صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۲۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر زراعت، صدها پروژه توسعه‌ای را در بلخ افتتاح کرد

وزیر زراعت، صدها پروژه توسعه‌ای  را در بلخ افتتاح کرد

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور می‌گوید که وزیر زراعت در سفری به ولایت بلخ، صدها پروژه توسعه‌ای را افتتاح و به بهره‌برداری رساند.
این وزارت روز چهارشنبه 3 جدی با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در سفرش به ولایت بلخ، در کنار افتتاح برخی از پروژه‌های دیگر زراعتی، ۱۴۵ کشمش‌خانه را در ولایت بلخ به بهره‌برداری سپرد.
در خبرنامه‌ نوشته شده که این کشمش‌خانه‌ها در ولسوالی‌های نهرشاهی، دهدادی، شولگره، مارمل، چهاربولک، چمتال، دولت‌آباد، کشنده، بلخ، ‌کلدار و شورتپه ساخته شده است. هر یک از این کشمش‌خانه‌ها ظرفیت تبدیل ۱۰ تن انگور را به کشمش در یک نوبت دارند.
وزارت زراعت و آبیاری می‌گوید که هزینه‌ی مجموعی ساخت ۱۴۵ کشمش‌خانه‌ی یادشده ۶۰ میلیون افغانی می‌شود. این کشمش‌خانه‌ها برای باغداران ساخته شده و وزارت زراعت ۹۰ درصد هزینه‌ی آن را پرداخته است. مستفید شونده‌گان تنها ۱۰ درصد هزینه را متقبل شده‌اند.
این وزارت می‌گوید که هدف از ساخت این کشمش‌خانه‌ها، زمینه‌سازی برای رشد اقتصاد باغداران و جلوگیری از فاسد شدن و یا فروش انگور به بهای اندک است.
وزیر زراعت و آبیاری همچنین شبکه‌ی آبیاری قریه‌ی چهل‌گزی در ولسوالی دهدادی این ولایت را به بهره‌برداری سپرد. شبکه‌ی آبیاری چهل‌گزی، از جمع چهار شبکه‌ی آبیاری تکمیل شده در این ولسوالی است.
به نقل از خبرنامه، شبکه‌های آبیاری قریه‌ی بابه کهنه حسین‌خیل، شبکه‌ی آبیاری قریه‌ی لنگرخانه‌ی خرد، شبکه‌ی آبیاری قریه‌ی بابه‌قشقار سه شبکه‌ی دیگر آبیاری در ولسوالی دهدادی‌اند که به بهره‌برداری سپرده شده‌اند.
در مجموع در ساخت این چهار شبکه‌ی آبیاری بیش‌تر از ۷۰.۷۴ میلیون افغانی هزینه شده است. تمویل‌کننده‌ی ساخت این شبکه‌ها صندوق بین‌المللی برای انکشاف زراعت «IFAD » و تطبیق‌کننده‌ی آن پروژه‌ی زراعت و مالداری به اشتراک مردم «CLAP » و برنامه‌ی حمایت از اولویت ملی دوم «Snapp2 »، که هر دو پروژه‌های وزارت زراعت‌اند می‌باشد.
وزارت زراعت نوشته که آقای احدی پس از افتتاح این شبکه‌های آبیاری، وزیر زراعت از جریان کار پروژه‌ی اعمار ساخت فارم پرورش گوسفند قره‌قل دیدار کرد. این فارم در قریه‌ی پارک‌های غرب فابریکه‌ی کودوبرق در ولسوالی دهدادی قرار دارد.