صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ضرورت همگانی کردن هویت تروریست ها

-

ریاست عمومی امنیت ملی کشور یک بار دیگر از شناسایی و دستگیری هشت تن از نیروهای گروه تروریستی داعش در کابل خبر داده است. این اولین بار نیست که نیروهای امنیتی کشور یک گروه از تروریست ها را شناسایی و دستگیر می کند. بلکه بارها اتفاق افتاده است که تروریست ها پیش از آن که به اهداف شوم خویش برسند، به دست نیروهای امنیتی کشور افتاده اند و اقدامات تروریستی آن ها کشف و امکانات انفجاری شان ضبط گردیده است. نه تنها در کابل بلکه در سراسر کشور روزانه ده ها مورد از اقدامات تروریستی کشف می شود و بدین ترتیب از شهادت بسیاری از مردم ما و از فاجعه های هولناکی جلوگیری به عمل می آید. از این جهت اقدامات نهادهای امنیتی و کشفی کشور قابل تقدیر و تحسین است.
بدون تردید این گونه اقدامات پیشگیرانه و کشفی به مردم روحیه می بخشد و افکار عمومی را نسبت به عملکرد نیروهای امنیتی و در مجموع نسبت به حکومت امیدوار می سازد. علاوه بر امیدواری و تقویت روحیه ملی مردم، سبب جلب اعتماد آن ها نسبت به نیروهای می شود. شکی نیست که در سال های اخیر اعتماد عمومی نسبت به حکومت و عملکرد نیروهای امنیتی کشور به شدت آسیب دیده است و ما اکنون نیاز شدید به ترمیم بی اعتمادی ها و سوء ظن ها در کشور داریم. حمایت مردم از نهادهای امنیتی و جلب اعتماد و اطمینان آن ها نسبت به عملکرد نیروهای امنیتی، بزرگ ترین سرمایه مشروعیت بخش برای حکومت است.
کشف و خنثی سازی حملات انتحاری و تروریستی از مهم ترین راه های جلب اعتماد دو باره مردم به نهادهای امنیتی است. اما آن چه بیش از همه نقش اساسی در تعمیق باورهای مردم نسبت به نیروهای امنیتی و جلب اعتماد آن ها به مثابه یک سرمایه اجتماعی و مشروعیت بخش دارد، همگانی کردن هویت تروریست ها و شناساندن آن ها برای مردم است.
در دیگر کشورها معمولا حکومت ها برای جلب اعتماد بیشتر مردم و همراه کردن کتله های عظیم اجتماعی با حکومت و ایجاد جو نفرت از تروریست ها و تبهکاران، افراد دستگیر شده را در رسانه های عمومی ظاهر می کنند و اعترافات آن ها را برای مردم به نمایش می گذارند. اما متاسفانه این کار در کشور ما کمتر صورت می گیرد و بسیاری از چهره هایی که مرتکب جنایت های تروریستی می شوند و یا در دام گروه های تروریستی افتاده اند و تصمیمات خطرناک تروریستی داشته اند، وقتی دستگیر می شوند، از دیدها پنهان می شوند و در معرض افکار عمومی قرار نمی گیرند. این مساله سبب شده است که بسیاری از مردم نسبت به نیروهای امنیتی و عملکردهای آن ها با دیده تردید بنگرند.
حملات انتحاری و تروریستی حتما در یک پروسه طولانی و پیچیده صورت می گیرد که در آن دست های پیدا و پنهان خارجی از بدو طراحی حملات تا اجرای آن نقش دارند. فرایندی که در طراحی و اجرای عملیات تروریستی به کار گرفته می شود، افراد و اشخاص زیادی را درگیر با این موضوع می کند که شناخت دقیق از نحوه این پروسه و افراد دخیل در آن به وسیله تحقیق و استنطاق از تروریست های دستگیرشده کمک شایانی به ارگان های امنیتی و کشفی افغانستان می کند. اما به لحاظ جهت دهی افکار عمومی نشر و پخش چگونگی پروسه های تروریستی و ضد انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این میان متاسفانه یا رسانه های کشور به شمول رسانه های خصوصی و دولتی به این موضوع اهمیت نمی دهند و یا این که نهادهای امنیتی در دادن اطلاعات به رسانه ها کوتاهی می کنند. در هر صورت آن چه تنها در شبکه های اجتماعی و صفحات مجازی از سوی امنیت ملی صورت می گیرد بسیار محدود و ناکافی است. تنها تصاویری از افراد دستگیرشده که هیچگونه اطلاعات دقیقی از نحوه انجام حملات تروریستی و دست های خارجی پشت صحنه این حملات برای مردم بازگو نمی کنند. آن چه برای جلب اعتماد افکار عمومی اهمیت دارد شناسایی اشخاص و افرادی هستند که در پشت صحنه حملات تروریستی قرار دارند. بدون شک در نزد افراد دستگیرشده اطلاعات و داده های قابل توجهی وجود دارد که همگانی کردن آن ها برای به وجود آوردن اجماع عمومی و وفاق ملی یک ضرورت است.

دیدگاه شما