صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فلم کارتونی سینمایی نان آور نامزد جایزه گولدن گلوب شد

فلم کارتونی سینمایی نان آور نامزد جایزه گولدن گلوب شد

فلم کارتونی سینمایی نان آور نامزد جایزه گولدن گلوب شد. یک فلم سینمایی که داستان یک دختر افغان را در دوره طالبان به نمایش می کشد، نامزد جایزه گولدن گلوب در سال ۲۰۱۸ شد. این فلم کارتونی یا انیمیشن با حمایت انجیلیانا جولی هنرپیشه مشهور هالیوود ساخته شده است.
به نقل از دویچه وله، فلم انیمیشن یا کارتونی د بریدوینر یا نان آور قصه پروانه ۱۱ ساله را به نمایش می کشد که پدرش را طالبان زندانی ساخته و او مجبور میشود برای تامین مخارج خانواده موهایش را کوتاه کند و با لباس پسرانه در بازار کار کند.
این هفته هیات داوران گولدن گلوب این فلم را پس از فلم آلمانی کوکو، زنده تر از زندگی به عنوان دومین فلم انیمیشن سینمایی برتر در جشنواره سال ۲۰۱۸ معرفی نمودند.
فلم نان آور با حمایت انجیلیانا جولی ساخته شده است. این هنرپیشه مشهور هالیوود و سفیر صلح  کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، فلم نان آور و فلم کامبوجیایی آنها اول پدرم را کشتند را به خاطر کمک به پیشرفت زنان حمایت کرده است.
خبرگزاری آلمانی دی پی ای به نقل از انجمن بینالمللی فلمهای انیمیشن نوشته که فلم نان آور در میان ۱۳ فلم دیگر برای جشنواره گولدن گلوب نامزد شده و حداقل ۱۰ شانس برای برنده شدن دارد. آخرین نامزدها برای جوایز جشنواره ۷۵ گولدن گلوب روز دوشنبه از بیورلی هیلز، کالیفرنیا اعلام خواهند شد.
فلمنامه نان آور یا بریدوینر توسط آنیتا دورون و دبورا الیس نوشته شده است. این فلم به کارگردانی نوا توومی توسط شرکت فلمسازی کارتون سالون با تهیه کنندگی انجیلیانا جولی ساخته شده است. این فلم که تولید کشورهای کانادا، ایرلند و لوکزامبورگ میباشد، در ماه نوامبر سال جاری میلادی در امریکا روی پرده سینما آمد.
پروانه فقط ۱۱ ساله است و در سال ۲۰۰۱ تحت حکومت طالبان در افغانستان زندگی میکند. پس از دستگیری غیرقانونی پدرش، پروانه موهایش را مانند یک پسر برای حمایت از خانواده اش کوتاه میکند و  در کنار یک دوست بچه پوشش کار میکند.
پروانه به زودی دنیای جدیدی از آزادی و خطر را پیدا میکند. پروانه قدرت یک دختر را از داستان های خارق العاده ای که میسازد، با تلاش حماسی برای یافتن پدرش و خانواده اش متصور میکند.
پروانه نقش اصلی فلم نان آور را دارد و در اصل نیز پس از بازداشت پدرش توسط طالبان، یگانه نان آور خانواده اش میباشد. اما در جریان حمله نظامی امریکا به افغانستان و آغاز جنگ و شورشگری های پس از آن، داستان های دیگری نیز پروانه را درگیر میسازد. فلم نان آور نه تنها به مشکلات آزادی زنان، چالشهای اجتماعی و دوره حکومت مستبدانه طالبان پرداخته، بلکه به گونهای به نتایج بیش از یک و نیم دهه جنگ جامعه بینالمللی علیه تروریسم در افغانستان نیز اشاره میکند. فلم نان آور قبل از این در جشنواره های دیگری از جمله در چهاردهمین جشنواره اسکار فلم های کودکان جی کیدس در هالیوود امریکا و جشنواره بینالمللی فلم در شهر تورنتوی کانادا نیز در بخشهای مختلف نامزد بوده است. این فلم به خاطر محتوای قویاش توجه زیادی را در صنعت سینمای جهان به خود جلب کرده است. مخاطب این فلم خانوادگی، از کودکان گرفته تا بزرگسالان میباشد. هنرپیشه های اصلی این فلم که در صداگذاری نقش اجرا کرده اند، اکثرا خود پیشینه مهاجرت دارند و برخی اصلا از افغانستان میباشند.