صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۲۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نایب دوم مشرانوجرگه: شورای پیشاور و کویته در شدت جنگ‌های اخیر نقش دارند

نایب دوم مشرانوجرگه:  شورای پیشاور و کویته در شدت جنگ‌های اخیر نقش دارند

سه عضوهیات اداری مشرانوجرگه در گفتگو با مککری معاون سفارت ایالات متحده در کابل نگرانیشان را از تشدید جنگ در مناطق مختلف کشور، ابراز کردند. سناتوران گفتند که شورای پیشاور و کویته در شدت جنگهای اخیر نقش دارند. این نشست که روز یکشنبه 30 جوزا از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شده بود، محمد اعلم ایزدیار، نایب اول مشرانوجرگه ضمن سپاسگزاری از کمکهای آمریکا گفت که مدیریت ضعیف جنگ و نبود سیاست روشن در برابر گروه طالبان و امضای تفاهمنامه ایالات متحده امریکا با گروه طالبان، به این گروه، هویت سیاسی بخشیده در حالیکه گروه طالبان اهل قناعت و تعهد نیست.
مشرانوجرگه با نشر خبرنامهای نوشته که آقای ایزدیار، با استقبال از تغییرات در سکتور دفاعی و امنیتی کشور اظهار امیدواری کرد که باید نیروهای دفاعی و امنیتی کشور به طور جدی از سوی رهبری حکومت و جامعه جهانی پشتیبانی شوند تا بتوانند پاسخ کوبنده به گروههای تروریستی بدهند.
نایب اول مشرانوجرگه تاکید کرده که در صورتیکه افغانستان مانند دهه 90 فراموش شود، چالشهای جدی درسطح منطقه و جهان به وجود خواهد آمد.
سپس محمد اکبر ستانکزی، نایب دوم مجلس سنا با اشاره به رویدادهای اخیر در کشور و عواقب ناگوار موافقتنامه دوحه میان ایالات متحده امریکا و گروه طالبان، نقش رهایی زندانیان طالبان را در تشدید جنگها و حمایت مستقیم پاکستان از این گروه، گفت که هنوز هم مردم افغانستان از جزییات کامل موافقتنامه دوحه آگاه نیستند و در شدت جنگهای اخیر در کشور شورای کویته، شورای پیشاور به شمول جنرالان سازمان استخبارات پاکستان نقش بارزی داشتند و زخمیان گروه طالبان در پاکستان مداوا میشوند.
او افزود که مردم از دوستان بینالمللی انتظار دارند که قوای هوایی افغانستان که نقش عمده و موثر را در سرکوب دشمنان دارند از هر لحاظ تقویت و تجهیز نمایند.
محمد فیصل سمیع، نایب منشی مجلس، نیز پیرامون تحولات اخیر در کشور به شمول فقر، بیکاری، ویروس کرونا و جنگهای خانمانسوز صحبت کرده و گفت که درطول 20 سال از حضور نیروهای خارجی هنوز هم مردم ما از جنگ رهایی نیافته و سوالاتی زیادی در ذهنشان بی پاسخ مانده است.
وی نیز علاوه کرد که گروه طالبان طرفدار صلح نیست و فکر تسخیر کشور را دارد، ولی ایجاب مینماید که به خاطر برقراری صلح در کشور، در تفاهنمامه امریکا با گروه طالبان تجدید نظر صورت گیرد تا صلح واقعی با ضمانت اجرایی برقرار شود.
در ختم این کنفرانس و استماع سخنان هیات اداری مجلس سنا، آقای مککری معاون سفارت ایالات متحده مقیم کابل به تداوم چنین نشستها تاکید کرده، گفت که ایالات متحده امریکا در دستاوردهای مردم افغانستان شریک بوده و کشور متبوعش پس از خروج نیروهای نظامیان خود نیز به کمکهای بشری، مشارکت دوامدار و تعهدات خویش برای افغانستان پابند بوده و سفارت امریکا در کابل آن را مدیریت خواهد کرد .