صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۹ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نشست نمایندگان دولت و طالبان؛عبدالله: پیروزی از راه زور و خشونت به جایی نمی‌رسد

نشست نمایندگان دولت و طالبان؛عبدالله: پیروزی از راه زور و خشونت به جایی نمی‌رسد

شورای عالی مصالحه ملی اعلام کرده است که نشست هیات افغانستان و گروه طالبان برای از سرگیری گفتگوهای صلح در دوحه برگزار شده است. آقای عبدالله در این نشست گفته که پیروزی از راه زور و خشونت به جایی نمیرسد.
شورای عالی مصالحه ملی با نشر خبرنامهای نوشته که آقای عبدالله در نشست دوحه گفته است: «قبل از آمدن به دوحه با تمام بزرگان سیاسی و رهبری جمهوری اسلامی افغانستان مشورههای همه جانبه صورت گرفته و پیام همه یکی است که مشکل افغانستان راه حل نظامی ندارد و باید تمام انرژی و توان برای رسیدن به یک راه حل سیاسی برای قطع جنگ و طرح یک آیندهی مشترک برای مردم افغانستان متمرکز شود.»
آقای عبدالله در بیانیه خود در این نشست گفته است که رسیدن به صلح نیازمند انعطاف پذیری هر دو طرف است. در شرایط فعلی فضای منطقهای و جهانی نیز برای تامین صلح در افغانستان مساعد است. او تاکید کرده است که مردم افغانستان خواهان ادامهی حمایتهای جهانی از پروسه صلح در کشور هستند.
رئیس شورای عالی مصالحه ملی گفته که حضور شماری از بزرگان سیاسی افغانستان در اینجا به شمول اعضای هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان که از همه اقوام و گروههای اجتماعی نمایندگی میکنند، پیامآور عزم راسخ ما برای تأمین وحدت، مشارکت ملی معنیدار جهت نجات کشور از بحران فعلی در حمایت از صلح عادلانه و پایدار است.
در بخش دیگری از صحبت آقای عبدالله آمده است: «همه میدانیم که مردم افغانستان قربانی خشونتهای کنونی هستند. فرق نمیکند که جمهوری اسلامی افغانستان به گزینه زور متوسل شود و یا تحریک طالبان تلاش به پیروزی از طریق خشونت و جنگ نماید، بازنده اصلی جنگ کنونی مردم افغانستان هستند.»
او گفته است که باور به راه حل نظامی و یا تاکید به پیروزی از راه زور و خشونت به جای نمیرسد. فقط سبب ادامهی جنگ به انواع و اشکال متفاوت میشود.
به قول رئیس شورای عالی مصالحه ملی، افغانستان هنوز هم به بازسازی و روابط سازنده به منطقه و جهان نیاز دارد. اتصال اقتصادی منطقه نیازمند صلح و ثبات در افغانستان است. اجلاس تاشکند که در آن همه کشورهای منطقه و جهان روی نقش تأمین صلح در افغانستان به منظور توسعه منطقوی تاکید کردند، یادآور همین موضوع است. اگر این فرصت به هدر برود، همه در برابر خداوند، مردم، تاریخ و جهان مسئول اند.
داکتر عبدالله حق رأی در تعیین زعیم ملی و سرنوشت سیاسی، حقوق و آزادیهای زنان، حقوق اقلیتها، آزادی بیان، حقوق قربانیان جنگ و سایر پیشرفتهای دیگر دستآوردهای مردم افغانستان به کمک جامعه جهانی توصیف کرده است.
به نقل از خبرنامه، وی خطاب به هیات گروه طالبان گفته است: «هیات مذاکره کنندهی جمهور اسلامی افغانستان این صلاحیت و صلابت را به نمایندگی از مردم افغانستان دارد تا روی همه مسائل از جمله اقدامات بعدی که برای رسیدن به یک فیصله نهایی نیاز است، مذاکره کند. ما آمدهایم تا این را برای شما اطمینان بدهیم تا از این فرصت استفاده موثر صورت گیرد.»
داکتر عبدالله ضیاع وقت را سبب ملامت شدن سیاسیون توصیف کرده و گفته است که با هر روزیکه میگذرد و صلح به تعویق میافتند، مردم رهبران دو طرف را ملامت میکنند.
داکتر عبدالله خطاب به رهبران گروه طالبان گفته است که هر دو طرف از حاشیه به متن بروند و جلو این خونریزی را بگیرند. او گفته است که خون هر دو طرف خون مسلمان است و قابلیت جبران هم ندارد.
از سوی دیگر، تاکید هیات طالبان بر شکل گیری نظامی که باید در پرتو ارزشهای دینی، اعتقادات اسلامی و «غرور و علاق ملی» برپا شود، است.
ملا غنی برادر، رئیس هیات طالبان گفت: «امارت اسلامی افغانستان یک تیم مذاکره کننده قوی را تشکیل داده است و مقامات ارشد طالبان در این تیم مذاکراتی حضور دارند.».
او افزود: «ما باید نظامی در پرتو ارزش دینی، اعتقادات اسلامی و غرور و علایق ملی خود تشکیل بدهیم. افکار بیگانهها نه درد ما را در گذشته درمان کرده و نه در آینده آن را دوا خواهد کرد. بلکه مشکلات و سختیهایی را ایجاد کرده است. اگر میخواهیم یک افغانستان آزاد و صلح آمیز داشته باشیم، باید به ارزشها و منافع مردم اهمیت و ارزش دهیم. ما پیشرفت میخواهیم، زندگی خوب و راحتی میخواهیم، اما به قیمت ارزشهای اسلامی، استقلال و آزادی ما نه. این صدای قلب مردم است که همه ما میدانیم.»
شب شنبه زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه دولت آمریکا برای صلح افغانستان هم با هیات دولت افغانستان ملاقات کرد. آقای خلیلزاد در دوحه بسر میبرد، اما در نشست دو هیات که هم اکنون جریان دارد، حضور ندارد.
روز جمعه داکتر عبدالله عبدالله رئیس شورای مصالحه ملی، محمد کریم خلیلی، عطامحمد نور، باتور دوستم و سید سعادت نادری، برای از سرگیری گفتگوهای صلح در سطح متفاوتی به دوحه رفتند.
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین کشور نیز عضو این هیات بود، اما آقای کرزی در دقایق آخر از رفتن به این نشست خودداری کرد و از میدان هوایی کابل برگشته است.