صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شرکت برشنا: پایه‌های تخریب‌شده را درست کردیم؛ بلافاصله یکی دیگر را تخریب کردند

شرکت برشنا: پایه‌های تخریب‌شده را درست کردیم؛  بلافاصله یکی دیگر را تخریب کردند

شرکت برشنا اعلام کرد که اندکی بعد از ترمیم دو پایه برق در منطقه سالنگ و وصل برق وارداتی کابل و ۱۱ ولایت دیگر، پایه دیگری در ولایت پروان منهدم و برق این ولایتها دوباره قطع شد.
این نهاد افزوده که انهدام دکل برق دیگری زمانی اتفاق میافتد که تیمهاى فنی برشنا بعد از سه ماه تلاش توانسته بودند که پایههای منهدم شده برق وارداتی را ترمیم کنند.
شرکت برشنا گفته که این پایه حوالی ساعت ۹ شب گذشته ( پنجم سرطان) به وقت محلی در منطقه رباط ولسوالى بگرام ولایت پروان منهدم شده است.
چندی قبل که دو پایه برق وارداتی در منطقه سالنگ در شمال کابل منهدم شدند و به گفته شرکت برشنا به دلیل صعبالعبور بودن مسیری که این دکلها در آن قرار داشتند و قطع خط انتقال برق به دلیل درگیریها در ولسوالی خنجان ولایت بغلان، بیشتر قسمتهای شهر کابل برای چند هفته روزانه کمتر از چند ساعت برق داشت.  شب گذشته تازه شرکت برشنا در صفحه رسمی فیسبوک خود از وصل شدن برق وارداتی به کابل و سایر ولایتها خبرداد اما بلافاصله خبر انهدام پایه دیگری در مسیر انتقال برق از راه رسید.
قطع برق در ماههای اخیر باعث چالش زیادی برای مردم عادی و بازرگانان افغان شده است. نبود برق زندگی عادی را مختل کرده و علاوه بر آن قبل از این اتاق صنایع و معادن کابل گفته بود که با کاهش واردات برق از ازبکستان به افغانستان، حدود ۸۰ درصد کارخانههای پارکهای صنعتی کابل تعطیل و ۱۵ هزار نفر نیز بیکار شدهاند.
مشخص نیست این پایهها از سوی چه کسانی تخریب میشود اما برخی گفتهاند، افرادی برای باجگیری از شرکت برشنا این کار را میکنند. چالش دیگر این است که در کنار اینکه پایههای برق در مسیر منهدم میشود، بعضی اوقات کشورهای صادر کننده برق همانند تاجیکستان و ازبکستان نیز میزان صادرات برق خود به افغانستان را کاهش میدهند. در زمستان سال گذشته به دلیل مشکلات فنی، ازبکستان میزان صادرات برق به افغانستان را از ۴۵۰ مگاوات به ۳۸۰ مگاوات کاهش داد. تاجیکستان نیز به دلیل کمبود آب میزان صادارت برق خود به افغانستان را کاهش داد. شرکت برشنا نیز گفته که حدود ۲۰۶ مگاوات نیز تولید داخلی این کشور است که بر اساس بررسی انجام شده تنها کابل به ۵۵۰ مگاوات برق نیاز دارد.
این شرکت قبلا اعلام کرده بود که ۳۵ درصد از مردم افغانستان به برق دسترسی دارند و حدود ۷۵ درصد برق مصرفی کشور نیز وارداتی است.