صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استقبال گسترده از روز فرهنگ هزارگی در کشور

استقبال گسترده از روز فرهنگ هزارگی در کشور

افغانستان ما: چند سالی است که از روز 29 ثور به عنوان «روز فرهنگ هزارگی» تجلیل صورت می گیرد.
با از راه رسیدن این روز امسال نیز در شبکههای اجتماعی این موضوع بازتاب گستردهای داشت و بسیاری از فرهنگیان و مقامها با به نمایش گذاشتن تصاویرشان با لباسهای هزارگی، گذاشتن پارچه های موسیقی و شعرهای به لهجه هزارگی از این روز تجلیل کردند.
برخی از مقامها از جمله سفیر افغانستان در چین، فرهاد دریا، هنرمند افغانستان، فوزیه کوفی، عضو هیئت مذاکره کننده افغانستان با طالبان و برخی از فعالان اجتماعی به همین مناسبت پیامها و تصاویر شان را در شبکههای اجتماعی نشر کردهاند.
فرهاد دریا یکی از آوازخوانهای مطرح کشور در برگه فیسبوک خود از این روز حمایت کرده و نوشته است: «امروز من با شوق هزاره میشوم.»
آقای دریا گفته است که مردم هزاره از جمع متمدینترین و بافرهنگترین ملیت های افغانستان هستند. کمتر مردمی را در افغانستان سراغ داریم که چون هزارهها سرزنده، دل زنده، با نشاط و پر از شور حیات باشند.
انار کلی هنریار نماینده مجلس سنا نیز با مبارک باد گفتن این روز نگاشته است: «هموطنان هزاره ما فرهنگ زیبایی دارند. من لهجه ریبایی هزارگی و فرهنگ هزارگی را دوست دارم.»
بعضی از کاربران با گفتن این که فرهنگ هزارگی تنها به نمایش گذاشتن لباسهای مخصوص، کلاه و چادر نیست انتقاد کرده اند.
نجیب بارور از شاعران شناخته شده در این باره چنین نوشته است: «فرهنگ هزارگی، هزاره زیستن است. امروز هزارهها به لحاظ اجتماعی، جامعه سالم تر از تاجیک، پشتون و ازبیک دارند. مدارس و آموزشگاههای دارند که از آن انسانهایی مدنی و پرسشگر بیرون میآید.
او همچنین گفته است: «هزارهها به لحاظ فکری نیز امروز سرآمدهای بسیاری دارند که نقش اساسی در مناسبات علمی و فرهنگی کشور دارند. شاعرانی دارند که بدون آن ها شعر افغانستان ناتکمیل خواهد بود. بنا به جای لباس و کلاه و نشان دادن گوشهیی از فرهنگ هزارهها، نقش فرهنگ هزارگی را بایست در مناسبات اجتماعی اندازه گرفت.»
جلال نظری از دیگر کاربران شبکههای اجتماعی در اعتراض به اینکه تنها لباس پوشیدن نشانهی فرهنگ نیست نوشته است: «برای فهم فرهنگ یک جامعه، نیاز است که تاریخ، ادبیات، بافتهای اجتماعی و فرهنگی آن جامعه مطالعه شود. لباس دست دوز هزارگی زیبا و چشمنواز است، ولی ثمرهی تنگدستیست، ثمرهی محرومیت دختران و زنان هزاره از آموزش است.» وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان نیز ضمن تبریکی این روز در صفحه رسمی فیسبوکاش ابراز امیدواری کرده که کثرتگرایی و احترام به تنوع فرهنگی باعث اتحاد، همدیگرپذیری و متضمن صلح و ثبات دایمی در  این کشور شود.