صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آغاز سفرهای منطقه‌ای نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان؛ دیدار خلیلزاد با اشرف غنی و عبدالله

آغاز سفرهای منطقه‌ای نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان؛  دیدار خلیلزاد با اشرف غنی و عبدالله

سفارت آمریکا در کابل گفته که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان سفرهای خود را به افغانستان، قطر و کشورهای منطقه آغاز میکند.
در بیانیه مطبوعاتی که دیروز (دوشنبه یازدهم حوت) منتشر شده، آمده که در این سفرها مباحث برای حل سیاسی معضل افغانستان و تامین آتش بس دایمی و سراسری با رهبران افغانستان، نمایندگان طالبان و کشورهای منطقه از سرگرفته میشود.
آقای خلیلزاد در آغاز این دور از سفرها روز دوشنبه به کابل رسیده است.
ارگ ریاست جمهوری گفته که آقای خلیلزاد با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری دیدار و بر تسریع روند صلح تاکید کردند.
در اعلامیه ارگ آمده که آقای خلیلزاد از اجماع داخلی و دیپلماسی منطقهای و بینالمللی برای روند صلح افغانستان اظهار خرسندی کرده و از نقش کشورش در راستای تامین صلح اطمینان داده است.
دفتر شورای عالی مصالحه افغانستان نیز تصاویری از دیدار آقای خلیلزاد و عبدالله عبدالله، رئیس این شورا منتشر کرده است.
گفته شده که در این دیدار شماری از اعضای رهبری شورای عالی مصالحه نیز شرکت داشتند و دو طرف درباره روند صلح، بازنگری توافقنامه صلح آمریکا و طالبان و روند مذاکرات از سوی حکومت جدید آمریکا، تسریع روند مذاکرات صلح، کاهش خشونتها و دست یافتن به صلح دایمی بحث کردند.
این سفر آقای خلیلزاد اولین دور سفرهای او پس از روی کار آمدن حکومت جو بایدن در آمریکاست و درست یک روز پس از یک سالگی توافق صلح آمریکا و طالبان آغاز شده؛ توافقی که آقای خلیلزاد در به دست آمدن آن نقش مهمی داشت.
آقای خلیلزاد در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا به سمت نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان انتخاب شد. او بعد از ۱۸ دور مذاکره توانست با ملا برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر و معاون این گروه توافقنامه صلح امضا کند. پس از روی کار آمدن حکومت جدید در آمریکا، وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که آقای خلیلزاد در این سمت باقی خواهد ماند.
روز گذشته در سالروز امضای این سند، وزارت دولت در امور صلح افغانستان گفت این سند موثریت لازم در کاهش خشونتها و بهبود وضعیت نداشت اما طالبان گفت با وجود کمبودیها، اجرای این توافقنامه به سمت مثبت در حرکت است.
توافقنامه صلح آمریکا و طالبان یک سال پیش در دهم حوت به امضا رسید. به اساس این سند که در دوحه امضا شد، طالبان باید حملات به نیروهای آمریکایی را متوقف کند، سطح خشونتها را به شدت کاهش دهد و گفتوگوهای صلح با دولت افغانستان را پیش ببرد. آمریکا نیز در مقابل به اساس این سند تعهد داده که به تدریج از شمار نیروهایش در افغانستان بکاهد و تا مه ۲۰۲۱ آنها را کاملا خارج کند.
آمریکا به اساس همین سند شمار نیروهای آمریکایی را در افغانستان نخست از ۱۴ هزار به ۸۶۰۰، بعدتر به ۴۵۰۰ و ماه پیش به ۲۵۰۰ سرباز کاهش داد.
پیش از این طالبان پس از چند حمله هوایی به جنگجویانش، آمریکا را به نقض این سند متهم کرده بود. وزارت دفاع آمریکا نیز به تازگی گفته که طالبان به وعدهاش در این توافق از جمله کاهش خشونت و قطع روابط با القاعده عمل نکرده است.
حالا گفته شده حکومت جدید این کشور این سند را بازنگری خواهد کرد؛ تصمیمی که از سوی دولت افغانستان استقبال شده است.
روند گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان نیز که به اساس همین سند آغاز شده، در دور دوم که حدود یک ماه پیش آغاز شد، بسیار به کندی به پیش میرود.
بسیاری نیز به این باورند که طالبان برای ادامه این روند منتظر مشخص شدن سرنوشت توافقنامه صلح این گروه با آمریکا و خروج نیروهای خارجی از افغانستان هستند.