صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کشتار دانش آموزان و کوشش برای برائت قاتل

-

حادثه تروریستی بر مکتب سیدالشهدا آنقدر بزرگ و جانکاه بود که همه جهان را حداقل به لحاظ رفتار فرمالیته و در حد محکومیت لفظی یک پارچه کرد و همه کشورهای جهان و نهادهای بین المللی از عاملان این حادثه اعلان انزجار و نفرت کردند. بسیاری از کشورها در روز ماتم ملی با افغانستان همدردی کردند و بیرق های سفارت خانه های خود را همگام با دولت افغانستان نیمه برافراشته ساختند. تراژیدی مکتب سیدالشهدا آنقدر غم انگیز بود که بسیاری از شعرا و ادبای جهان را به سرودن شعر و مرثیه های اندوهناک وادار کرد و سبب خلق ادبیات جدید در عرصه مرثیه سرایی شد. دختران مکتب غرب کابل هم چون فرشتگان معصوم و خونین بال پرکشیدند و جهان را به قضاوت در باره هیولای تروریسم خون آشام فراخواندند. 85 دختر شهید و 147 زخمی قصه های غم انگیزی برای اطرافیان به خصوص پدران و مادران فقیر خویش خلق کردند. اکنون قصه یک فرشته در هر خانه و ایل و تبار بر سر زبان ها می چرخد و کوچ دسته جمعی کودکان معصوم و دختران نوجوان عواطف عمومی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. اما همه این ماجرا و عمق تراژیدی مکتب سیدالشهدا نتوانست جلو تفسیرهای نادرست از این حادثه و تلاش مذبوحانه برای تبرئه قاتل غدار دانش آموزان دشت برچی را بگیرد.
فردای حادثه یکی از وکلای ولسی جرگه که سابقه طولانی در نفرت افکنی قومی و دیدگاه های صریح فاشیستی دارد و یکی از نمایندگان بدنام خانه ملت به شمار می رود در صحن علنی مجلس به طور آشکارا تروریست های عامل حادثه مکتب سیدالشهدا را تبرئه کرد و این حادثه را به یکی از همسایگان افغانستان نسبت داد. جالب این که او همه نمایندگانی را که منتسب به قوم و مذهب خاصی هستند جاسوس ایران خواند و به طور آشکار به بخشی از شهروندان افغانستان به دلیل مشترکات مذهبی با یکی از کشورهای همسایه توهین کرد. در روزی که خانواده های قربانیان مکتب سیدالشهدا از نمایندگان خود در خانه ملت انتظار ابراز همدردی داشتند یک نماینده مجلس بر زخم های عمیق آنان نمک پاشید و قاتل فرزندان شان را برائت داد. این نخستین بار نیست که او دست به نفاق قومی و مذهبی می زند. قبلا نیز از این گونه تلاش ها کرده بود و یک بار طی یک مظاهره چند نفری بخشی از اراکین دولت افغانستان از جمله معاون دوم رییس جمهور را صرف به دلیل انتساب به قومیت و مذهب خاص مورد اهانت قرار داده بود.
از سوی دیگر جالب این است که رسانه های رسمی ایران نیز حادثه تروریستی بر مکتب سیدالشهدا را به گونه تحریف شده گزارش کردند. بر اساس گزارش این رسانه ها این حادثه غم انگیز به یک نام موهوم نسبت داده شد که اصلا در این منطقه حضور ندارد و حتی خود این گروه نیز آن را به عهده نگرفته است. همه می دانیم که داعش در افغانستان به دلایل زیاد پا نگرفته است و در بین گروه های تروریستی که در افغانستان فعالیت دارند، داعش یک نام بیگانه است. تمام گروه های تروریستی در افغانستان به نحوی شرکای طالبان هستند و زیر چتر این گروه فعالیت میکنند. شاخه های مختلف شبکه حقانی، لشکر طیبه، جنگوی، طالبان پاکستان، القاعده و... در واقع بخش هایی از طالبان هستند. در حادثه تروریستی بر مکتب سیدالشهدا هیچ گروهی جز طالبان در این منطقه دستری ندارند و مقامات و نهادهای حکومت افغانستان بالاتفاق طالبان را مسول این حمله تروریستی دانسته اند. تا کنون عرف حملات انتحاری به گونه ای بوده است که اگر قربانیان حادثه مردم ملکی و غیر نظامی بوده اند به نام داعش ختم می شده است و در سایت های جعلی به نام این گروه آن ها را به عهده می گرفت. اما این بار حتی همین نام های موهوم نیز مسولیت این حادثه را به عهده نگرفته است.
در مجموع در یک تبانی نانوشته و ناخودآگاه تلاش صورت می گیرد که طالبان برائت حاصل کند و به نحوی دامن چرکین این گروه تروریستی از این ننگ و نفرین ابدی بدور بماند. این معما بیش از هر چیز دیگر بازماندگان شهدای مکتب سیدالشهدا را رنج می دهد و عواطف آنان را جریجه دار می سازد.

دیدگاه شما