صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتمر: گروه القاعده و وابستگان آن در ۱۱ ولایت افغانستان حضور دارند

اتمر: گروه القاعده و وابستگان آن در ۱۱ ولایت افغانستان حضور دارند

وزیر خارجۀ کشور می گوید که گروه های القاعده و طالبان، در قاچاق هیروئین و سایر موادمخدر دخیل بوده و سالانه ملیونها دالر ازین بابت به دست میآورند.
درخبرنامۀ مطبوعاتی  وزارت امور خارجه  که دیروز منتشر شده، آمده است که محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجۀ افغانستان، دیروز در مجمع دیپلماسی انتالیا، ترکیه در گفتمان “تهدید متحول تروریزم” اشتراک و روی موضوعات ذیل صحبت نمود.
موصوف با اشاره به شیوع و گسترش ویروس کرونا در جهان، اظهار داشت که گروههای تروریستی با سوء استفاده از این وضعیت، سطح خشونتها و حملات را افزایش داده و مانع رسیدگی به معضل صحی در کشورها میشوند.
اتمر در این زمینه اظهار داشت که با وجود تأکید قطعنامۀ ۲۱۸۷ شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر جلوگیری از ترانزیت و ورود افراد مشکوک به فعالیتهای تروریستی در کشورها، گروه القاعده و وابستگان آن در ۱۱ ولایت افغانستان حضور دارند.
به گفتۀ وی، همچنان گروههایی مانند تحریک اسلامی ازبیکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، خطیبه امام البخاری و سایر گروهها در ولایات شمالی افغانستان مانند کندز و فاریاب، فعالیت دارند.
وزیر امور خارجهٔ کشور با بیان اینکه روابط میان گروههای تروریستی و شبکههای جرمی – منجمله تولید و قاچاق مواد مخدر، به گروههای تروریستی کمک میکند تا به آسانی به تمویل جنگافزارها پرداخته و به گروههای مخربتر، مرگبارتر و مغلقتری مبدل شوند، افزود: “گروه القاعده در افغانستان، در قاچاق هیروئین و سایر مواد مخدر دخیل بوده و سالانه ملیونها دالر ازین بابت به دست میآورند.”
وزیر امور خارجهٔ کشور علاوه کرد که قاچاق مواد مخدر، اسلحه و افراد از جمله موارد اصلی درآمد طالبان در افغانستان است.
موصوف در این زمینه بیان داشت که گروههای تروریستی، به دلیل قابل دسترس بودن مواد پیش ساخت میتامورفین در مزرعههای محلی، به نسبت قاچاق هیروئین بیشتر میتامورفین قاچاق کرده و از آن منفعت میبرند.
حنیف اتمر افزود که دولت افغانستان، بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، بیش از ۱.۳ تن میتامورفین را ضبط نموده و همچنان ۵۳ لابراتوار آن را تخریب نموده که در حدود ۱ ملیارد دالر به قاچاقبران آن، زیان وارد گردیده است.
وزیر امور خارجه اظهار داشت که افغانستان به تصمیم ناتو مبنی بر خروج نظامی از افغانستان احترام کامل میگذارد؛ اما درعین حال، روایت و تعبییر غلط (پیروزی) از این خروج نزد طالبان به وجود آمده است که از عواقب ناگواری، منجمله  خطر از دست دادن دستاوردهای مشترک دو دهۀ اخیر، به شمول حقوق زنان، دختران، اطفال و اقلیتها؛ برگشت افغانستان به خانه امن تروریستها و امکان ورود تروریستهای خارجی به آن؛ ظهور مجدد شبکههای تروریستی همزمان با خروج نیروهای باقیمانده حمایت قاطع در افغانستان؛ تهدید به حیات هزاران افغان که با نیروهای امریکایی و ناتو طی دو دهۀ گذشته وظیفه انجام داده اند؛ و مهاجرت تعداد چشمگیر افغانها به کشورهای همسایه و اروپایی، برخوردار میباشد.
وی تصریح نمود که گزارش اخیر کمیتۀ نظارت بر تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل، نشان میدهد که با وجود توافق طالبان با ایالات متحده، گروههای تروریستی مانند القاعده، جنبش اسلامی ازبیکستان و داعش (شاخۀ خراسان) هنوزهم در میان طالبان حضور و در افغانستان فعالیت دارند.
حنیف اتمر در زمینه جلوگیری از نفوذ تروریستان و مبارزه با گروههای تروریستی و قاچاق مواد مخدر که در حال تحول اند، اظهار داشت که کشورهای جهان نیاز دارند تا با تشریک معلومات و اطلاعات، ارائۀ حمایتهای تخنیکی و همچنان حمایت از قشرهای آسیبپذیر جامعه مانند زنان، کودکان و اقلیتها و آنانی که متأثر از تبلیغات تروریست ها هستند، تدابیر اتخاد نماید.