صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۹ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افطار خونین در لوگر؛ انفجار یک موتر مملو از مواد انفجاری

افطار خونین در لوگر؛ انفجار یک موتر مملو از مواد انفجاری

وزارت امور داخله کشور می‌گوید که بر اثر انفجار یک موتر مملو از مواد انفجاری در شهر پل‌علم مرکز ولایت لوگر، دست‌کم 30 تن کشته و زخمی شدند. اما حسیب‌الله استانکزی، رئیس شورای ولایتی لوگر می‌گوید که 30 تن کشته و بیش از 60 تن زخمی شده‌اند.
طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله به روزنامه افغانستان‌ما گفت که این رویداد حوالی ساعت ۰۷:۰۰ شام روز جمعه 10 ثور به وقوع پیوست.
آقای آرین گفت که یک عراده واسطه مملو از مواد انفجاری در‌ مربوطات حوزه اول مرکز پل‌علم ولایت لوگر انفجار کرده است که 30 تن کشته و دیگر زخمی شده‌اند. او اضافه کرد که این آمار احتمالا تغییر خواهد کرد.
او افزود که «در ساحه‌ای که انفجار رخ داده که خانه‌های ملکی و شفاخانه موقعیت دارد. تلفات ملکی به باشندگان محل وارد شده است. شیشه‌های شفاخانه و اماکن مسکونی فرو ریخته. نیروهای امنیتی برای کنترل وضعیت و رسیدگی به مجروحین در ساحه حضور دارند.»
سخنگوی وزارت امور داخله همچنین گفت که. سقف منازل بالای محصلان، مسافرین و مردم فرو ریخته است. نیروهای امنیتی تلاش دارند تا گیرماندگان زیر آوار را بکشند.
حسیب‌الله استانکزی، رئیس شورای ولایتی لوگر اما می‌گوید که بر اثر این انفجار در پل علم، 30 تن کشته و بیش از 60 تن زخمی شده‌اند. شماری دیگر از رسانه‌ها نیز این آمار را گزارش کرده‌اند.
تاکنون فرد یا گروهی مسئولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است اما همواره نهادهای استخباراتی و امنیتی مسئولیت این گونه رویدادها را به گروه طالبان واگذار می‌کنند. اما گروه طالبان مسئولیت چنین رویدادهایی را نمی‌پذیرد.
نمایندگی سازمان ملل در افغانستان یا یوناما حدود دو هفته پیش اعلام کرده بود که طی سه ماه اخیر سال جاری میلادی، ۵۷۳ غیرنظامی بر اثر درگیری‌ها مسلحانه کشته و ۱۲۱۰ زخمی‌ شده‌اند. این آمار در مقایسه با سال گذشته، افزایش ۲۹ درصدی را نشان می‌دهد.
یوناما گفته که افزایش کلی تلفات افراد غیرنظامی در ربع اول سال ۲۰۲۱ عمدتاً بر اساس تاکتیک‌های جنگ های زمینی، مواد منفجره تعبیه شده و قتل های هدفمند صورت گرفته است.
نمایندگی سازمان ملل در افغانستان در گزارش خود نوشته است که عناصر ضد دولت [گروه‌های تروریستی] مسئول اکثریت یعنی ۶۱ درصد از مجموع تلفات افراد غیرنظامیان در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ هستند.
گروه طالبان اما همواره گزارش‌های بین‌المللی و ادعاهای مقام‌های دولتی را رد می‌کند و می‌گویند که هیچ غیرنظامی توسط آنان کشته نشده است.