صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت زراعت، 1.1 میلیارد افغانی قرضه به 14 هزار کشاورز می‌دهد

وزارت زراعت، 1.1 میلیارد افغانی قرضه به 14 هزار کشاورز می‌دهد

وزارت زراعت، آبياري و مالداري، از طريق صندوق انکشاف زراعت، 1.1 ميليارد افغاني به 14.3 هزار کشاورز قرضه ميدهد. اين قرضهها براي دورههاي سه و پنج ساله داده ميشود.
تفاهمنامه اعطاي اين قرضهها، روز يکشنبه 9 جوزا، با حضور انوارالحق احدي وزير زراعت، آبياري و مالداري، ميان ايمل آرمان رئيس صندوق انکشاف زراعت، ADF ، و مسئولان اولين بانک قرضههاي کوچک، اکسس افغانستان، فينکا افغانستان و شرکت طرح نو، از موسسات مالي ارايهدهنده قرضههاي زراعتي، در کابل امضا شد.
انوارالحق احدي گفت: «امروز ما چهار قراردادي امضا ميکنيم که در نتيجه آن 1.1 ميليارد افغاني به چهار موسسه مالي مختلف داده ميشود. از اين موسسات، دو موسسه قرضههاي کوچک به دهقانان يا نهادهايي که به سکتور زراعت ارتباط ميدهند.»
آقاي احدي همچنين افزود: «پنجصد ميليون افغاني به اولين بانک قرضههاي کوچک، سه ميليون افغاني به اکسس افغانستان، به فينکا صد ميليون افغاني و به شرکت طرح نو هم حدود دوصد ميليون افغاني قرضه داده ميشود. به صورت عموم بيشتر از 14 هزار  دهقان اين قرضهها مستفيد خواهند شد.»
او گفت اين موسسات مالي که از صندوق انکشاف زراعت در نتيجه امضاي اين تفاهمنامه قرض ميگيرند، هرکدام به دهقانان و فعاليتهاي مربوط به زراعت، قرضههاي کوچکتر فراهم ميکنند.
وزير زراعت، آبياري و مالداري همچنين علاوه کرد که از اين قرضه‌‌ها چهار سکتور مشخص زراعتي مستفيد ميشوند.
در همينحال، ايمل آرمان رئيس صندوق انکشاف زراعت، ميگويد که اين نهاد پس از آغاز به فعاليتش تاکنون، 13.2 ميليارد افغاني قرضه را منظور کرده است. او گفت که از اين مبلغ، بيشتر از 10.4 ميليارد افغاني به 55هزار و 66 دهقان در 32 ولايت قرضه داده شده است.
آقاي آرمان افزود که اين قرضهها در عرصههاي مختلف از جمله تجارتهاي زراعتي، کوپراتيفها و انجمنهاي زراعتي و مالداري، ميانجيهاي مالي، فارمهاي مالداري، ماهيپروري، مرغداري، پروسسکنندهگان و صادرکنندهگان ميوه تازه و خشک، فابريکههاي توليد آرد، شرکتهاي توليدي تجهيزات زراعتي، مغازهها و واردکنندگان کود کيميايي و ساير متشبثان عرصه زراعت توزيع شده است.  او تاکيد کرد دهقانان و مشتثبين زراعتي که تاکنون از قرضههاي صندوق انکشاف زراعت مستفيد شدهاند، عوايد و توليدشان بين بيستويک تا بيستوپنج درصد افزايش يافته است.
با اينحال، محمدشفيع امينزاده، مسئول يکي از مرغداريها نيز که از قرضههاي صندوق انکشاف زراعت مستفيد شده، ميگويد که اعطاي قرضههاي مختلف از سوي وزارت زراعت، فعاليتها در سکتور مالداري و زراعتي را بهبود بخشيده است.
او گفت که خيلي از شرکتهاي زراعتي و مالداري که دچار ضعف و مشکلات بودند، با قرضههاي صندوق انکشاف زراعت استوار و سرپاي خود ايستاده شدهاند.
محمدشفيع امينزاده گفت که شرکت مرغداري او در کابل، پس از اخذ قرضه قادر شد تا ميزان توليداتش را بلند ببرد و اکنون قادر است روزانه تا پنجهزار جوجه مرغ توليد کند.
صندوق انکشاف زراعت، به عنوان يک نهاد غيربانکي در سال 1389 با هزينه صد ميليون دالري از کمکهاي ايالات متحده امريکا به منظور دسترسي دهقانان و شرکتهاي فعال در عرصهي زراعت و مالداري به قرضههاي بزرگ و کوچک، تحت رهبري وزارت زراعت تاسيس شد. ارايه خدمات قرضهدهي به دهقانان، مشتبثان زراعتي از طريق ميانجيهاي مالي و اعطاي قرضه به صورت مستقيم به متقاضيان به منظور رشد و بهبود زراعت از مسووليتهاي عمدهي اين صندوق به شمار ميرود.