صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سناتوران نگرانی‌شان را از جنگ تبلیغاتی دشمن ابراز کردند

سناتوران نگرانی‌شان را از جنگ تبلیغاتی دشمن ابراز کردند

مشرانوجرگه مقام های امنیتی کشور را به دلیل تشدید ناامنیها به ویژه حوادث اخیر تروریستی در کشور استجواب کردند.
حیات الله حیات سرپرست وزارت امور داخله و احمد ضیا سراج رییس عمومی امنیت ملی در پیوند به افزایش ناامنیها در نشست روز سهشنبه (4 جوزا) مجلس سنا استجواب شدند.
حیات الله حیات سرپرست وزیر امور داخله با توجه به افزایش حملات دشمن گفت که طرح نگرانیهای مردم ناشی از جنگ روانی و تبلیغات دشمن است، «متاسفانه استخبارات خارجی تبلیغ می کند که افغانستان سقوط می کند؛ این محاسبه کاملاً دروغ است. ما نظام داریم و بیشتر از 3 صدهزار نیرو داریم».
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ آقای حیات با توجه به این که مشروعیت دینی جنگ افغانستان توسط علمای جهان اسلام زدوده شده، گفت که «برخی استخبارات تا هنوز جنگ افغانستان را مشروعیت دینی میدهند؛ اما بربنیاد معلومات استخباراتی طالبان حمایت خود را از دست داده اند. پیش از این انتحاری می کردند و حالا نمی کنند به خاطری که می دانند مردار میشوند و این جهاد نیست تا را انتحار کنند.»
به گفته او، دشمن هیچ گونه توانایی برای رویارویی با نیروهای امنیتی را ندارند و فقط از راه تبلیغات میخواهند بر اذهان مردم تاثیر بگذارند.
او با اشاره به این که طالبان به جز از تخریب، بربادی و ویرانی افغانستان دیگر کاری ندارند، افزود: «مورال نیروهای امنیتی قوی است اما تنها مشکل در این است که مورال مردم در نتیجه تبلیغات دشمن قدری ضعیف شده است.» سرپرست وزیر داخله در خصوص جلریز هم گفت: «موضوع جلریز واقعاً یک موضوع تاسف بار بود که ما از جلریز برآمدیم، مسایل عمده اش را از نزدیک می توانیم صحبت کنیم اما در دو شبانه روزی که نیروهای امنیتی مستقر در این ولسوالی دچار مشکل بودند، ما نسبت خرابی هوا به آنان رسیدگی نتوانستیم.» به گفته او، عقب نشینی و پیشرفت در جنگ معمول است و از آنجای که منطقه جلریز به دلیل نزدیکی با کابل، شمالی، غوربند و بامیان اهمیت ویژه دارد را می دانند و این ولسوالی را پس خواهند گرفت. او در خصوص تامین امنیت شاهراهها نیز گفت: «مابرنامه های مشخص برای شاهراه ها داریم؛ من نمی خواهم به تفصیل صحبت کنم اما مسوولیت ماست که باید شاهراه ها باز باشد تا اکمالات و مواد خوراکی از آن ها بگذرد.»
همچنین، احمد ضیا سراج در این نشست گفت: «در دو ماه گذشته از طرف دشمن 3466 حمله در سراسر کشور صورت گرفته که در مقایسه به حملات دو ماه سال گذشته 7 درصد افزایش را نشان می دهد. در این حملات در مقایسه با سال گذشته 35 درصد تلفات افراد ملکی نیز بیشتر بوده زیرا استفاده طالبان از خانههای ملکی و ماینها برای مردم تلفات آور است.»
آقای سراج همچنین افزود که نیروهای امنیتی هم 2700 حمله را به خاطر سرکوب دشمن در دو ماه گذشته انجام داده اند که نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش را نشان میدهند.
به گفته او: «در دو ماه گذشته ما 1880 نفر را بازداشت کردیم که حدود 1300 نفر آن تروریست بوده و از این جمله کسی که در حادثه خونین لوگر دخیل بودند به نام غازیالله، بازداشت شده و شواهد نشان می دهد که طراح این حمله شبکه حقانی است.»
رییس امنیت ملی در مورد رویداد حمله بر مکتب سیدالشهدای دشت برچی و رویداد حمله بر مسجد شکردره کابل هم گفت که تا هنوز هیچ سر نخی از این دو رویداد به دست نیامده؛ اما نیروهای امنیت ملی در تلاش اند تا عاملان این رویدادها را شناسایی کنند.
آقای سراج افزود: «در دشت برچی حوادثی که قبلاً صورت گرفته ما می شناسیم که دشمن کیست؟ عوامل حوادث شفاخانه دشت برچی، کورس کوثر و دانشگاه کابل زندانی اند. جای شک نیست که این حادثه را کی کرده؛ اگر ما وسیله دشمن شویم، دشمن این کار را بخاطر تحریک احساسات مردم انجام میدهد تا مردم در مقابل حکومت ایستاد شوند.»
به گفته او، هم سویی با تبلیغات دشمن در حقیقت کارکردن به نفع دشمن است و تهدید نیروهای امنیتی هم کاری را به جایی نمی رساند.
او تاکید کرد که همه باید اول کاری کنند تا کسانی که در پیوند به حوادث اخیر گرفتار شده، اعدام شوند و در این قسمت برخی مقاومتها از سوی نهادهای حقوق بشری وجود دارد و همه باید در این خصوص از رییس جمهور حمایت کنند تا تصمیم بگیرند، اینها اعدام شوند.
او در خصوص مداخله پاکستان و ایران در امور کشور نیز گفت که «ما باید به مشکلات داخلی خود توجه کنیم و خود را قوی بسیازیم و به دشمن اجازه دخالت ندهیم؛ اما اگر هرقدر فریاد بزنیم که پاکستان و ایران مداخله می کنند؛ به هر صورت آنان برای رسیدن به مقاصد خود مداخله می کنند. بناً بهتر است که ما سر برنامه های خود بیشتر فکر کنیم.»
رییس عمومی امنیت ملی در خصوص دیدار رییس جمهور غنی با جنرال قمر باجوه هم گفت که در آن جلسه حضور داشته و حتی یک کلمه از چیزهای که در فیسبوک ها و مطبوعات برآمده، درست نیست.
به گفته او، در این نشست موضوعات بحث کلی سر نقاطی بود که به خیر مملکت است؛ اوردن صلح، کاهش خشونت، این که پاکستان تا چه اندازه به تعهدات خود وفا می کند چیزی گفته نمی تواند؛ زیرا مقام های پاکستانی تا هنوز به هیچ موضوع آن عمل نکرده اند. او ابراز امیدواری کرد که مقام های پاکستانی به وعده های خود عمل کند.