صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۲ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بهترین فلم‌های ۲۰۲۰ به انتخاب 200 منتقد

بهترین فلم‌های ۲۰۲۰ به انتخاب 200 منتقد

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال میلادی جاری، به رسم هر سال فهرست‌های زیادی درباره بهترین آثار هنری این سال منتشر می‌شود. اخیرا نیز نشریه معتبر «ایندی وایر» طبق روال سالانه با نظرسنجی از بیش از ۲۰۰ منتقد و روزنامه‌نگار سینمایی اقدام به معرفی برترین‌های سینمای جهان در شاخه‌های گوناگون کرده است. البته این فهرست در حالی اعلام شده که سال ۲۰۲۰ با کمترین شمار فلم‌های روی پرده مواجه بود و شیوع بیماری کرونا باعث شد تا بسیاری از فلم‌ها قید اکران در ۲۰۲۰ را بزنند. از قضا تصمیم شرکت بزرگ نتفلیکس در این باره که خواسته اکران فلم‌های پرهزینه‌اش را به ماه‌های آینده موکول کند با اعتراض بسیاری از فلمسازان و فلم‌دوستان روبه‌رو شد اما معادلات اقتصادی بازار سینما چیزی متفاوت از علاقه است. بنا به برخی گزارش‌ها تعداد فلم‌های اکران شده در ۲۰۲۰ در مقایسه با دوره‌های گذشته دست‌کم ۶۰ درصد کاهش داشته است. در این نظرسنجی که در مجموع با مشارکت ۲۳۱ منتقد و روزنامه‌نگار از نشریات مهم سینمایی چون «ایندی وایر»، «ورایتی»، «هالیوود ریپورتر» و همچنین روزنامه‌نگاران سینمایی در روزنامه‌های محلی، وب‌سایت‌ها و دیگران فعالان رسانه‌ای سینما در سراسر اروپا، آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا و خاورمیانه همراه بوده است، بهترین فلم‌ها و بازیگران در یک سال گذشته (فلم‌هایی که در یک سال گذشته در آمریکا اکران شده یا در سامانه‌های نمایش آنلاین عرضه شده‌اند) مورد نظرسنجی قرار گرفتند و در نهایت فلم «سرزمین آواره‌ها» ساخته «کلوئی ژائو» توانست با فاصله‌ای کم جایزه بهترین فلم، کارگردانی و فلمبرداری سال را به خود اختصاص دهد.
«سرزمین آواره‌ها» اولین نمایش جهانی خود را در جشنواره فلم ونیز تجربه کرد و توانست جایزه شیر طلایی بهترین فلم را به خود اختصاص دهد. در این فلم «فرانسیس مک دورمند» در نقش زنی به نام فِرن بازی می‌کند که پس از ورشکستگی یک شرکت در مناطق روستایی ایالت نوادا، یک سفر جاده‌ای را با ماشین خود آغاز می‌کند و به کشف زندگی به‌عنوان یک خانه‌به‌دوش مدرن می‌پردازد.
در حالی‌که فلم «سرزمین آواره‌ها» توانست عنوان بهترین فلم و کارگردانی این نظرسنجی را به خود اختصاص دهد اما در مجموع و با احتساب همه ژانرها، فلم «هرگز به ندرت، گاهی همیشه» ساخته «الیزا هیتمن» با بیشترین اقبال از سوی منتقدان همراه شد و ۸۴ رای به‌دست آورد در حالی‌که فلم «سرزمین آواره‌ها» در مجموع ۸۱ رای را به خود اختصاص داد.
مجموعه‌ای از بهترین‌ها را در زیر برای‌تان به معرفی می‌گیریم:
بهترین کارگردان
1.کلویی ژائو برای سرزمین آواره‌ها
2.استیو مک‌کوئین برای صخره‌ی عاشقان
3.الیزا هیت‌من برای هرگز به ندرت گاهی همیشه
4.کلی ریچاردت برای اولین گاو
5.دیوید فینچر برای منک (Mank )
6.اسپایک لی برای ۵ هم‌خون
7.چارلی کافمن برای دارم به تمام کردن چیزها فکر می‌کنم
8.پیترو مارسلو برای مارتین ایدن
9.کانتمیر بالگوف برای قد دراز
10.لی ایساک چانگ برای میناری (Minari )
بهترین بازیگر
1.ریز احمد برای صدای متال (Sound of Metal )
2.فرانسیس مک‌دورمند برای سرزمین آواره‌ها
3.چادویک بوزمن برای ما رینی بلک باتم (Ma Rainey ’s Black Bottom )
4.دلروی لیندو برای ۵ هم‌خون
5.ماریا باکالووا برای بورات فلم بعدی (Borat Subsequent Moviefilm )
6.جسی باکلی برای دارم به تمام کردن چیزها فکر می‌کنم
7.لوکا مارینلی برای مارتین ایدن
8.گری اولدمن برای منک
9.کری کون برای آشیانه (The Nest )
10.مد میکلسن برای یک دور دیگه (Another Round )
بهترین فلم‌برداری
1.سرزمین آواره‌ها
2.منک
3.ویتالینا وارلا (Vitalina Varela )
4.صخره‌ی عاشقان
5.هرگز به ندرت گاهی همیشه
6.دارم به تمام کردن چیزها فکر می‌کنم
7.اولین گاو
8.انگاشته (Tenet )
9.قد دراز
10.پرنده رنگین (The Painted Bird ) و گوندا (Gunda )
بهترین فلم‌نامه
1.دارم به تمام کردن چیزها فکر می‌کنم
2.اولین گاو
3.هرگز گاهی به ندرت همیشه
4.زن جوان نوید دهنده (Promising Young Woman )
5.منک
6.چهارده (Fourteen )
7.میناری
8.دادگاه شیکاگو هفت (The Trial of the Chicago 7 )
9.یک شب در میامی (One night in Miami )
10.کجیلیونر (Kajillionaire )
بهترین فلم خارجی زبان
1.قوش شب
2.قد دراز
3.یک دور دیگه
4.ویتالینا وارلا
5.مارتین ایدن
6.کالکتیو (Collective )
7.گرگ‌ران‌ها (Wolfwalkers )
8.و بعد ما رقصیدیم (And Then We Danced )
9.پرنده رنگین
10.خانه‌ی او (His House )
بهترین فلم اول
1.زن جوان نوید دهنده
2.عمق شب (The Vast of Night )
3.نسخه‌ی ۴۰ ساله (The 40-Year-Old Version )
4.یک شب در میامی
5.عتیقه (Relic )
6.صدای متال
7.دستیار (The Assistant )
8.هم آن رای (Ham on Rye )
9.دندان‌های شیری (Babyteeth )
10.صعود (The Climb )