صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۲ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جایزه ادبیات داستانی جهان عرب به جلال برجس رسید

جایزه     ادبیات داستانی جهان عرب به جلال برجس  رسید

افغانستان ما: «جلال برجس» نویسنده پنجاه ساله اردنی به عنوان برنده جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عرب ۲۰۲۱ انتخاب شد.
به گزارش نشنال روز سه ‌شنبه در جریان مراسم مجازی، «جلال برجس» نویسنده اردنی برای کتاب «یادداشت‌های یک کتاب فروش» به عنوان برنده جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عرب معرفی شده است.
علاوه بر اهدای جایزه نقدی ۵۰ هزار دالری به «برجس»، رمان «یادداشت های یک کتاب فروش» به زبان انگلیسی ترجمه خواهد شد.
وقایع این رمان در «اردن» و «مسکو» در بازه زمانی بین ۱۹۴۷ و ۲۰۱۹ اتفاق می‌افتد. این کتاب داستان «ابراهیم»، یک کتابفروش علاقه‌مند به مطالعه را روایت می‌کند که کتابفروشی‌اش را از دست می‌دهد، بی‌خانمان و به شیزوفرنی مبتلا می‌شود. او به شخصیت‌های اصلی کتاب‌هایی که دوست دارد تبدیل می‌شود و به جرم‌هایی دست می‌زند و پیش از آن‌که با زنی که طرز فکرش به زندگی را تغییر می‌دهد ملاقات کند اقدام به خودکشی می‌کند.
هیات داوران این اثر را برای «زبان غنی، پاکیزه و جمع‌وجور» و ماجرای «بسیار هیجان‌انگیزش» ستوده است و هم‌چنین برای پیام امید نویسنده علیرغم رنج عظیمی که قهرمان داستانش می‌کشد.
این جایزه چهارده سال پیش در ابوظبی برای معرفی رمان‌های باکیفیت به زبان عربی و ترجمه آنها به زبان‌های دیگر راه‌اندازی شد.
«جلال برجس» رمان ‌نویس و شاعر اردنی در سال ۱۹۷۰ متولد شد و سال‌ها به عنوان مهندس هوافضا مشغول بود. او اکنون در برنامه‌ای رادیویی به نام «خانه رمان» مشغول اجرا است و نگارش چندین مقاله برای روزنامه‌های اردن و مدیریت چند سازمان فرهنگی را در کارنامه دارد.
این نویسنده دو مجموعه شعر و چهار رمان منتشر کرده و رمان‌هایش جوایز ادبی مختلفی برای او به ارمغان آورده‌ است.
«یادداشت‌های یک کتاب فروش» از بین فهرست شش‌نفره نامزدهای نهایی متشکل از نویسندگان الجزیره، عراق، اردن، مراکش و تونس انتخاب شده است.