دارد با اتکا به تکنالوژی پیشرفته و کمک متحدین خارجی ما در قسمت تثبیت هویت جسدها کاری صورت گیرد.»
آقای صالح در فیسبوکش نوشته است که پیشرفت‌های دیگر (تحقیق در مورد حمله بر دانشگاه کابل) را به خاطر مصونیت عملیاتی و تحقیقات درین مرحله برملا نمی‌کنم. کار جریان دارد.
سه مهاجم انتحاری دوازدهم عقرب حوالی ساعت 11 بر دانشگاه کابل حمله کردند که در نتیجه آن 22 تن که 14 تن آنان دانشجو بودند، کشته شدند و 24 تن دیگر زخمی شدند.
این حمله حدود شش ساعت طول کشید. وزارت امور داخله عصر همان روز گفت که نیروهای دفاعی و امنیتی کشور سه تروریست را از پای درآورده‌اند.
ترور یما سیاوش؛ حمله هدفمند طالبان
امرالله صالح همچنین در مورد ترور یما سیاوش و دو همکارش نیز می‌گوید که آنان به وسیله مواد «آر دی آکس» کشته شده‌اند. این مواد که دو کیلو بوده، خانه ساز نیست و استفاده نظامی دارد.
آقای صالح می‌گوید که فرضیه دیگر اینکه در سرک جابه‌جا شده بود نیز زیر کار است. هنوز سر نخ درست در اختیار نداریم اما شامل ترورهای هدفمند پس از توافق دوحه است. یعنی وقتی طالبان با امریکا توافق کرد، تصمیم بر آن شد که انفجارات بزرگ را کمتر کند ولی ترورهای هدفمند شهری را زیاد کند و به این جهت گروهی به اسم عبیده کاروان در وزیرستان پاکستان تعلیمات دید و به شهرهای بزرگ و به خصوص کابل اعزام شدند.
معاون اول ریاست جمهوری گفت که از عبیده کاروان تااکنون ۵۰ نفر دستگیر شده و در توقیف ریاست پر افتخار امنیت ملی افغانستان قرار دارند.
او در قسمتی دیگر نوشته که دو نفر تروریست که افسر قوای هوایی ما را در پغان ترور کرده بودند پس از دستگیری به جرم شنیع خود اقرار کرده اند اما نمیدانیم که این دو نفر از گروه عبیده کاروان اند یا نه.