صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رکورد فروش کتاب‌های مصور شکسته شد

رکورد فروش کتاب‌های  مصور شکسته شد

افغانستان ما: یک نقاشی اثر هرژه، تصویرگر مشهور بلژیکی از مجموعه کمیک تن تن پنجشنبه گذشته در یک حراجی به قیمت سه میلیون و 800 هزار دالر به فروش رفت. این اثر رکورد گرانترین آثار هنری در دنیای کتابهای مصور را شکست.  این نقاشی آبرنگ و گواش متعلق به سال ۱۹۳۶ است که تن تن و سگش را در حالی که در یک کوزه چینی پنهان شدهاند به تصویر میکشد. نقاشی توسط حراج خانه آرت کیوریال در یک حراجی آنلاین به فروش رسید.
ماجراهای تن تن یک مجموعه ۲۴ گانه از آلبومهای کامیکس فرانسوی-بلژیکی ساخته شده توسط کارتونیست بلژیکی به نام ژرژ پروسپه رِمی که با نام مستعار هرژه می نوشت، میباشد. این مجموعهها یکی از محبوبترین کامیکهای اروپایی سده بیستم میلادی بودند. در سال ۲۰۰۷ یعنی یک سده پس از تولد هرژه در ۱۹۰۷، تن تن در بیش از ۷۰ زبان و بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه فروش چاپ شده بود و در رادیو، تلویزیون، تئاتر و فلم مورد اقتباس قرار گرفته بود. مجموعهها در زمینه اکثرا واقعگرایانهای از سده بیستم نگاشته شدهاند. قهرمان آن تن تن است، خبرنگاری جوان، دلیر و ماجراجوی بلژیکی. سگ وفادارش به نام میلو (برفی) وی را یاری میکند. از قهرمانان دیگر این مجموعه میتوان از کاپیتان هادوک جسور و بدبین، و یک روشنفکر کمشنوایی به نام پروفسور کلکولس و همینطور دو کارآگاه ناشی به نامهای تامسون و تامپسون و یک خواننده اپرا به نام بیانکا کاستافیوره نام برد. مجموعهها به خاطر نقاشیهای تمیز و گویای خود که در سبک مختص به هرژه یعنی لینیه کلر ترسیم شده اند مورد ستایش واقع شدهاند.
هرژه این نقاشی را برای طرح روی جلد نیلوفر آبی (Le Lotus bleu ) پنجمین کتاب از مجموعه کتابهای مصور ماجراهای تن تن و میلو کشیده بود که در سال ۱۹۳۶ منتشر شد. این مجموعه کمیک که اولین بار توسط انتشارات ونوس در ایران منتشر شد، داستان سفرهای تن تن در چین در جریان حمله سال ۱۹۳۱ این کشور به جاپان را روایت میکند. چاپ رنگی طرح پیچیده این نقاشی آن زمان برای لوییس کسترمن، ناشر کتاب، پرهزینه و گران بود بنابراین وی این طرح را رد کرد و هرژه آن را به ژان پل، پسر هفت ساله کسترمن، هدیه داد. ژان پل هم آن را برای چندین سال در کشوی میزش گذاشت. این اثر پس از چند سال هفته گذشته به حراج گذاشته شد و با وجود خطوط به جا مانده از قات شدن، به قیمتی باورنکردنی به فروش رسید.