صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خواست کمیسیون مستقل حقوق بشر از سازمان ملل: جنایت علیه غیرنظامیان و کشتارهای هدفمند بررسی شود

خواست کمیسیون مستقل حقوق بشر از سازمان ملل:  جنایت علیه غیرنظامیان و کشتارهای هدفمند بررسی شود

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از سازمان ملل متحد خواسته است با تعیین یک هیات حقیقتیاب که جنایت علیه غیرنظامیان، کشتارهای هدفمند و حملات بر اقلیتهای مذهبی و نهادهای آموزشی را بررسی کند.
این کمیسیون روز یکشنبه ششم سرطان با نشر خبرنامهای خواستار حضور هیئت حقیقتیاب بینالمللی تعیینشده از سوی ملل متحد برای تحقیق درباره جنایات علیه غیرنظامیان، از جمله قتلهای هدفمند، حملات بر اقلیتهای قومی و مذهبی و نهادهای آموزشی شده است.
در خبرنامه کمیسیون همچنین نوشته شده که حکومت باید از این خواست حمایت و در زمینه ایجاد این هیئت و تحقیقش همکاری کند.
در خبرنامه آمده: کمیسیون همزمان به دلیل رسیدگی نشدن به دادخواستهای دیگر درباره قتلهای هدفمند فعالان رسانهای، مدنی و مدافعان حقوقبشر از سوی نهادهای مسئول متأسف است. حکومت باید پاسخگو باشد و با رویه معافیت از مجازات مبارزه نتیجهبخش کند تا از حقوق بشری و شهروندی همه حفاظت همهجانبه شود.
کمیسیون این درخواست را به مناسبت نخستین سالروز کشتهشدن فاطمه نتاشا خلیل و احمدجاوید فولاد، دو کارمند کمیسیون مطرح کرده و از عدم توجه نهادهای حکومتی برای شناسایی و پیگرد متهمان قتل آنان انتقاد کرده است.
از سوی دیگر این درخواست در حالی مطرح میشود که در ماههای اخیر، حملات هدفمند بر قوم هزاره در غرب کابل شدت گرفته است.
گروه قومی هزاره در شش سال گذشته در کنار اینکه هدف دهها حمله تروریستی کوچک بوده، قربانی حدود 30 حمله بزرگ تروریستی نیز شده است که در این حملات بر اساس گزارشها، حدود یک هزار تن کشته و بیشتر از دو هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
حملههای تروریستی بر گروه قومی هزاره در کابل را میتوان از حمله بر مرکز آموزشی کوثر دانش، کلپ ورزشی، مسجدها، زیارتگاه، مراسمهای مذهبی، زایشگاه ۱۰۰بستر در دشتبرچی، حمله بر مکتب سیدالشهدا و حملههای پیهم روزهای پسین که موترهای مسافربری شهری غرب کابل را هدف قرار میدهند، نام برد.
در پی این حملات شماری زیاد از شهروندان کشور، کارزاری راهاندازی کردند تا این حملات به عنوان «نسلکشی» ثبت شود و دوسیه آن باز شود.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، پیش از این گفته بود که هزارهها در معرض پاکسازی قومی و جنایت جنگی قرار دارند و از دولت خواسته بود که فورا طرح حمایتی چند جانبه را روی دست گیرد: «حکومت افغانستان باید به تعهدات خود طبق میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند و به کشتار هدفمندانه هزارهها اذعان کند. دولت افغانستان باید فورا طرح حمایتی را مبتنی بر حقوق بشر برای دشت برچی و مناطق غرب کابل تهیه و ابلاغ کند.»
سرور دانش ، معاون دوم ریاست جمهوری نیز گفته بود که کشتار غیرنظامیان و بیگناه بهویژه کودکان در مکاتب، مصداق بارز جرایم جنگی، جنایت علیه بشریت و در مواردی هم مصداق نسل کشی است. او خواستار بررسی این حملات توسط سازمانهای بینالمللی شده است. اما برخلاف این درخواستها و کارزار شهروندان، تاکنون دولت اقدامی نکرده است.