صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۹ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس پیشین تصدی مواد نفتی به سه سال حبس و بیش از 574 هزار دالر جریمه نقدی محکوم شد

رئیس پیشین تصدی مواد نفتی  به سه سال حبس و بیش از 574 هزار دالر جریمه نقدی محکوم شد

لوی‌سارنوالی کشور اعلام کرده است که عبدالولید تمیم فرزند عبدالرحیم رئیس پیشین تصدی مواد نفتی به سه سال حبس و پرداخت ۵۷۴ هزار و ۲۲۱ دالر امریکایی جزایی نقدی، محکوم به مجازات شد.
لوی سارنوالی کشور روز دوشنبه 6 ثور با نشر خبرنامه‌ای گفته است که وی به اتهام سوءاستفاده از صلاحیت‌های وظیفه‌ای، از سوی محکمۀ ابتدایی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری، روز ‌‌یک‌شنبه پنجم ثور سال ۱۴۰۰ خورشیدی، به گونه علنی مورد محاکمه قرار گرفت.
در خبرنامه نوشته شده است که بربنیاد صورت دعوای سارنوال مؤظف قضیه، دولت جمهوری اسلامی افغانستان به مقداری ۸ هزار تن گاز مایع را بر اساس نیازمندی توسط هیات مختلط متشکل از ادارات حکومتی از کشور ترکمنستان خریداری کرده بود تا این گاز مایع در جریان سالهای ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۱۳۹۶ از طریق ریاست تصدی مواد نفتی  بالای ادارات نیازمند به فروش برسد. اما پس از بررسی‌ها مشخص شد که ۱۰۶۶ تن گاز مایع از سوی ریاست تصدی در زمان معین آن به فروش نرسیده و بدون در نظرداشت ضایعات، کسرات و خطرات گاز مایع، به شکل ثابت نگهداری شده است.
براساس معلومات اعلامیه به این دلیل بیش از ۵۶۹ هزار و ۹۵۰ دالر امریکایی به دولت خسارت وارد شده است.
لوی سارنوالی علاوه می‌کند که سارنوال مؤظف قضیه، پس از تکمیل تحقیق و ترتیب صورت دعوا، بر اساس اسناد و مدارک علیه عبدالولید نعیم در اتهام سوءاستفاده از صلاحیت‌های وظیفه‌ای برای مجازات آن، از هیات جلسۀ قضایی تطبیق فقرۀ دوم مادۀ ۲۸۵ و فقرۀ دوم مادۀ ششم قانون جزا با رعایت مادۀ ۱۷ کودجزا، را مطالبه کرد. در خبرنامه آمده است که هیات قضایی محکمۀ ابتدایی رسیدگی به جرایم سنگین فساد اداری مرکز عدلی و قضایی، در جلسۀ علنی پس از اقامه دعوی سارنوال مؤظف قضیه و استماع دفاعیه وکلای مدافع متهم، عبدالولید نعیم رئیس پیشین تصدی نفتی را به اتهام سوءاستفاده از صلاحیت‌های وظیفه‌ای، طبق حکم قانون، به سه سال حبس تنفیذی به شکل غیابی و پرداخت ۵۷۴ هزار و ۲۲۱ دالر امریکایی جبران خساره، محکوم به مجازات کرد.
طی ماه های اخیر اداره عدلی و قضایی کشور، هر ازگاهی جریان محاکمه کارمندان دولتی و غیر دولتی را رسانه ای میکند. این کار لوی سارنوالی مورد استقبال وسیع مردم و رسانه ها قرار گرفته است.
در برخی موادر اما ابهاماتی نیز وجود دارد که برای مردم و رسانه‌ها تا حدی قابل درک و فهم نیست. در این مورد نیز گفته شده است که رئیس پیشین تصدی مواد نفتی به شکل غیابی محکوم به مجازات شده است.
لوی‌سارنوالی تصریح نکرده است که منظور غیابی بودن وی چیست؟ شخص متهم فرار کرده، یا بیمار است ویا هم جلسه قضایی را تحریم کرده و حاضر نشده است.
روی هم رفته آگاهان مسائل اجتماعی محاکمه علنی افراد را توسط اداره‌های عدلی قضایی کشور، گام به جلو توصیف می‌کنند و باور دارند که انکشاف و ادامه این روند به تامین عدالت کمک شایانی می‌کند.