صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۲ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خانه فرهنگی افغانستان در بیجینگ افتتاح شد

خانه فرهنگی افغانستان در بیجینگ افتتاح شد

افغانستان ما: خانه فرهنگی افغانستان در سفارت افغانستان در بیجینگ پایتخت چین در مراسم ویژه‌ای افتتاح شد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ به تاریخ 4 سرطان در خبرنامه‌ای گفته است که سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در بیجینگ پایتخت چین خانه فرهنگی افتتاح کرده است.
در خبرنامه آمده است که این مراسم روز چهارشنبه برگزار شده و در آن جاوید قایم سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در چین و سایر کارمندان سفارت، مقامات عالی رتبه حکومت چین، ولادیمیر نورووف سکرترجنرال سازمان همکاری های شانگهای، شماری از سفیران کشورهای خارجی مقیم بیجینگ و سایر دیپلماتان و همچنان تاجران ملی افغانستان مقیم در چین، اشتراک کرده بودند.
در پیامی که محمد طاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ به همین مناسبت ارسال کرده، افتتاحیه این خانه فرهنگی را یک ابتکار و اقدام به جا در راستای معرفی فرهنگ کشور تلقی کرده است.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ تاکید کرده است که این خانه فرهنگی در معرفی هر چه بهتر فرهنگ غنامند افغانستان و هم چنان نزدیکی و توسعه هرچه بیشتر مناسبات فرهنگی میان افغانستان و چین، نقش سازنده ایفا خواهد کرد.
جاوید قایم سفیر افغانستان در چین نیز در صحبتی در مورد ضرورت، اهمیت، نقش و محتوای این خانه فرهنگی معلومات ارائه کرده است.
جاوید قایم در یک مصاحبه اختصاصی به آژانس اطلاعاتی باختر گفته است: «متاسفانه، مانند کشورهای دیگر در چین نیز ذهنیت و تصور در مورد افغانستان، ذهنیت و تصور جنگ و سایر نابه‌سامانی‌هاست. ما تصمیم گرفتیم که این ذهنیت و تصور منفی را تغییر دهیم و برای مردم چین فرهنگ اصیل و واقعی افغانستان، آثار و میراث بزرگ فرهنگی افغانستان را که دربرگیرنده عصر بودایی نیز است، معرفی و به نمایش بگذاریم.»
سفیر افغانستان در چین افزوده است که در این خانه فرهنگی به روابط تاریخی میان افغانستان و چین توجه ویژه صورت گرفته است و اسناد و عکس‌هایی به نمایش گذاشته شده است که بازتاب دهنده این روابط تاریخی است. او به عنوان مثال، از احمدشاه بابا یاد کرده است که به عنوان حسن نیت دوستی به پادشاه آن وقت چین، چند اسپ تحفه ارسال کرده بود.
آقای قایم هم‌چنین گفته است: «مسیر تاریخی روابط میان دوکشور در قالب عکس‌ها به نمایش گذاشته شده است. هم‌چنان عکس‌های مبارزات تاریخی و کارنامه‌های مردم افغانستان نیز به نمایش گذاشته شده است. یک بخش خانه فرهنگی به نویسندگان، شاعران، دانشمندان و سایر شخصیت‌های مشهور افغانستان و آثار آنان اختصاص یافته است. همچنان تابلوهایی نیز به نمایش گذاشته شده است که از هنر نقاشی افغانستان نمایندگی می‌کند. به همین ترتیب سنگ‌های قیمتی افغانستان مانند رخام و لاجورد نیز به نمایش گذاشته شده است. بخش لباس ملی و سایر صنایع دستی افغانستان نیز جلب توجه می‌کند. در بخشی از این خانه فرهنگی یک سینمای کوچک نیز در نظرگرفته شده است که در آن فلم‌هایی در مورد افغانستان به نمایش گذاشته می‌شود.»
جاوید قایم یادآوری کرده است که این خانه فرهنگی به گونه دایمی باز خواهد بود و تمرکز بیشتر روی این نکته خواهد شد که بر اساس یک تقسیم اوقات منظم محصلان دانشگاه‌های گوناگون چین، شاگردان مکاتب و دیگران از این خانه فرهنگی بازدید کنند و با فرهنگ و میراث‌های فرهنگی افغانستان از نزدیک آشنا شوند.
به گفته سفیر در ایجاد این خانه فرهنگی شماری از تاجران افغان مقیم در چین نیز کمک کرده اند و برای آن اثرهایی اهدا کرده اند.