صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۱۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مرگ دو دختر جوان؛ از سوختن در آتش تعصب تا خاکستر شدن در تروریسم

مرگ دو دختر جوان؛  از سوختن در آتش تعصب تا خاکستر شدن در تروریسم  گزارش: منیژه میرزایی

طیبه و فاطمه قاهقاه میخندیدند و فرش سرخی که قرار بود برای روز نمایش فلم پهن شود، -بدون اینکه به لایحه وظایف خود فکر کنند- جارو میکردند و گاهی هم شوخیهای کودکانه. پشت تمامی حرکاتشان «امید» بود. امیدی که دو روز بعد در آتش تروریسم سوخت و خاکستر شد.
صحرا کریمی، رئیس افغان فلم روز یکشنبه 23 جوزا در صفحه فیسبوکش نوشته است: «جسمهای سوخته و تکهتکه شده فاطمه محمدی و طیبه موسوی دو کارمند ‫افغانفلم که به تازگی شامل بستهای انیمیشن و طراحی چهره شده بودند؛ در طب عدلی توسط خانوادههایشان تشخیص داده شد.
خانم کریمی در توصیف این دختر نوشته است: «جوان بودند و پر از امید به زندگی و روی پروژه انیمیشن «افسانههای افغانستان» برای کودکان کار می کردند.»
فاطمه و طیبه، همراه با شش مسافر دیگر عصر روز شنبه 22 جوزا بر اثر حمله تروریستی بر دو موتر مسافربری جان باختند. این دو دختر در موتری بودند که بعد از انفجار، در آتش سوخت.
اما متنها و گلایههایی که بعد از کشته شدن این دو کارمند اداره افغانفلم منتشر شده است، حاکی از آن است که آنان قبل از اینکه در آتش تروریسم خاکستر شوند، در آتش تعصب میسوختند.
رئیس افغان فلم نوشته است که «طیبه و فاطمه از طریق رقابت آزاد وارد افغان فلم شده بودند. هر دو از قوم هزاره بودند. اما چهار تن از کارمندان قدیمی افغان فلم (قوم تاجیک) به اداره امور از من شکایت کرده بودند در کنار تهمتهای دیگر، اینکه صحرا کریمی افغانفلم را هزاره پُر کرده است.»
وی همچنان که از این افراد نام میبرد «اعظم همسفر، قادر آریایی، موسی دکویی، عبدالله نبی کسانی بودند که امضا کرده بودند که رییس افغان فلم بست ها را هزاره پُر کرده است و قومی و مذهبی برخورد می کند.»
خانم کریمی خطاب به این افراد نوشته است که «‏حالا خوش باشید؛ این دو هزارهای که جای شما را پر کرده بود در انفجار سوختند؛ جای شما فراخ و باز شد.»
شماری زیاد از کاربران شبکههای اجتماعی، با نشر برخی از کارهای هنری و تصاویر آنان، از فاطمه و طیبه به نیکی و خوبی یاد کردهاند.
طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفته که از جان باحتن این دو دختر جوان به شدت متاثر شده است.
زهرا سپهر، معاون ریاست دفتر، معاون دوم ریاست جمهوری نیز در صفحه فیسبوک خود، طیبه موسوی، یکی از این قربانیان را «بانوی سینماگر» خوانده و نوشته که او متولد سال ۱۳۷۷در تهران ایران بود و در سال ۱۳۹۴ بعد از گذراندن آزمون سراسری کنکور در دانشکده هنرهای زیبای کابل در بخش هنرهای نمایشی راه یافت.
در روزهای گذشته پنج حمله تروریستی بر پنج موتر مسافربری در غرب کابل انجام شده است. در این حملات 30 تن کشته و بیش از 30 دیگر زخمی شدهاند. یک زن خبرنگار همراه با خواهر و مادرش نیز در این انفجارها قبلا کشته شده بودند.
مناطق هزارهنشین غرب کابل در روزهای گذشته شاهد انفجارهای هدفمند است که بیشتر هدف قومی بوده است. هزارهها، عمدتا شیعه و یکی از گروههای بزرگ قومی کشور هستند که در سالهای اخیر هدف حملات هدفمند قرار گرفته اند. در روزهای اخیر، شماری از کاربران شبکههای اجتماعی با هشتگ «به نسل‌‌کشی هزارهها پایان دهید» # StopHazaraGenocide طوفان توییتری به راه انداختند که ترند توییتر در افغانستان و شماری از کشورها شد.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری نیز به حملات تروریستی اخیر در غرب کابل واکنش نشان داده و طرحی را با هماهنگی مردم برای تامین امنیت غرب کابل، تهیه کرده بود. این طرح تاکنون عملی نشده است.