صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس معارف جوزجان: طالبان مانع رفتن هزاران متعلم دختر به مکتب شده اند

رئیس معارف جوزجان:  طالبان مانع رفتن هزاران متعلم دختر به مکتب شده اند

مسئولان معارف ولایت جوزجان ادعا می کنند که طالبان، حداقل برای بیست هزار تن از دختران بالاتر از صنف ششم در ولایت جوزجان، جهت رفتن به مکتب محدودیت وضع کرده اند.
به گفتۀ رئیس معارف ولایت جوزجان، مخالفین دولت چهار باب مدرسه دینی را نیز در ولسوالی درزاب ولایت جوزجان مسدود نموده اند و به استادان این مدارس اجازۀ تدریس مسایل دینی را نمی دهند.
عبدالرحیم “سالاری” رئیس معارف ولایت جوزجان، ضمن صحبتی به پژواک گفت: “طالبان در دو ولسوالی قوش تپه و درزاب ولایت جوزجان و برخی ولسوالی های دیگراین ولایت که در کنترول آنها قرار دارد، بخاطر رفتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکاتب، محدودیت وضع کرده اند.” وی افزود که نسبت این معضل، حداقل بالاتراز بیست هزارتن از دختران در ولایت جوزجان ازپروسه تحصیل بازمانده اند. او علاوه کرد که برای رفع مشکل پیش آمده، ازطریق محاسن سفیدان و بزرگان قومی موضوع را با طالبان طرح نموده اند تا راه حلی برای آن بیابند؛ اما تا کنون به نتیجه مطلوبی دست نیافته اند. سالاری تصریح کرد که این معضل دامنگیر شاگردان اناثیه ولسوالی قوش تپه، درزاب، مُنگجک، مُردیان و قسماً ولسوالی فیض آباد میباشد.
رییس معارف با ابرازنگرانی گفت: “اگراین معضل به جای خود باقی بماند، ضربه سختی بر پیکرمعارف و نسل آینده دختران این ولایت وارد خواهد آمد و آنها از پروسۀ تحصیل و تعلیم بازخواهند ماند.”
دراین حال برخی دختران، این عمل طالبان را مردود شمرده از آنها میخواهند تا دختران را از رفتن به مکتب مانع نشوند. کاینات ” حیدری ” یکی از بانوان گفت: “فراگیری درس و تعلیم جهاد است و این جهاد برما فرض است؛ زیرا در قرآن عظیم الشان واضح روی این اصل تاکید شده است.”
وی افزود: “چون ازطریق فراگیری درس و تعلیم ما خود را میشناسیم و تا زمانیکه ما دنیا را و خود را نشناسیم، انسان های نا تکمیل هستیم.”
بانو حیدری گفت برخی انسان ها فکرمیکنند که دختران با رفتن به مکتب، ازدین و انسانیت خارج میشوند؛ درحالیکه خداوند (ج) فراگیری علم و دانش را برزن و مرد فرض دانسته است. این دختر، از طالبان خواشت که درساحات زیرکنترول شان، برای رفتن دختران به مکتب اجازه دهند تا آنها نیز با زیورعلم و معرفت آراسته شوند.
بهاره “دانش” دختر خانمی دیگرگفت: “اگر قرارباشد حکم طالبان را درمورد اینکه دختران به مکتب نروند بپذیریم، جفای بزرگی را به حق خود روا داشته ایم .”
او خاطرنشان ساخت: “امروزمردم جامعه چنین امری را طرفدارنیستند؛ چون ما درعصرتکنالوژی زندگی می کنیم و باید راه پیشرفت را درپیش گیریم، نه اینکه یک عقب گرد قهقرایی داشته باشیم.”
یکتن ازآموزگاران ولسوالی درزاب ولایت جوزجان که حاضر نیست نامش در گزارش ذکر گردد به پژواک  گفت: “وضعیت در ولسوالی قوش تپه و درزاب به گونه یی است که وقتی یکی ازآموزگاران به طرف شهرشبرغان می آید، باید ازمسئولین طالبان اجازه بگیرد.”
وی افزود که این مساله ازده سال به اینطرف، درهردو ولسوالی حاکم است و کسی صدای خود را نیزبلند کرده نمیتواند. به گفته موصوف، در ولسوالی قوش تپه بیست وپنج باب مکتب؛ و در ولسوالی درزاب چهل باب مکتب موجود است و هیچ منسوب این نهادها، بدون اجازه طالبان حق صحبت پیرامون وضعیت جاری مکتب های این دو ولسوالی را با رسانه ها ندارند.
این مرد گفت که ده ها بار از مشکلات خود به مسئولین گفته اند، ولی کسی صدای آنها را  نشنیده اند.
اما رییس معارف ولایت جوزجان گفت: “ما تمامی مشکلات را با مقامات صالحه کشور شریک ساخته ایم و تلاش های ما برای رفع مشکلات پیش آمده جریان دارد.”
با اینحال ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان، درپاسخ به درخواست پژواک که مکررا ازطریق ایمیل و وتس اپ با آنها شریک شده است ، گفته است که کدام محدودیت مشخص در این بخش ازسوی انها وضع نشده است . مجاهد افزوده است که بآنهم موضوع را زیربررسی دارند تا مشخص گردد که این مسِاله ادعا است ویا حقیقت و جزییات را شریک خواهند کرد .
در ولایت جوزجان بیشتر از چهارصد مکتب فعال است که از این شمار، حداقل چهل فیصد را مکاتب دخترانه تشکیل می دهد و تعداد شاگردانی که در این مکاتب مصروف فراگیری درس و تعلیم اند، به حدود دوصد هزارتن میرسد.