صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

قتل دسته جمعی کودکان هم نتوانست جهان را بیدار کند

-

حادثه روز شنبه در یک مکتب دخترانه در غرب کابل آن قدر بزرگ و عمق فاجعه آن قدر عمیق بود که می توانست جهان را تکان دهد و منجر به تصمیم جهانی علیه تروریسم شود. در این حادثه بر اساس آمار واقعی 83 نفر شهید و 147 نفر مجروح گردیده اند. این تعداد قربانی در یک حادثه تروریستی اگرچه بی سابقه نیست ولی یکی از تکان دهنده ترین حوادثی است که در طول سال های گذشته رخ داده است. به خصوص که اکثریت قاطع قربانیان این حادثه تروریستی کودکان و آن هم دختران خردسال بوده اند. اما دیدیم که تنها به چند اعلامیه و محکومیت لفظی ختم شد. البته موضع گیری های سازمان های بین المللی و کشورهای کمتر دخیل در قضیه افغانستان حداقل به لحاظ لفظی تا حدی محکم و قاطع بود. آن ها انزجار خود را از تروریسم و هیولای خون آشام افراط گرایی نشان دادند. حتی پاپ رهبر کاتولیک های جهان واکنش نشان داد و برای قربانیان دعا کرد. اما شرکای بین المللی افغانستان به خصوص ایالات متحده فقط خواستار ختم خشونت ها شده است و دیگر مثل سابق تروریسم را تهدید نکرده و از طالبان نام نبرده است. اکنون همان پرسش اساسی در مورد نیت ایالات متحده در باره مبارزه با تروریسم و ارتباطات گسترده با گروه های تروریستی این کشور در ذهن زنده می شود.
واقعیت این است که فاجعه قتل عام دختران خردسال در غرب کابل باید جهان را تکان می داد و وجدان های خفته را از خواب بیدار می کرد. اما دیدیم که نتوانست. فاجعه ای از این بزرگ تر دیگر رخ نمی دهد و دردی به این وسعت دامن انسانیت را نمی گیرد. قتل عام دختران خردسال یک مکتب انتهای درد و اوج مصیبت است. اما افسوس که بازی های کثیف استخباراتی و سیاست های شیطانی قادر است این فاجعه را لاپوشانی کند و بر آن پرده فراموشی بیندازد. این فاجعه نشان داد که خون مردم افغانستان برای شرکای بین المللی چقدر بی ارزش بوده و هم چنین فاش ساخت که تمام شعارهای انسان دوستانه و حقوق بشری از ابتدا پوچ و بی معنی بوده است.
این فاجعه باید بر تصمیم شرکای بین المللی افغانستان مبنی بر خروج یک جانبه و غیر مسولانه تاثیر می گذاشت و آنان را بر تجدید نظر در برابر تروریسم وا می داشت. از ابتدا نیز معلوم بود که شکست تروریسم در افغانستان تنها یک دروغ رسوا است و جامعه جهانی تنها گلم خود را از آب می کشد. وگرنه تروریسم نه تنها شکست نخورده است بلکه به یمن حضور جامعه جهانی در افغانستان تقویت گردیده و انگیزه بیشتر برای کشتار پیدا کرده است. اگر چنان چه جامعه جهانی با شعار مبارزه با تروریسم در افغانستان حضور نمی یافت، سایه سیاه طالبان و بنیاد مشروعیت تروریسم هرگز دوام نمی آورد. وقتی پس از بیست سال شعار سرکوب تروریسم صحنه بدون هیچ دستاوردی ترک می شود، تروریسم جرات پیدا می کند و فاجعه حادثه مکتب سیدالشهدا را خلق می کند.
متاسفانه باید اذعان کنیم که اگر جامعه جهانی و ایالات متحده بخواهد می تواند طالبان را وادار به کاهش خشونت و حملات تروریستی بکنند. بیش از یک سال است که از امضای توافقنامه میان ایالات متحده و طالبان در قطر می گذرد و در این مدت حتی یک تیر به سوی نیروهای خارجی شلیک نشده است. از سوی دیگر رهبران طالبان بارها اعلان کرده اند که جز طالبان دیگر هیچ گروه تروریستی توان انجام حملات گسترده تروریستی را ندارند. این مساله نشان می دهد که ارتباطات گسترده میان گروه های تروریستی و شرکای افغانستان وجود دارد و توافقات پنهانی در کنار توافقنامه دوحه صورت گرفته است.
قتل دسته جمعی دختران خردسال همه چیز را مثل آیینه روشن کرد و نشان داد که همکاران بین المللی افغانستان تا چه اندازه در مبارزه شان با تروریسم صادق بوده اند.  اکنون نوبت افغانستان است که چگونه مناسبات خود را با شرکای بیست ساله از نو تعریف می کند. بدون شک اگر دولت نیز مثل جامعه جهانی با خون سردی از کنار این فاجعه بگذرد و به زودی آن را فراموش کند بدون این فجایع برای همیشه بر ما تکرار خواهد شد.

دیدگاه شما