صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

واردات از طریق بندر حیرتان ۵۰ درصد کاهش یافته است

واردات از طریق بندر حیرتان ۵۰ درصد کاهش یافته است

یک مقام اتاق تجارت و سرمایه گذاری در ولایت بلخ می گوید که به اثر ناامنی و درگیری های اخیر، سطح تجارت در بندر حیرتان، ۵۰ درصد کاهش یافته است.
حیرتان، یکی از مهمترین بنادر تجاری و ترانزیتی کشور است که افغانستان را با آسیای میانه و چین متصل می کند.
نصیراحمد قاسمی مدیر اجرائیوی اتاق تجارت، به آژانس خبری پژواک گفت که به دلیل وضعیت جاری نامناسب امنیتی، سطح سرمایه گذاری در بلخ نیز کاهش چشمگیری یافته است. وی گفت که طی روزهای گذشته، امواج ناامنی به بندر حیرتان رسیده و بسیاری تاجران را نگران کرده است.
قاسمی گفت از طریق این بندر، هنوز هم واردات و صادرات صورت میگیرد؛ اما افزود که در این بخش پنجاه درصد کاهش آمده است.
این مقام اتاق تجارت بلخ گفت: “سه ماه پیش روزانه به طور اوسط ۲۵۰ واگون مواد تجاری از طریق بندر حیرتان وارد کشور می شد؛ اما متأسفانه این تعداد اکنون ۱۰۰ یا ۱۲۰ واگون در روز است.
به گفتۀ وی، به دلیل ناامنی و درگیری های اخیر، برخی ولسوالی ها سقوط کرد و همچنین برخی بزرگراه ها از کنترول دولت خارج گردید، که جمع آوری محصولات و رساندن آن به شهرها را دشوار کرده است. قاسمی افزود که عوامل فوق، نقش مهمی در کاهش صادرات دارد.
موصوف گفت: “بیشتر محصولات صادراتی ما از ولسوالی ها به شهر آورده می شد، سپس در اینجا بسته بندی و از طریق حیرتان به کشورهای دیگر صادر می گردید، که متاسفانه اکنون این امر مختل شده؛ زیرا که بیشتر ولسوالی ها سقوط کرده و شاهراه ها نیز ناامن شده است.”
مدیر اجرائیوی اتاق تجارت بلخ گفت که با خراب شدن وضعیت امنیتی، واردات و صادرات در بندر حیرتان، دیگر هم کاهش خواهد یافت.
وی افزود که پس از سقوط بندر آقینه در فاریاب و بندر شیرخان در کندز، حیرتان یگانه بندر تجاری در شمال بوده است که مواد مورد ضرورت باید از همین طریق وارد شود. وی از حکومت خواست که به امنیت حیرتان و مصئونیت تاجران توجه جدی کند.
به گفتۀ قاسمی، علاوه بر کاهش واردات و صادرات از طریق بندر حیرتان، سطح سرمایه گذاری در ولایت بلخ نیز به طور چشمگیر کاهش یافته است.
وی افزود که رسیدن امواج ناامنی و جنگ تا حومه های شهرهای بزرگ، باعث بی اعتمادی بسیاری از تجار به آینده شده است؛ بنابراین آنها تمایلی به سرمایه گذاری ندارند.
این مسئول اتاق تجارت بلخ افزود: “سکتور خصوصی به ویژه تاجران، همیشه بی طرف مانده و هدف آنها تامین مواد مورد نیاز مردم می باشد؛ پس من از دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان می خواهم که برای تاجران مشکلات ایجاد نکنند، در محافظت مال و جان آنها اجراآت قناعت بخش انجام دهند. ”
وی ابراز امیدواری کرد که موج جنگ فعلی، کوتاه مدت باشد. به بیان او، تاجران متعهد هستند که با وجود این همه مشکلات، به فعالیت های خود ادامه دهند.
قاسمی گفت که بعد از بهبود وضعیت امنیتی، تاجران آمادۀ سرمایه گذاری میلیون ها دالر هستند. مدیر اجرائیوی اتاق تجارت بلخ گفت که چند روز پیش، تجارت از طریق راه آهن در بندر حیرتان، متوقف شده است. اما وی افزود که این مشکل اکنون برطرف شده و روز یکشنبه از طریق راه آهن، از کشور چین صادرات صورت گرفته و مواد تجاری، به بندر حیرتان رسیده است. اتاق تجارت در بلخ، در حالی از کاهش واردات و صادرات در بندر حیرتان خبر می دهد که دو شب پیش هم، طالبان بر پوسته های دفاعی این بندر حمله نموده بودند.