صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت معادن و پترولیم: بامیان به زون صنایع استخراجی مبدل می‌شود

وزارت معادن و پترولیم: بامیان به زون صنایع استخراجی مبدل می‌شود

وزارت معادن و پترولیم اعلام کرده است که بامیان به زون صنایع استخراجی مبدل میشود. هارون چخانسوری وزیر معادن و پترولیم کشور این مطلب را در دیداری با سید انور رحتمی والی ولایت بامیان بیان کرده است.
این وزارت روز یکشنبه 5 دلو با نشر خبرنامهای گفته است که هارون چخانسوری وزیر معادن و پترولیم کشور در دیداری که با سید انور رحمتی والی ولایت بامیان داشت، تاکید کرده است که ولایت بامیان به دلیل داشتن منابع معدنی وافر و به خصوص معدن آهن حاجیگک به زون صنایع استخراجی مبدل میشود.
در این دیدار برای جلوگیری از معدنکاریهای غیر قانونی نیز بحث و گفتگو شده است. آقای چخانسوری علاوه کرده است که توجه خاص به مدیریت این ولایت صورت خواهد گرفت.
چخانسوری در این دیدار افزوده است: «مطابق به استراتیژی وزارت[معادن و پترولیم] برای رسمیسازی معدنکاریهای غیرقانونی، سروی و شناسایی ساحات در 34 ولایت افغانستان صورت گرفته است که پلان تطبیقی آن ترتیب و گزارشات این ساحات به شورای امنیت ملی، وزارت داخله و ریاست عمومی امنیت ملی شریک ساخته شده است.»
رحمتی والی ولایت بامیان در دیدار از همکاری این ولایت به مدیریت معادن در هم آهنگی با وزارت معادن و پترولیم اطمینان داده است.
آقای رحمتی والی جدید ولایت بامیان در تلاش است که پروژههای بیشتر توسعهای را از ارگانهای مختلف دولتی و غیر دولتی به بامیان جذب کند. این دومین سفر وی است که برای بهبود وضعیت اقتصادی ولایت بامیان به کابل آمده و با ادارههای مختلف لابیگری جدی را آغاز کرده است.
معدن آهن حاجیگک در منطقه کالو در ارتفاعات کوههای بابا در شرق بامیان واقع شده است. این معدن حدود 100 کیلومتر با کابل پایتخت کشور فاصله دارد.
براساس سرویهای سال 1980 دانشمندان روسی ذخیرۀ احتمالی آهن این معدن حدود ۱٫۸ میلیارد تن و درصدی مقدار آهن ۶۲ درصد تخمین شده است. معدن آهن حاجیگک 12 کیلومتر طول و 550 متر عمق دارد. برای اولین بار معدن آهن حاجیگک در سال 1911 شناسایی شد.
سالها پیش قرار بود این معدن توسط یک کنسرسیوم هند و کانادایی استخراج و به بهره برداری برسد. براساس گزارشها قرار بود این کنسرسیوم حدود 11 میلیارد دالر برای استخراج این معدن سرمایهگذاری کند و گفته میشد که از محل استخراج تا بندر چابهار احداث یک خط آهن نیز در قرار داد این کنسرسیوم است.
داود شاه صبا وزیر پیشین معادن و پترولیم افغانستان در جوزای 1394 اما گفته بود که قرار داد استخراج معدن حاجیگک با کنسرسیوم هندی و کانادایی دروغ است و چنین قرار دادی اصلا امضا نشده است. ولی وی گفته بود که مذاکره میان وزارت معادن و این کنسرسیوم ادامه دارد که اگر به مرحله اجرایی رسید، معلومات این قرارداد از مردم افغانستان پوشیده نخواهد ماند.
اما بعدتر رسانههای هندی گزارش کردند که این کنسرسیوم بدلیل وخامت اوضاع امنیتی و تمایل نزدیکی حکومت افغانستان به پاکستان، ریسک یک سرمایهگذاری کلان در افغانستان را نمیپذیرد.