صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نتیجه یک تحقیق؛ 50 درصد دختران از اولین قاعد‌گی آگاهی ندارند

نتیجه یک تحقیق؛  50 درصد دختران از اولین قاعد‌گی آگاهی ندارند

صندوق حمايت از کودکان سازمان ملل (يونيسف در نتيجه يک تحقيق دريافته است که 50 درصد دختران کشور از اولين قاعدگي خود آگاهي ندارند.
يونيسف ميگويد که با 3 هزار دختر افغان مصاحبه کرده است. اين تحقيق به مناسبت روز جهاني قاعدگي منتشر شده است. در تحقيق آمده که دختران در اولين تجربه قاعدگي خود نميدانستند که چه اتفاقي براي شان افتاده است.
يونيسف جمعه 7 جوزا با انتشار اعلاميهاي گفته است که يونيسف در اوايل اين هفته يک نظرسنجي را با استفاده از مکانيزم U-Report انجام داد.  در اين نظرسنجي بيشتر از 3 هزار پاسخ دريافت شد و تقريبا نصف دختران گفتند که در شروع قاعدگي نميدانستند که چه اتفاقي برايشان رخ ميدهد و چرا رخ چنين چيزي اتفاق افتاده است.
اين سازمان اضافه ميکند که در پرسشنامه 38 درصد از دختران متذکر شده اند که در طول عادت ماهوارشان احساس غم و ناراحتي ميکنند.
به نقل از تحقيق، 18 درصد اين دختران احساس ناپاک بودن ميکنند و 30 درصد نيز گفته اند که به دليل قاعدگي در هر ماه حداقل 2 تا 5 روز در مکتب غيرحاضر شده اند.
اين درحاليست که گفته ميشود، علاوه بر کمآگاهي، بيش از 70 درصد دختران و زنان جوان در افغانستان در زمان قاعدگي به مواد بهداشتي دسترسي ندارند و اين مساله موجب سرايت بيماريهاي زياد انتاني و عفوني ميشود.
هفتم جوزا مصادف است با روز جهاني بهداشت قاعدگي بود. هفته پيش به پيشواز اين روز کارزارهاي فضاي مجازي از طرف شماري از فعالان حقوق زن در افغانستان تحت عنوان «قاعدگي تابو نيست» به صورت وسيع به راه افتاده بود. اين کمپين با واکنشهاي متفاوتي مواجه شده شد ولي توسط کاربران زن در فضاي مجازي به صورت گسترده مورد استقبال قرار گرفت.
يونيسف در اين اعلاميه علاوه کرده است که»اقدام و سرمايه گذاري بيشتر در زمينة صحت و بهداشت قاعدگي» موضوع روز بهداشت قاعدگي براي 2021 است. اين اداره ميافزايد که اين شعار فراخوان آشکار براي شکستن سکوت در برابر باورهاي غلطي است که دربارة قاعدگي وجود دارد و در عين زمان پشتيباني بهتر از دختران و زنان است.
هروه لودوويچ ديليس، نمايندة يونيسف در افغانستان، گفت که براي آنکه تابوها شکسته شوند، دختران بايد تشويق شوند تا از مسائل زناني آگاه شوند و بتوانند سلامتي خود و خانواده و و جامعه شان را کمک کنند.
در اعلاميه يونيسف اضافه شده است که قرار است رهنمودهاي مديريت بهداشت قاعدگي توسط وزارتخانههاي معارف، صحت عامه، امور زنان و احياء و انکشاف دهات با مشارکت همکاران بينالمللي و يونيسف، در امور مرتبط به صحت، تعليم و توانمندسازي دختران خارج از مکتب و مادران جوان در افغانستان انجام شود. اعلاميه علاوه ميکند رهنمود که براي دختران خارج از مکتب و مادران جوان تهيه شده است، شامل موضوعاتي بلوغ، آگاهي در مورد شروع قاعدگي، چگونه خود را پاک نگاه کنيم، چگونه صحتمند بمانيم، و چگونه کمخوني را جبران کنيم وو بسياري از موضوعات ديگراست.