صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کار جاده یکه‌ولنگ- دره‌صوف 58 درصد پیش رفته است

کار جاده یکه‌ولنگ- دره‌صوف 58 درصد پیش رفته است

وزارت فواید عامه کشور اعلام کرده است که جاده یکه ولنگ– دره صوف 58 درصد اعمار شده است و کار در این جاده به طور پیوسته جریان دارد.
این وزارت روز یکشنبه 30 جوزا با نشر اعلامیهای تصریح کرده است که این سرک از ولسوالی یکه ولنگ ولایت بامیان آغاز الی ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان امتداد دارد.
جاده یکه ولنگ – درف صوف ۱۸۳.۵کیلومتر طول دارد. برای این جاده ۱۰ متر عرض عمومی در نظر گرفته شده است که شامل ۷ متر خط عبوری و۳ متر شانههای اسفالتی سرک میشود، در دو لاین اعمار و ساختمان می شود.
خبرنامه تصریح میکند که اکنون کار ۸۷ کیلومتر آن در ولایت بامیان از سوی وزارت فوایدعامه به شدت جریان دارد که تاکنون ۵۸.۲۷ فیصد پیشرفت کاری داشته است.
این پروژه مهم و ملی میان وزارت فوایدعامه و یکی از شرکت ساختمانی خصوصی قرارداد گردیده است و از سوی بانک انکشاف آسیایی تمویل میشود.
سرک یکهولنگ – درهصوف، یک بخش مهم از دهلیز شمال- جنوب کشور است. با تکمیل شدن این دهلیز علاوه بر وصل ولایات شمال با جنوب کشور، این جاده در رشد اقتصادی افغانستان نقش ارزندهای خواهد داشت. این دهلیز شمال- جنوب کشور تسهیلات بیشتر و سیستم ترانسپورتی بهتر را برای انتقال اموال تجارتی و تولیدات زراعتی فراهم می سازد.
تطبیق این پروژه باعث ایجاد فرصتهای کاری برای شماری از باشندگان مسیر سرک شده است و در عین حال با اکمال این جاده زمینه فرصتهای کاری وسیع و پایدار فراهم خواهد شد.
مناطق چون ده بهبود، ارغوشه، زردگیاه، خاکدو پائین و خاکدو بالا  در مسیر اصلی این جاده قرار دارد که از مزایای جاده اسفالتی بهره مند میشوند.
علاوتا این جاده از نزدیکی مناطق سرحدی ولسوالی سیغان نیز ولایت میگذرد که وصل ولسوالی سیغان از این طریق به مناطق مرکزی و شمال و جنوب کشور، با هزینه اندک قابل تطبیق است. با اعمار این جاده علاوه بر ولایت بامیان، ولایتهای دایکندی، غور و حتا برخی ولسوالیهای میدان وردک از مسیری کوتاه تری امکان دسترسی به شمال کشور را پیدا میکند. جاده یکه ولنگ- درصوف در واقع مسیر مناطق مرکزی و شمال را که هم اکنون از طریق ولایت پروان و بغلان از مسیر کوهستانی سالنگ انجام میشود، بیشتر از نصف کوتاه میسازد.
وزارت فواید عامه اما تصریح نکرده است که پیشرفت این پروژه در ولایت سمنگان از چه قرار است و تا چه زمانی این جاده مهم به مرحله اکمال میرسد.
در عین زمان در خبرنامه توضیح داده نشده است که مراحل وصل این جاده در ولایتهای جنوب کشور از چه قرار است. بامیان یکی از امنترین ولایت های کشور است که در دو دهه گذشته کمترین مورد تحرکات تروریستی و ضد امنیتی را داشته است. از این جهت این ولایت فرصت خوبی برای پروژههای انکشافی دارد.