صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱۸ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جنگ در ولسوالی پاتوی دایکندی؛ صدها خانواده آواره شدند، 70 خانواده کمک غذایی دریافت کردند

جنگ در ولسوالی پاتوی دایکندی؛  صدها خانواده آواره شدند، 70 خانواده کمک غذایی دریافت کردند

مسئولان دولتی در ولایت دایکندی می‌گویند که بر اثر خشونت‌ها و حملات گروه طالبان بر ولسوالی پاتوی این ولایت، صدها خانواده آواره شدند. گزارش‌های غیررسمی حاکی از 1500 خانواده است.
ابراهیم هاشمی آمر اداره مهاجرین و عودت کنند‌گان دایکندی روز شنبه 29 جوزا گفت که آمار ابتدایی نشان می‌دهد که تا حال بیش از ۱۵۰۰ خانواده از مناطق جنگی ولسوالی پاتو آواره شده‌ و به روستاها و یا ولسوالی‌های همجوار فرار کرده‌اند. به گفته آقای هاشمی برخی هم خود را به نیلی مرکز دایکندی رسانده‌اند.
آمر اداره مهاجرین و عودت کننده‌گان دایکندی می‌گوید حکومت محلی امکانات لازم برای رسیدگی به بیجا‌شدگان را ندارد و از نهادهای امدادرسان خواهان کمک شد.
از سوی دیگر، دفتر والی دایکندی اعلام کرده است که برای هفتاد خانواده بیجاشده از ولسوالی پاتو با حضور رشیده شهیدی والی دایکندی و معاون امور اجتماعی و اقتصادی ولایت از سوی ریاست مبارزه با حوادث کمک‌های غذایی توزیع شد.
به نقل از خبرنامه دفتر والی؛ اسدالله سروری رئیس مبارزه با حوادث گفت که براساس فیصله جلسه کمیته حالت اضطرار برای صد خانواده بیجاشده در مرکز ولایت کمک در نظر گرفته شده بود که پس از تشخیص مستحقان، هفتاد فامیل مستحق واقعی تشخیص شد و برای آنان از سوی ریاست حوادث مواد غذایی و از سوی مؤسسات پول نقد توزیع می‌شود.
آقای سروری هم‌چنان اطمینان داد که برای فامیل‌های بیجاشده‌ای که در نقاط مختلف ولسوالی پاتو بسر می‌برند تا فردا کمک‌های غذایی و غیرغذایی می‌رسد و به مهاجرینی که بعد از ظهر امروز به مرکز ولایت رسیده‌اند نیز در اسرع زمان رسیدگی خواهد شد.
والی دایکندی از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر رئیس مبارزه با حوادث در قسمت رسیدگی عاجل به بیجاشدگان ولسوالی پاتو اظهار سپاس کرد و در گفت‌و‌گو با فامیل‌های بیجاشده با اشاره به مقاومت دلیرانه آنان در برابر دشمن اظهار داشت که اداره محلی فداکاری‌های آنان را پاس خواهد گذاشت. والی دایکندی در ادامه بیان داشت که زندگی دور از خانه و کاشانه سخت است، اما آنان خودشان را مهاجر احساس نکنند، هرجای دایکندی خانه آن‌ها است.
والی دایکندی اطمینان داد که اداره محلی در اسرع زمان اقدام به تصفیه پاتو و بازپس‌گیری سرتگاب از تحت سیطره طالبان خواهد کرد. وی خاطرنشان ساخت که الی فراهم‌شدن زمینه بازگشت بیجاشدگان به خانه‌های‌شان اداره محلی از هیچ تلاشی برای تامین مایحتاج اولیه زندگی آنان دریغ نخواهد ورزید.
فاطمه اکبری معاون امور اجتماعی و اقتصادی ولایت نیز با تایید صحبت‌های مقام ولایت، تاکید کرد که اداره محلی در کنار مردم پاتو است و اقدامات لازم برای رساندن کمک به آنان صورت گرفته است.
گفتنی است که والی دایکندی مشکلات و خواست‌های فامیل‌های بیجاشده را نیز استماع نمود و تعهد داد که رهبری اداره محلی شخصا خواست‌های آنان را پیگیری خواهد کرد.
بیش از یک هفته‌است که در ولسوالی پاتو نیروهای دولتی و خیزش‌های مردمی با طالبان می‌جنگند. مقام‌های محلی تایید کرده‌اند روستای «سرتگاب» ولسوالی به‌دست طالبان افتاده و  نیروهای امنیتی از چند پاسگاه عقب‌نشینی کرده‌اند.
بیش از یک هفته‌است که در ولسوالی پاتو نیروهای دولتی و خیزش‌های مردمی با طالبان می‌جنگند. مقام‌های محلی تایید کرده‌اند روستای «سرتگاب» ولسوالی به‌دست طالبان افتاده و  نیروهای امنیتی از چند پاسگاه عقب‌نشینی کرده‌اند.
غیرت علی جواهری عضو شورای ولایتی دایکندی حکومت را به کوتاهی در همکاری با نیروهای امنیتی و خیزش‌های مردمی متهم کرده و گفته بیش از یک هفته این نیروها با طالبان درگیر بودند و بالاخره به‌دلیل نداشتن امکانات و اسلحه مجبور به عقب‌نشینی شدند.
پاتو نزدیک‌ترین ولسوالی به نیلی مرکز دایکندی‌ست و نگرانی از رسیدن جنگ به داخل شهر وجود دارد.