صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ماشین ترور هم چنان فعال است

-

رییس امنیت ملی دیروز در کنفرانس مطبوعاتی که همراه مشاور شورای امنیت ملی و نهادهای امنیتی داشت گفت که طرح حمله بر معاون دوم ریاست جمهوری را خنثی کرده است و تا کنون نه تن از تروریست ها در پیوند به این پلان شوم تروریستی دستگیر شده اند. به گفته رییس امنیت ملی تعدادی دیگر از اعضای گروه طالبان که در این طرح دخیل بوده اند تحت تعقیب قرار دارند و به زودی گرفتار خواهند شد. این خبر نشان دهنده اوج تحرک ماشین ترور و انتحار از سوی گروه طالبان و حامیان منطقه ای آن است. در باره اوج گرفتن حملات انتحاری و تشدید خشونت ها از سوی طالبان چند نکته اساسی وجود دارد که نباید آن ها را از نظر دور داشت:
1- نکته نخست این است که چرا معاون دوم رییس جمهور این بار هدف تروریست ها قرار گرفته است. البته این اولین بار نیست که حمله بر استاد دانش به عنوان معاون دوم رییس جمهور خنثی می شود. در سال های گذشته چندین بار طرح هایی از این دست و با وسعت بسیار بیشتر خنثی گردیده است و تا کنون تروریست ها موفق نشده اند که به هدف شوم شان برسند. بدون شک تمام کسانی که در دولت کار می کنند هدف تروریست ها هستند و هر روزه متاسفانه کارمندان ملکی و نیروهای شجاع امنیتی کشور مورد حملات تروریستی قرار می گیرند و جان خویش را از دست می دهند. اما طرح یک پلان پیچیده و کلان بر جان معاون رییس جمهور نشان دهنده اهمیت جایگاه و دیدگاه های استراتژیک وی در رهبری حکومت است. به خصوص که در این اواخر همسایه جنوبی افغانستان یارگیری های هدفمند از میان چهره های سیاسی را شروع کرده است و تا کنون بسیاری از چهره های سیاسی از حمایت های بی دریغ این کشور بهره مند شده اند، به موازات آن حملات تروریستی هدفمند نیز تشدید گردیده است. به نظر می رسد که طرح یک حمله تروریستی با ابعاد کلان تر و استراتژیک بر جان معاون دوم رییس جمهور بخشی از یک پلان کلان سیاسی باشد که در پیش گرفته شده است.
2- با توجه به نکته قبلی باید نتیجه گرفت که گروه طالبان به تنهایی و در داخل افغانستان توانایی طراحی و پلان حملات تروریستی پیچیده با ابعاد کلان را ندارد. تمام حملات تروریستی که دراین روزها صورت می گیرد و این حملات بیش از هر زمان دیگر تشدید شده است در خارج از افغانستان پلان می شود و به صورت بسیار ماهرانه در داخل افغانستان اجرا می شود. طالبان بدون حمایت های لوجیستیکی و استخباراتی یک سازمان استخباراتی خارجی هرگز توان طرح و انجام این همه قضایای تروریستی را ندارند.
3- نکته دوم این است که هدف از تشدید خشونت ها و فعال ساختن ماشین ترور در این شرایط چیست؟ به گفته همه کسانی که به نحوی در قضیه افغانستان دخیل هستند، روند صلح به مرحله حساس و امیدوارکننده ای رسیده است، سنگ اندازی و کارشکنی از سوی طالبان در فرایند صلح به گونه های مختلف تشدید شده است. همه ما شاهد هستیم که روند مذاکرات بین ایالات متحده و طالبان به خوبی پیش رفت و منجر به توافقنامه دوحه گردید. اما از روزی که مذاکرات بین طالبان و دولت افغانستان رسما آغاز گردیده است کارشکنی از سوی طالبان نیز شروع شده است. آخرین کارشکنی، تصمیم طالبان مبنی بر عدم اشتراک در کنفرانس استانبول بود که این کنفرانس مهم را با تاخیر نامعلوم و ابهام جدی مواجه ساخت. اکنون نیز تشدید خشونت ها در افغانستان بخشی از کارشکنی طالبان در روند صلح است و نشان می دهد که این گروه و حامیان منطقه ای آن هرگز حاضر به صلح نیستند و باور به صلح ندارند.
4- حملات تروریستی که در این روزها به شکل زنجیره ای و هدفمند صورت می گیرد و متاسفانه هر لحظه از مردم افغانستان و نیروهای شجاع امنیتی قربانی می گیرد همه ما را به یک مبارزه ملی و دوامدار فرا می خوانند. ممکن است همزمان با خروج نیروهای خارجی از افغانستان هم جنگ و هم حملات تروریستی تشدید گردد. بنابراین دولت افغانستان باید برنامه هایی را برای بسیج عمومی برای مبارزه با تروریست ها و دشمنان تدارک ببیند. خوش بختانه در صفوف نیروهای امنیتی افغانستان توان و انگیزه کافی برای مقابله با دشمن وجود دارد. تنها کمبودها و نواقصی که در اکمال و تجهیز این نیروها وجود دارد رفع گردد. اما در بخش جنگ تبلیغاتی و بسیج افکار عمومی علیه تروریست ها و حامیان آن ها مشکلات زیادی وجود دارد. ما هنوز نتوانسته ایم افکار عمومی را علیه تروریست ها بسیج کنیم. هنوز متاسفانه نفرت افکنی قومی، دامن زدن به خصومت های شخصی و جناحی و سوء تفاهم های گسترده بیداد می کند. از این رو لازم است که در برابر تروریست ها دیدگاه واحد به وجود آید و همه مردم در برابر دشمن مشترک بسیج شوند.

دیدگاه شما