صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۱۲ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت خارجه: نام پولیس ملی از فهرست ننگین سرمنشی سازمان ملل خارج شد

وزارت خارجه: نام پولیس ملی از فهرست ننگین سرمنشی سازمان ملل خارج شد

وزارت امور خارجه کشور اعلام کرده است که از خروج نام پولیس ملی افغانستان از فهرست ننگین سرمنشی سازمان ملل متحد بنابر حضور افراد زیر سن ۱۸ سال، استقبال میکند.
در خبرنامهای که روز یکشنبه، 13 سرطان از سوی این وزارت منتشر شده است تصریح شده که در گزارش سال ۲۰۲۰ سرمنشی سازمان ملل در مورد اطفال و منازعات نظامی، تطبیق طرح عمل پولیس ملی افغانستان در جلوگیری از استخدام و کاهش خشونت علیه اطفال موفقیت آمیز بوده است.
در خبرنامه آمده است که خروج نام پولیس ملی افغانستان از این فهرست در نتیجه پیشرفتهای متداوم در زمینه تطبیق طرح عمل ملی و جلوگیری از استخدام اطفال در صفوف نیروهای امنیتی کشور حاصل شده است.
خبرنامه میافزاید که این پیشرفت بیانگر تعهد حکومت افغانستان به ارزشهای بین المللی حقوق بشری و حکومتداری خوب است.
سازمان ملل متحد در سال 1389 به دلیل حضور کودکان زیر سن 18 سال در صفوف نیروهای مسلح کشور، این نیروها را در فهرست نگنین این سازمان افزود.
وزارت خارجه در سال 1394 گفت که حضور کودکان در صفوف نیروهای امنیتی کشور بهصورت جدی کاهش یافته و با این وجود، سرمنشی سازمان ملل متحد باید نیروهای امنیتی افغانستان را از «فهرست ننگین»اش خارج کند. در آن زمان، لیلا زورگی، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور کودکان متأثر از منازعات مسلحانه به افغانستان وعده داده بود که نیروهای امنیتی کشور را از فهرست ننگین خارج کند. این وعده از گذشت حدود 6 سال عملی شد. اکنون وزارت خارجه کشور با استقبال از این اقدام سازمان ملل، ابراز امیدواری کرده است که کشورها و نهادهای بینالمللی با وارد کردن فشارهای سیاسی و وضع تحریمها بر طالبان و سایر گروههای مخالف مسلح از استخدام و خشونت بالای کودکان جلوگیری کنند.
دیدبان حقوق بشر که مقر آن در نیورک است، در سال 2016 میلادی اعلام کرده بود که گروه طالبان شماری از کودکان افغانستان را از آواسط سال ۲۰۱۵ وارد صفوف نیروهای جنگی خود کرده است.
اما گروه طالبان ضمن تکذیب یافتههای این گزارش، استفاده از کودکان در جنگ را خلاف اصول خود خوانده بود. تاکنون دهها گزارش منتشر شده است که گروههای تروریستی به ویژه گروه طالبان از کودکان به عنوان سرباز در نبردهای استفاده میکنند.
دولت افغانستان نیز بارها از بازداشت کودکانی خبر داده که به منظور انجام حملات انتحاری، از سوی گروه طالبان آموزش یافته بودند.